Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάλυση τελευταίας επίθεσης Βιλερμπάν


Recommended Posts

Δεν θα αναφερθώ στο προφανές στην λάθος άμυνα του Σάσα αλλά στις επιλογές της ομάδας να αμυνθεί και κυρίως να υπάρξει ευκαιρία, αν πάει στραβά η άμυνα, να κλέψεις το ματς στην επίθεση. Πάμε λοιπόν...ένα πόντο μπροστά με 28 δευτερόλεπτα να απομένουν και η μπάλα στην Βιλερμπάν, έχοντας 3 φάουλ. 1η επιλογή καθαρή άμυνα και απομένει χρόνος για επίθεση ( συνήθως κάνουν επίθεση κοντά στα 20 Δευτερόλεπτα, που σημαίνει 8 δευτερόλεπτα για επίθεση, ικανοποιητικός χρόνος για ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις. 2η επιλογή 2 γρήγορα φάουλ κοντά στα 20 δευτερόλεπτα και κρατάς την τύχη σου στα χέρια σου. Εσύ την τελευταία επίθεση άσε που δεν ξέρουμε αν βάζανε και τις 2 βολές. 3η επιλογή κάνεις φάουλ πριν τα 14 δευτερόλεπτα  και σου απομένει χρόνος για επίθεση οπότε και δυνατότητα να κλέψεις το ματς (αν είναι δυνατόν σε αυτό το ματς μιλάμε για κλέψιμο που έπρεπε να τελειώσει 20 πόντους). 4η επιλογή φάουλ κάτω από τα 14 δευτερόλεπτα για να κόψουμε τον Ρυθμό της επίθεσης και να μην προλάβουν να οργανώσουν επίθεση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις χρόνο αντίδρασης. Το βάζουν χάνεις, το χάνουν κερδίζεις.

Από τις 4 επιλογές διαλέξαμε την Τέταρτη. Άσχετα με το αποτέλεσμα εξ ορισμού είναι λάθος επιλογή και να το έχαναν. Πότε δεν επιλέγεις κάτι που να μην σου δίνει μια εναλλακτική. Δεν ξέρω πως το σκέφτηκε ο κοουτς.

 

Spoiler
Παράθεση

 

 

 

 

 

  • Μου αρέσει 1
  • Σε ευχαριστώ 1
Link to comment
Share on other sites

  • Admins

Δεν ξέρω αν το φάουλ στο συγκεκριμένο σημείο ήταν εντολή του κοουτς αλλά έχει μερίδιο ευθύνης για τη διαχείριση της διαφοράς στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ σφιχτό rotation, ξέχασε παίχτες στον πάγκο και δεν έκανε σοβαρές παρεμβάσεις για πολλή ώρα όταν οι Γάλλοι επέστρεφαν κι εμείς κάναμε επιπόλαιες επιθέσεις. Έφαγε και "Τ" στο τελευταίο ενάμιση λεπτό. Βέβαια αν δεν έμπαινε το τρίποντο θα λέγαμε "α τελικά είχε δίκιο" το οποίο είναι αντίφαση για ματς που κρίνεται στον πόντο. Το σίγουρο είναι ότι ούτε οι παίχτες είχαν καθαρό μυαλό τι στιγμή που η Βιλερμπάν έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση -φαίνεται και από το τι κάνει ο Σάσα στα τελευταία 28 δευτερόλεπτα. Μπήκαμε σαν να πρέπει να τελειώσουμε μια αγγαρεία το οποίο από μια άποψη έχει λογική, από την άλλη το χουμε κάνει ουκ ολίγες φορές φέτος και το χουμε πληρώσει ή έχουμε δει το Χριστό φαντάρο. Αν πάρεις την πνευματική πειθαρχία από το μπάσκετ που παίζουμε, στο επίπεδο της φετινής Ευρωλίγκας, δεν έχουμε τύχη με τις περισσότερες ομάδες.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...