Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

vilerban.webp.c1ed6694d0ab9939a46f0b0e35fdba26.webp

Το σκωτσέζικο ντους είναι μια μορφή θεραπείας σε ιαματικά λουτρά. Κατά τη διάρκεια του ντους ο χρήστης δέχεται σταδιακά μία ζεστό, μία κρύο νερό με σκοπό το κυκλοφορικό σύστημα να επωφεληθεί από αυτούς τους κύκλους διαστολής και συστολής.

Στην περίπτωση του μπασκετικού Ολυμπιακού ένα είναι σίγουρο. Αυτό που δεν επωφελείται είναι το νευρικό μας σύστημα δεχόμενοι τόσο συχνά σκωτσέζικο ντους από μια ομάδα κατά γενική ομολογία top στην Ευρωλίγκα. Το πρωτότυπο στη δεδομένη περίπτωση είναι ότι το σκωτσέζικο ντους δεν έρχεται από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά μέσα στα ίδια τα ματς και αυτό έχει στοιχίσει στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός με αυτές τις εναλλαγές στην απόδοση του έχει χάσει τουλάχιστον 4 ματς (Βαλένθια, Μακάμπι, Εφές, Βιλερμπάν) ενώ κινδύνευσε τουλάχιστον σε άλλα 2 ματς (Μπασκόνια και Μπάγερν). Το δείγμα είναι πολύ μεγάλο 6 στα 13 ματς, ενώ και στο ματς με την Μονακό που αποτελεί την 5η ήττα φέτος κάποια στιγμή είχαμε ξεφύγει με 10 πόντους. Τι κοινό λοιπόν έχουν όλα αυτά τα ματς; Ο Ολυμπιακός έπαιξε σεληνιασμένος διαστημικό μπάσκετ, εξασφάλισε μεγάλες διαφορές από +15 έως +25 και δεν θυμάμαι μήπως ήταν και παραπάνω, απέδωσε πραγματικά εντυπωσιακό μπάσκετ, είχε πλουραλισμό, ιδέες, ενέργεια και ξαφνικά, σε όλα αυτά τα ματς, γυρίζει ο διακόπτης και έρχεται η κατάρευση. Συμπερασματικά και με δεδομένο ότι η ομάδα φέτος δείχνει και είναι βελτιωμένη ενώ αποδίδει θελκτικό και  ελκυστικό μπάσκετ, στην πραγματικότητα μόνο 3 ματς έχουν κερδηθεί χωρίς άγχος και εύκολα: Με Παρτίζαν, Μπολώνια και Φενέρ. 

Φυσικά από την άλλη παρακολουθώντας προσεκτικά την φετινή Ευρωλίγκα καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε ίσως για την πιο ανταγωνιστική χρόνια όπου η ρήση "ο καθένας μπορεί να νικήσει τον καθένα" αποκτά κυριολεκτική υπόσταση πέρα από απλό μπασκετικό κλισέ...

Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση είναι το τι κάνουμε εμείς. Το 9-5 δεν είναι καθόλου κακό αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε βγάλει όλο σχεδόν το δύσκολο πρόγραμμα. Αλλά δεν παύει να παραμένει η πίκρα για τα ματς που χάθηκαν κάποια εκ των οποίων ήταν δώρα στον αντίπαλο.

Το ανέφερε και στη συνέντευξη ο κόουτς, ότι έπρεπε να καθαρίσουμε το ματς νωρίτερα. Εντάξει είναι αυτονόητο αλλά αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί είναι ότι έχει γίνει τόσες μα τόσες φορές φέτος. Γιατί ίσως δείχνει μια παθογένεια που πρέπει τώρα να διορθωθεί... τώρα όμως! Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχήσει είναι επίσης ότι το φαινόμενο αυτό έχει παρουσιαστεί κυρίως εναντίον ομάδων με αθλητικότητα. Με μπασκετικό ξύλο γύρισαν όλες αυτές οι διαφορές.

Στα καθαρά χθεσινά τώρα αν θέλουμε να μιλήσουμε και τεχνικά, η κατάρευση επήλθε με την αλλαγή της άμυνας των Γάλλων. Η άμυνα τους έγινε πιεστική έκοψε το passing game και σχεδόν όλα τα πικ εν ρολ του Ολυμπιακού, έβγαλε έξω από το ματς τον Βεζένκοφ, ενώ αντίθετα η δική μας άμυνα έγινε πιο soft και από το Βιταμ. Αυτό που μου προξενεί ιδιαίτερη απορία είναι η αδυναμία προσαρμογής σε αυτή την αλλαγή της προσέγγισης του αντιπάλου. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο 3ο δεκάλεπτο και αφού έχει σφίξει η Γαλλική άμυνα, παίζαμε επί 4-5 συνεχόμενες επιθέσεις με hand off στην επίθεση στα 10 μέτρα, χωρίς σκριν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πραγματικά απειλή! 

Διαβάζω διάφορα στα μέσα, κυρίως περί χρησιμοποίησης ή μη κάποιων παικτών κλπ. Από όλη αυτή τη κουβέντα θα κρατήσω την απορία γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε στο τέλος ο Μπολομπόι που ήταν πολύ καλός χθες, ο Κάαναν όταν κολλήσαμε στο σκορ και ο Μακίσικ στο τέλος προκειμένου να πιέσει. 

Μετά από τόσο καιρό μπορούμε να πούμε ότι ο Μπαρτζώκας αντιλαμβάνεται το τι θέλει να κάνει και με ποιο τρόπο με τα δικά του κριτήρια που μπορεί να διαφέρουν από τα δικά μας. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ  είναι ότι η διαχείριση με το ρολόι που φωνάζουν πολλοί γίνεται βλέποντας στον ορίζοντα την Άνοιξη και όχι μόνο το επόμενο παιχνίδι σε μια απαιτητική χρόνια. Όπως όμως έχω ξαναπεί αυτό δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι κατά την διάρκεια των αγώνων δεν θα πρέπει να γίνονται διορθωτικές κινήσεις όταν αυτά στραβώνουν.

Είμαι πολύ αισιόδοξος παρά τις γκέλες. Κυρίως γιατί βλέπω κατά διαστήματα μπάσκετ υψηλού επιπέδου που δεν έχω δει από τους άλλους. Χρειάζεται απλά προσοχή, δουλειά και να κοιτάμε ματς ματς.

Υ.γ. πολύ λάθος η τελευταία άμυνα. Δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε. Ο Σάσα δίνει βοήθεια ενώ ο Ντε Κολό είναι μαρκαρισμένος και το πολύ πολύ να κάνει ένα σκοτωμένο σουτ από την κακή του πλευρά. Ο Παπ του ουρλιάζει αμέσως μετά.

Υ.γ.2  Η διαχείριση του Κάαναν χθες. Σαν να του διαλύεις την ψυχολογία και ενώ έχει 4τρπ.

Υ.γ. 3 Ο Φαλ είχε κουραστεί και πλην ενός block δεν βοήθησε στο τέλος.

Υ.γ.4 Αν ισχύει του Καμπάτσο(που δεν νομίζω) ελπίζω να ασχολήθηκαν σοβαρά γιατί αλλιώς η φημολογία μόνο βλάπτει. 

Υ.γ. 5 Πως περνάει η βδομάδα;

• Μου αρέσει 4
  • Απαντήσεις 17
  • Ξεκίνησε
  • Τελευταία απάντηση

Κορυφαίοι αρθογράφοι σε αυτή την ανάρτηση

Δημοφιλείς μέρες

Κορυφαίοι αρθογράφοι σε αυτή την ανάρτηση

Εικόνες μέσα στην ανάρτηση

Δημοσιεύτηκε

Δεν πιστεύω ότι ισχύει του Καμπάτσο για εμάς. Να πεις ότι ήταν κανά καθαρόαιμος σκόρερ και ότι το κοιτάζαμε για αντιΚάαναν που δεν έπειθε μέχρι τώρα να το καταλάβω. Αλλά έχει ανέβει και γενικά με Σλούκα, Γουόκαπ απλά δεν χωράει. Να πας με την λογική του να ανέβει ο Σλούκας στο 2? Πολλές φορές έχουμε σκεφτεί κάτι παρόμοιο αλλά ποτέ δεν γινόταν γιατί απλά δεν το θέλει ο αρχηγός αυτό. Μόνο με Καλάθη αν ερχόταν προ 2τιας και αυτό για διάφορους λόγους που τους καταλαβαίνετε όλοι. Είναι και το οικονομικό μετά. Μην λέμε πάλι ότι οι Αφοί δεν τα έχουν. Απλά δεν θα έδιναν για άλλον παίκτη πλην του αρχηγού. Εδ'ω κοτζάμ Ρεάλ έκανε πίσω τελικά και απορώ στην τελική που τα βρήκε ο ίδιος ο Ερυθρός και τα δίνει μετά και την σημαντική προσθήκη του Βιλντόζα. Κρατική βοήθεια?

• Μου αρέσει 2
Δημοσιεύτηκε
3 λεπτά πριν, krakatheboy έγραψε:

Δεν πιστεύω ότι ισχύει του Καμπάτσο για εμάς. Να πεις ότι ήταν κανά καθαρόαιμος σκόρερ και ότι το κοιτάζαμε για αντιΚάαναν που δεν έπειθε μέχρι τώρα να το καταλάβω. Αλλά έχει ανέβει και γενικά με Σλούκα, Γουόκαπ απλά δεν χωράει. Να πας με την λογική του να ανέβει ο Σλούκας στο 2? Πολλές φορές έχουμε σκεφτεί κάτι παρόμοιο αλλά ποτέ δεν γινόταν γιατί απλά δεν το θέλει ο αρχηγός αυτό. Μόνο με Καλάθη αν ερχόταν προ 2τιας και αυτό για διάφορους λόγους που τους καταλαβαίνετε όλοι. Είναι και το οικονομικό μετά. Μην λέμε πάλι ότι οι Αφοί δεν τα έχουν. Απλά δεν θα έδιναν για άλλον παίκτη πλην του αρχηγού. Εδ'ω κοτζάμ Ρεάλ έκανε πίσω τελικά και απορώ στην τελική που τα βρήκε ο ίδιος ο Ερυθρός και τα δίνει μετά και την σημαντική προσθήκη του Βιλντόζα. Κρατική βοήθεια?

Έτσι νομίζω και εγώ...

• Admins
Δημοσιεύτηκε

Θα ήταν φοβερή προσθήκη αλλά περισσότερο για τα μάτια του κόσμου παρά ουσίας, γιατί όπως λες σκαλώνει με Γουόκαπ και Σλούκα που είναι εξαιρετικοί στο 1. Ο Σλούκας δεν είναι δυάρι και δεν μπορεί να παίξει οργανικά ως δυάρι. 
Αν ερχόταν ο Καμπατσο θα υπήρχε το πολύ θετικό ότι θα έπαιρνες περισσότερο σκορ και με μεγαλύτερη συνέπεια εκτός από δημιουργία αλλά δεν θεωρώ ότι θα βοηθούσε περισσότερο την ομάδα στην παρούσα φάση αφού θα έτρωγε χρόνο κυρίως από το Γουόκαπ (και όλοι ξέρουμε ποσο πολύτιμος είναι για την ομάδα). Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ενίσχυση στο 2. 
ΥΓ. Το χρήμα στη Σερβία το βρίσκουν γιατί παίζει πολύ μαύρο και για ξέπλυμα. Ίσως και κρατική βοήθεια αλλά νομίζω ότι αυτή για το μπάσκετ πηγαίνει στην Παρτιζαν 

• Μου αρέσει 2
  • Admins
Δημοσιεύτηκε

Ωραία ανάλυση Νίκο, συμφωνώ σχεδόν σε όλα τα σημεία για το ματς. Θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου χάριν της κουβέντας για τη γενικότερη πορεία της ομάδας.

Τις νίκες που αναφέρεις τις κάνει ο Ολυμπιακός να φαίνονται εύκολες παίζοντας φοβερό μπάσκετ πλην όμως με το τίμημα της σωματικής και πνευματικής φθοράς που προκαλεί η κούραση. Η κούραση δεν είναι team specific, όλες οι κορυφαίες ομάδες έχουν μία ήττα ανά δύο ή τρία ματς το πολύ. Αυτή τη βδομάδα δε, έχουν χάσει σχεδόν όλες! Αν συνυπολογίσεις τα παιχνίδια του μυαλού που νικάς με εικοσάρα ομάδες με πολύ περισσότερες λύσεις και μετά πρέπει να παίξεις και να κοουτσαρεις το ίδιο καλά με μια ομάδα που έχει μισές νίκες απότι ήττες δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η επικράτηση ανεξαρτήτως με ποιον παίζεις. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και συχνά δεν το πιστώνουμε σε όλες τις ομάδες αυτό αλλά στις ισχυρότερες. Σε βάθος μηνών με τέτοιες συνθήκες δε μπορεί κανείς με συνέπεια εβδομαδιαίας βάσης να αποδίδει στο 90-100% όπως είναι τα παιχνίδια που αναφέρεις. Κι ένα πρωτάθλημα που ο μέχρι προχθές δεύτερος χάνει από το δέκατο τρίτο γιατί δεν έπαιξε όπως έπαιξε με τον πρωτοπόρο είναι τεράστιας δυσκολίας πρωτάθλημα.

Είχα μια μικρή κουβέντα με τον @Geo Poulidis μετά το ματς και είπε όλη την ουσία που πολλές φορές ξεχνάμε σε μια πρόταση: σημασία έχει η ομάδα να είναι έτοιμη τον Απρίλιο. Και θα είναι. 

• Μου αρέσει 2
Δημοσιεύτηκε

@Geo Poulidis μπορεί εύκολα να παίξει και στο 2 ο Σλούκας. Πριν πάει στην Φενέρ το έκανε για χρόνια σε μας. Αλλά προτιμάει στον άσο για αν έχει την μπάλα στα χέρια του και να οργανώνει. Νομίζω μας έβαλαν στο παιχνίδι μπς και τσιμπήσουν τίποτα πραπάνω από Ερυθρό τελευταία στιγμή καθώς η Ρεάλ έκανε πίσω. Το μαύρο χρήμα που αναφέρεις πάντα παίζει αλλά θεωρητικά έχει κάποια όρια για να μην προκαλείς ότι το κάνεις. Με Βιλντόζα και Καμπάτσο ανεβάζουν κατακόρυφα το μπάτζετ τους. Επίσης εξόσον γνωρίζω τα τελευταία χρόνια ο Ερυθρός ήταν εκείνος που έπαιρνε κρατικές επιχορηγήσεις. Πέρυσι είχα διαβάσει ότι είχε πάρει 1.8 μύρια ο Ερυθρός και 1 μύριο η Παρτιζάν για να είναι πιο ανταγωνιστικοί. Φέτος δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι.

• Μου αρέσει 1
  • Admins
Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, krakatheboy έγραψε:

@Geo Poulidis μπορεί εύκολα να παίξει και στο 2 ο Σλούκας. Πριν πάει στην Φενέρ το έκανε για χρόνια σε μας. Αλλά προτιμάει στον άσο για αν έχει την μπάλα στα χέρια του και να οργανώνει. 

Το αν θα παίξει ένας παίχτης στο 2 δεν εξαρτάται μόνο από το output πόντων που θες να σου δώσει αλλά και από το πόσο φθείρεται και από το τι χάνεις όταν παίζει στη συγκεκριμένη θέση. Ο Κώστας όντως έχει έφεση στο σκοράρισμα και κρύο χέρι. Γι αυτό και σε κρίσιμα παιχνίδια που κολλάμε όπως στα play offs με Μονακό μπορεί να βοηθήσει και στο 2. Το court vision του είναι καθαρά πλέι μέικερ και δε το εκμεταλλεύεσαι όταν παίζει δυάρι. Το παιχνίδι του συνολικά δεν έχει την αθλητικότητα και τις κινήσεις που χρειάζεται ένας shooting guard σε μόνιμη βάση.

Πάντως όπως είπε ο Νίκος πιο πάνω η φημολογία στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο περισσότερο κακό μπορεί να κάνει παρά καλό. Και ο Κανααν μπορεί να μην είναι ο ιδανικότερος sg αλλά τώρα που έχει ανέβει είμαστε άλλη ομάδα. 

• Μου αρέσει 3
Δημοσιεύτηκε

Είναι εκνευριστικό να έρχονται τέτοιες ήττες, είναι όμως για την ομάδα καλύτερες από τα προηγούμενα χρόνια, που σε κάποια γήπεδα έδειχνες ότι απλά δεν μπορούσες. Τα δεδομένα είναι για εμένα απλά. Αν δεν πάρεις καλά ποσοστά από την δεύτερη πεντάδα με λίγα σουτ και δεν σου βγουν οι ηρωισμοί, κινδυνεύεις. Καλώς ή κακώς η ομάδα δεν έχει πλέον έναν Σπανούλη να την πάρει από το χέρι. Αρχικός και ρεαλιστικός στόχος ακόμη είναι η τετράδα και το φορμάρισμα Μάρτη - Απρίλη. Έχει αλλάξει το έργο, που γυρίζαμε παιχνίδια και τώρα μας τα γυρίζουν οι άλλοι.

• Μου αρέσει 2
Δημοσιεύτηκε

@elevog διαφωνώ αρκετά στην 4δα σαν αρχικό στόχο. Για αυτό εκνευρίζεσαι παραπάνω από όσο θα έπρεπε ίσως. Μπορώ να τον θεωρήσω εφικτό στόχο αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία. Και έχουμε την τύχη ακόμα να έχουμε υγεία σε αντίθεση με πολλές ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει ήδη αρκετα προβλήματα. Βλέπε Φενέρ σαν πρόσφατο παράδειγμα. Το ότι πήγαμε πέρυσι φ4 και ότι βγήκαμε 2οι μέσα και από συγκυρίες (δεν ήταν μόνο αυτές φυσικά) έχουν κάνει κόσμο να έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά σε σημείο λίγο άδικο για την ομάδα και τις αντικειμενικές δυνατότητες μας. Και τους παίκτες ή τον προπονητή να ρωτήσεις θα σου πουν ότι ονειρεύονται για φ4 αλλά ότι ο ρεαλιστικός και βασικός στόχος είναι η 8δα. Και το ντάμπλ στην Ελλάδα φυσικά. Ε ε εννοώ τρίπλ πλεόν.

Δημοσιεύτηκε

Ο περσινός στόχος ήταν η οκτάδα. Αφού πήγες f4 έστω και με συγκυρίες, βελτίωσες την ομάδα, έχεις από τα καλύτερα τεσσάρια επιβάλλεται να έχεις στόχο την τετράδα. Αν πας στο f4 βγες και όγδοος. Ο στόχος πρέπει όμως να είναι ψηλά. Είχαμε την δυνατότητα να είμαστε μόνο με 2 ήττες. Άρα μπορείς. Ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού πάντα ονειρεύεται κούπες. Δεν είμαστε Βερολίνο. Το 12 και το 13 δεν είχαμε το μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά έγινε το απίστευτο. 

Είμαστε σε άγνωστα για εμάς νερά. Από την ομάδα που προσπαθούσε να είναι κοντά και να κάνει την έκπληξη προς το τέλος, μπαίνοντας νωθρά σε πολλά παιχνίδια, φέτος μπαίνεις ισοπεδώνεις τους αντιπάλους και μετά δεν ξέρεις να το διαχειριστείς. Θα το μάθουμε και αυτό.

• Μου αρέσει 1
  • Το λάτρεψα! 1
Δημοσιεύτηκε

@elevog θα σου πω που διαφωνούμε. Λες θα μπορούσαμε να είμαστε με 2 ήττες σκεπτόμενος τις νίκες που χάσαμε μέσα απο τα χέρια μας. Σκεφτόμαστε όμως και τα παιχνίδια που κερδίσαμε κανοντας μεγάλη υπέρβαση, ειδικά αυτό με την Ρεάλ. Αλλού κάναμε υπέρβαση αλλού μας αδικήσαμε. Το 9-5 είναι ένα λογικό σκορ που ανήκει στα καλά σενάρια αν το σκεφτόσουν στην αρχή της χρονιάς. Είμαστε ομάδα 8δας. Όχι με την έννοια να μπούμε με τα χίλια ζόρια όπως θα ήταν το λογικό για το μπάτζετ μας και αυτό σε ένα καλό πάντα σενάριο αλλά δικαιολογημένα να θεωρούμε την 8δα δεδομένη (γιατί έχουμε χτίσει ομάδα με ο΄λη την έννοια της λέξης), να είσαι για 5η-6η θέση και να ελπίζεις με πολλά αν και αλλά στην μέση πως να χωθείς και 4δα για να πάρεις πλεονέκτημα και να έχεις τις πιθανόττηες με την μριά σου για να πας σε μια νέα γιορτή του φ4. Πήγαμε πέρυσι λοιπόν αλλά αυτό δεν το κάνει αυτόματο ότι θα γίνει και φέτος. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναβαθμιστεί. Ο Κάαναν είναι αρκετά χειρότερος του Ντόρσει, Μπολομπόι λίγο καλύτερος του Χασάν, Πίτερς περίπου στο ίσον με Πρι. Και πάμε στα αλλά και αν. Αν ανέβει και άλλο ο Κάανα όπως ανεβαίνει τελευταία, αν ανέβουν και άλλο Πίτερς, Μπολομπόι στην συνέχεια, αν προσαρμοστούν, αν μείνουμε υγιής σε έναν κουραστικό μαραθώνιο. Μακάρι να γίνουν όλα αυτά και να πάμε φ4. Είναι στάνταρ ότι θα συμβούν όλα αυτά; Δυστυχώς όχι.

Δημοσιεύτηκε

Αυτή είναι η διαφορά φέτος, ότι μπορείς παντού, τουλάχιστον πολύ πιο συχνά. Ξεχνάμε τις χρονιές που Μαδρίτη και Ρωσία είχαμε χάσει πριν το τζαμπολ συνήθως. Και ο Πίτερς δεν είναι σαν τον περσινό Πρι. Ο Ντόρσεϊ καλός και άγιος, αλλά λησμονουμε τα παιχνίδια που ήταν άφαντος και απών στην άμυνα με νεύρα. Αφού θεωρείς ότι είμαστε ομάδα για τους 8, άρα ο στόχος είναι το πλεονέκτημα έδρας. Αν δεν έρθει δεν θα σκάσουμε κιόλας, μπορούμε να χτυπήσουμε παντού ανάλογα με το φορμαρισμα. Αλλά θεωρώ ότι μετά το παιχνίδι με παιχνίδι που εννοείται για να μην χαθεί η αυτοσυγκέντρωση μεγάλος στόχος είναι η τετράδα. Τουλάχιστον διαφαίνεται ότι υπάρχει πολύ γρήγορα next day μετά την αποχώρηση του Βασίλη και του Γιώργου. Άλλες ομάδες με το δικό μας μπάτζετ θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια για να ξαναβρούν τον δρόμο τους.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε

Φέτος πιστεύω θα γίνουν τα καλύτερα πλέι-οφς...Δεν νομίζω να δούμε 3-0 εύκολα... Μεγαλύτερη σημασία έχει η διασταύρωση νομίζω παρά το πλεονέκτημα έδρας (αν και το θέλω το πλεονέκτημα)... Και δεν βλέπω τον λόγο να μην λέμε δημοσίως ότι στόχος είναι το F4. Έχουν γίνει 14 αγωνιστικές ως τώρα. Ποιος έχει ξεχωρίσει περισσότερο από σένα; Δεν υπάρχει ομάδα φόβητρο. Αλλά κυρίως δεν έχω δει ως τώρα κάποιον να βγάζει περισσότερα στο παρκέ από τον Ολυμπιακό. Αυτό κυρίως με γεμίζει αισιοδοξία. Αδυναμίες υπάρχουν φυσικά όπως έχουν όλοι. Και ρόστερ υπάρχουν τουλάχιστον στα χαρτιά καλύτερα από το δικό σου. Αυτό που θα κάνει στο τέλος τη διαφορά νομίζω είναι αν η ομάδα στα κρίσιμα σημεία θα βγάλει ένταση στην άμυνα και με διάρκεια. Αν γίνει αυτό πάμε για μεγάλα πράγματα...

• Το λάτρεψα! 2
  • Admins
Δημοσιεύτηκε
11 ώρες πριν, elevog έγραψε:

Αυτή είναι η διαφορά φέτος, ότι μπορείς παντού, τουλάχιστον πολύ πιο συχνά. Ξεχνάμε τις χρονιές που Μαδρίτη και Ρωσία είχαμε χάσει πριν το τζαμπολ συνήθως. Και ο Πίτερς δεν είναι σαν τον περσινό Πρι. Ο Ντόρσεϊ καλός και άγιος, αλλά λησμονουμε τα παιχνίδια που ήταν άφαντος και απών στην άμυνα με νεύρα. Αφού θεωρείς ότι είμαστε ομάδα για τους 8, άρα ο στόχος είναι το πλεονέκτημα έδρας. Αν δεν έρθει δεν θα σκάσουμε κιόλας, μπορούμε να χτυπήσουμε παντού ανάλογα με το φορμαρισμα. Αλλά θεωρώ ότι μετά το παιχνίδι με παιχνίδι που εννοείται για να μην χαθεί η αυτοσυγκέντρωση μεγάλος στόχος είναι η τετράδα. Τουλάχιστον διαφαίνεται ότι υπάρχει πολύ γρήγορα next day μετά την αποχώρηση του Βασίλη και του Γιώργου. Άλλες ομάδες με το δικό μας μπάτζετ θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια για να ξαναβρούν τον δρόμο τους.

Πολύ λίγες ομαδες θυμάμαι να είχαν next day τόσο γρήγορα όσο εμείς μετά την αποχώρηση θρύλων. Ο βαζελος ας πούμε είναι 10 χρόνια στην αφάνεια στην Ευρώπη και ειδικά μετά την αποχώρηση του Διαμαντίδη το 2017 έχει χάσει κάθε προσανατολισμό. Η Μπαρτσελονα επίσης δυσκολεύεται στη μετά Ναβάρο εποχή. 
Συμφωνω και με τα άλλα που αναφερεις. Γίνονται πράγματα, είμαι αισιόδοξος

• Μου αρέσει 1
  • Admins
Δημοσιεύτηκε
12 ώρες πριν, krakatheboy έγραψε:

Είμαστε ομάδα 8δας. Όχι με την έννοια να μπούμε με τα χίλια ζόρια όπως θα ήταν το λογικό για το μπάτζετ μας και αυτό σε ένα καλό πάντα σενάριο αλλά δικαιολογημένα να θεωρούμε την 8δα δεδομένη (γιατί έχουμε χτίσει ομάδα με ο΄λη την έννοια της λέξης), να είσαι για 5η-6η θέση και να ελπίζεις με πολλά αν και αλλά στην μέση πως να χωθείς και 4δα για να πάρεις πλεονέκτημα και να έχεις τις πιθανόττηες με την μριά σου για να πας σε μια νέα γιορτή του φ4.

Δεν είμαστε ομάδα οκτάδας, Κρακ. Το αν θα βρεθούμε στην τετράδα στο τέλος είναι άλλη υπόθεση αλλά δεν μπορείς να πεις ότι «είμαστε ομάδα οκτάδας». Όπως αναφέρει και ο @Nikos Lepipas ποιος πραγματικά παίζει καλύτερα από εμάς, ποια ομάδα δεν μπορούμε να νικήσουμε οπουδήποτε; Η Ευρώπη ολόκληρη μας θεωρεί ομάδα τετράδας, δηλαδή ομάδα που είναι πιο ψηλά από το συρφετό των όσων θα παλέψουν για να μπουν οκτάδα. Το λέω με δεδομένο όσα έχω δει ως τώρα. 

• Μου αρέσει 2
  • Create New...