Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να χα χίλια μάτια να σε βλέπω

Recommended Posts

Χίλιες και μία νύχτες και σήμερα ήταν ακόμη μια βραδιά απόλυτης απόλαυσης. Δεν είμαι σίγουρος σε τι πρέπει μα πρωτοσταθώ ή να τονίσω περισσότερο. Μια ομάδα χωρίς τον ηγέτης της και πρώστο στις ασίστ στην διοργάνωση, χωρίς και μια μονάδα με ρόλο στην ομάδα έκανε παρέλαση απέναντι σε μια ''ομάδα'' με διπλάσιο μπάτζετ, που ήξερε ότι αν χάσει δεν μας ξαναβλέπει, που έζησε μια από τις χειρότερες βραδιές της στον 1ο γύρο ξανά μαζί μας. Και όμως το έκαναν να φαίνεται τόσο εύκολο.
  Εμείς ήμασταν ξανά ΟΜΑΔΑ με όλη την έννοια της λέξης. Χωρίς 2 παίκτες λοιπόν, με Σάσα και Φάλ (οι πιο δυνατές μονάδες μετά τον ηγέτη σου) σε μέτρια μέρα. So f@cking what? Όλοι οι υπόλοιποι ήταν όλοι υπέροχοι. Ο Κάαναν έκανε αυτό που δεν έκανε ο Πίτερς. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Σλούκα και έδειξε τι μπορεί πραγματικά να κάνει. Μακάρι να συνεχίσει ανάλογα. Γουόκαπ και Παπανικολάου πρόσφεραν στα πάντα ξανά. Λαρεντζάκης ξανά γαμιάς στο 1ο ημίχρονο, μετά δεν έπαιξε πολύ. Μακίσικ έχει ανέβει για τα καλά και φαίνεται. Μπολομπόι θετικότατος. Ακόμα και ο Λούτζης πρόσφερε στο σεβαστό χρόνο που πήρε.
  Τα μεγαλύτερα εύσημα φυσικά τα αξίζει ΠΑΝΤΑ ο σκακιστής της καρδιάς μας. Ο Μπαρτζώκας ξέρει το μπάσκετ όσο λίγοι. Φιξάρει τα παιχνίδια εκεί που θέλει. Υψηλό ή χαμηλό σκορ, με διαφορετικο΄ς πρωταγωνιστές κάθε φορά και οι όποιες απουσίες απλά δεν βάζουν φρένο. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που στα άσχημα αποτελέσματα [που θα ξαναέρθουν, they are inevitable (με φωνή Thanos)].
  Πριν την Μακάμπι έλεγα ότι θέλουμε 2 νίκες στην τριπλέτα με Φενέρ και Εφές. Έχουμε ήδη τις 2 νίκες και πάμε στο κατάμεστο ξανά ΣΕΦ για ένα μαγικό 3/3. Αν γίνει και αυτό τότε θα είναι η 1η φορά που θα πιστέψω ότι θα μαστε φαβορί για 4δα πλέον. Έχουμε μέσα-έξω Ρεάλ και Φενέρ. Αν κερδίσουμε την Εφές θα είανι 1-1 αλλά θα μαστε 4 ή και 5 ίσως (ανάλογα τι θα κάνει με την Ζαλγκίρις) μπροστά και αυτό δεν γυρνάει έτσι απλά στα εναπομείνοντα παιχνίδια. Μπάρτα και μπασκόνια τις έχουμε μέσα αν και η Μπασκόνια πόσο θα αντέχει να μένει τόσο ψηλά; Έχασε και σήμερα απο Μιλάνο!! Μόνο με Μονακό έχουμε 0/2 αλλά δεν γίνεται να τα θέλουμε όλα δικά μας. Στην τελική μπορεί να παιχτούν τριπλές ή και περισσότερες ισοβαθμίες κάτι που θα είναι πάντα ξεκάθαρα υπέρ μας.
  Δεν μπορώ παρά να ευχηθώ υγεία και όλα τα άλλα είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν. Δεν ξέρω αν θα γράψουμε ιστορία ξανά αλλά βλέπω το φ4 απόλυτα εφικτό και αυτό από μόνο του εμένα μπασκετικά θα με έχει γεμίσει. Στην τελική είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όλο αυτό που βλέπω φέτος είναι απλά χάρμα ιδέσθαι. Απλά τελειώνει ένα ματς και δεν μπορείς να περιμένεις το επόμενο. Ακόμα και όταν χάνουμε πάλι λέω άντε στο επόμενο.
  Μια κουβέντα και για την διαιτησία που την σχολίασα και στο discord. Οι διαιτητές για μένα είχαν κακή απόδοση στην 1η περίοδο. Έδωσαν πολλά σφυρίγματα στην Φενέρ. Το σημαντικό είναι δεν υπήρχε δόλος και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην συνέχεια. Παρά το γήπεδο που κόχλαζε οι διαιτητές στάθηκαν σε υψηλότατο επίπεδο και δεν επηρεάστηκαν καθόλου. Respect λοιπόν από μένα. Ο @Geo Poulidis δεν συμφωνεί μαζί μου για την 1η περίοδο αλλά ο καθένας έχει την άποψη του. Θεωρεί σωστό το 2ο φάουλ του Φαλ και μου ανέφερε έναν κανόνα. Προφανώς δεν θα το βγάζει από το κεφάλι του αλλά μιλώντας στην πράξη βλέποντας πολλούς αγώνες στην πράξη αυτός ο κανόνας δεν εφαρμόζεται και καλώς για μένα καθώς αν το τηρούσαν θα ήμασταν ένα βήμα από να μην επιτρέπεται το σκριν ψηλά στην ρακέτα. Τώρα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί πως μπορεί να μην εφαρμόζεται ένας κανόνας; Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν καν΄νοες σε όλα τα αθλήματα που είτε δεν τους τηρούν είτε ο κάθε διαιτητής το κρίνει λίγο πιο πορσωπικά. Πάρτε παράδειγμα τον τελικό του Μουντιάλ. Ένας κανόνας λέει αν ένας παίκτης του πάγκου πατήσει έστω μισό βήμα μέσα στο γήπεδο πριν μπει ένα γκολ αυτό πρέπει να ακυρωθεί αλλά ποιός, που και πότε θα το έκανε αυτό. Είπα ένα ακραίο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνετε γενικά το σκεπτικό μου. 
  υ/γ διορθώστε με αν κάνω λάθος. 10/10 σερι βολές ο Παπανικάου; Γκρεμίστηκε κανάς φούρνος; Επίσης απορία. Γιατί στις τεχνικές ποινές τις έριξε εκείνος και όχι πχ ο Γουόκαπ που γενικά είναι πιο ασφαλής; Πάει ο αρχηγός της ομάδας στις τεχνικές ποινές; Γιατί εγώ ξέρω ότι γίνεται διαλεχτά.
  υ/γ2 ο σημαντικά ανεβασμένος Μπλακ δεν έπαιξε σήμερα αλλά ο Μπολομπόι έβγαλε ασπροπρόσωπο τον σκακιστή. 
  υ/γ3 Ο Φάλ περνάει την κοιλιά του όπως όλοι. Θα ξαναδούμε το τερατάκι σε δράση σύντομα ξανά

• Μου αρέσει 3
  • Το λάτρεψα! 1

• Admins

Για το κινητό σκριν μιλάμε, ο κανονισμός έγινε πιο αυστηρός πριν 3 σεζόν για να σταματήσουν οι επιθετικοί να κουνιούνται στα πικ. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, ήταν η χρονιά που ξεκίνησε με Μπλατ και Κεμζουρα πριν έρθει ο Γιώργος 7 ξανα, που οι διαιτητές σφύριζαν σαν τρένα ακόμα και τις πιο ελάχιστες επαφές στα σκριν που κινούνταν. Σαν αποτέλεσμα, η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ και ομολογουμένως πλέον δεν βλέπουμε τόσο πολλά κινητά σκριν όπως παλιότερα! Οι παιχτες προσαρμόστηκαν σε αυτές τις επιταγές (που είναι των προπονητών, αυτοί ζητούν να αλλάζουν οι κανονισμοί) και έτσι το φαινόμενο περιορίστηκε. 
Εν προκειμένω, ο Φαλ φέρνει το σκριν λιγάκι καθυστερημένα και βγάζει το δεξί ώμο προς τα έξω τη στιγμή της επαφής. Είναι για μένα  50-50, δλδ μπορεί και να μην δοθεί, και εδώ έρχομαι λίγο στα λόγια σου σε σχέση με την ερμηνεία, άλλος διαιτητής το αφήνει, άλλος το δίνει. Αυτό βέβαια δεν είναι καλό να συμβαίνει, αλλά it is what it is. 
Γενικά πολύ καλή διαιτησια αποψε, θα γράψω περισσότερα στο άρθρο για το ματς. 
Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι ο Σασα ήταν μέτριος, είχε 12 πόντους και 12 ριμπάουντ, μέτριο δεν τον λες τέλος πάντων έναν παίχτη με double double στην Ευρωλίγκα. Ο Φαλ ήταν μέτριος αλλά είχε 17+ στο πλας μαινους @Κώστας Σπανός τρέχα, παρόλο που έμεινε απόντος χωρίς μάλιστα να πάρει σουτ! 
Τις τεχνικές ποινές τις βαράει οποίος θέλει (από τους 5 που βρίσκονται στο παρκέ, μπορεί όμως να γίνει αλλαγή για τις βολές), όπως λες κι εσυ. Ο Παπ τις βάρεσε γιατί είναι αξιόπιστος πολύ φέτος, ίσως να μην το έχεις προσέξει, έχει 82% στη σεζόν.  

• Μου αρέσει 1

Οι απουσίες μας συσπείρωσαν και αύξησαν το επίπεδο συγκέντρωσης. Αντίθετα οι άλλοι μπήκαν με τον αέρα εντάξει τους έχουμε εύκολα και τους πήγαν όλα στραβά μετά το κακό ξεκίνημα και άρχισαν τα νεύρα. Αυτό με το Παπ με ξάφνιασε και εμένα. Δείχνει πολύ καλά και σίγουρα το ήξερε ο coach. 10/11 βολές είχε. Έχασε μία των τεχνικών ποινών. Αν όντως ο Μπλακ δεν έπαιξε επειδή δεν ταίριαζε με το παιχνίδι και για να είναι ξεκούραστος την Παρασκευή, τότε μιλάμε η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο.

Ο Φαλ και ο Σάσα δεν είναι σε καλό φεγγάρι, άσχετα με τα νούμερα και τον @Geo Poulidis. Ο Σάσα έχει χάσει το τρομερό τρίποντο του και την άνεση στην επίθεση. Λογικό είναι να κάνει την κοιλιά του. Δεν μπορεί να βάζει 20-25 πόντους όλη την χρονιά. Το καλό είναι ότι η ομάδα δείχνει να μην επηρεάζεται.

Τώρα αν τα καταφέρει και είναι σε τοπ φόρμα όλοι στα κρίσιμα παιχνίδια θα πετάμε φλόγες!!!!

@Geo Poulidis Για τον Σάσα είναι φάση Σλούκα. Έχει δείξει τέτοιο επίπεδο που χθες φάνηκε μέτριος. Το τρομερό με αυτόν τον παίκτη είναι ότι στην δική του μέτρια μέρα για την ομάδα είναι και πάλι θετικός. Αυτό τον κάνει υποψήφιο για MVP της Ευρολίγκας. Έκανε και τα λαθάκια, έχασε μερικά εύκολα σουτ, στην αμύνα έχανε λίγο τις αλλαγές πρισσότερο από ότι συνήθως επειδη τα κοιτάω όλα από όλους. Ο Φάλ επίσης φαίνεται ότι είναι ντεφορμέ. Ακόμα και στην Ελλάδα δεν αποδίδει τις τελευταίες 2 βδομάδες. Με Περιστέρι σχεδόν μηδενίστηκε παρότι δεν υπήρχε ένα; να τον ματσάρει έστω λίγο σωματικά. Το ότι το αριστούργημα του σκακιστή κάνει τους πάντες να έχουν θετικό +/- είναι άλλο θέμα. Τέλος προφανώς υπάρχει εμπιστοσύνη σε Παπ (και δικαιώθηκε απόλυτα χθες) αλλά υπάρχει μεγαλύτερη από Γουόκαπ; Είναι πιο εύστοχος και στην Ευρολίγκα είναι σχεδόν άχαστος έχοντας το εξωπραγματικό 25/26. Για αυτό μου έκανε εντύπωση. Εκτός αν έγινε από θέμα σεβασμού και ιεραρχίας. Το λιγότερο που είχε σημασία χθες.

• Μου αρέσει 1

• Admins

Για Φαλ συμφωνώ, εννοείται. Δεν ξέρω τι έχει πάθει ο Γάλλος. Ξαφνικά θα κάνει μπραφ και θα βάλει καμιά 20άρα :dizzy-icon:

• Create New...