Admins Red Maasai Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου 2022 Admins Μοιράσου το! Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου 2022 Πίσω στο καλοκαίρι που ήρθε ο Σλούκας, και όλοι μας (πλην λίγων γραφικών) αισθανόμασταν πεταλούδες "να πετούν στο στομάχι μας" με την μεγάλη επιστροφή, ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο. Ο coach B είχε έρθει μόλις λίγους μήνες νωρίτερα και οι Αγγελόπουλοι του είχαν διασφαλίσει ΚΑΙ αυξημένο budget για μεταγραφές ΚΑΙ ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για το roster. Στην πορεία του χρόνου, οι υποσχέσεις επιβεβαιώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν. Και την πρώτη χρονιά οι παίκτες που ήρθαν ήταν επιλογές Μπαρτζώκα ( ok, το budget ήταν χαμηλότερο και πήγε σε κατγορία παικτών Eurocup που δεν βγήκαν) αλλά και φέτος, σύμγωνα με την ειδησεογραφία, οι Walkup, Dorsey, Fall, Acy αποτέλεσαν όλοι επιθυμίες του coach. Προς τι όλος αυτός ο πρόλογος; Ε, είναι σίγουρο ότι και η ΜΕΓΑΛΗ επιστροφή του Σλούκα δε θα γινόταν αν δεν ήταν 100% σύμφωνος ο coach. Κι ο Σλούκας, λογικά σκεπτόμενος, ήξερε ότι πήγαινε στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα. Από πολύ νωρίς πέρυσι, ξεκίνησαν να γράφονται διάφορα υπονοούμενα για τεταμένη σχέση μεταξύ των δύο ALPHA DOGS. Το έχω διαβάσει και μέσα στο Group αλλά ειδικά ένας ολυμπιακοδημοσιογράφος τον οποίο ΔΕΝ εμπιστεύομαι καθόλου, το τονίζει στο δημόσιο λόγο του συνέχεια. (καβαλιεράτος) Ιδού τι αποφάσισε να δημοσιεύσει, μετά την μεγάλη ως προς τη σημασία και ΚΑΥΛΩΤΙΚΗ ως προς τον τρόπο που επιτεύχθηκε νίκη μας κόντρα στην πρωταθλήτρια ΕΦΕΣ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κι ο Κώστας Σλούκας δεν είναι αντίπαλοι. Βρίσκονται στην ίδια πλευρά και έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο. Και όταν στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο, αυτό που μετράει περισσότερο είναι τι τους ενώνει και όχι τι τους χωρίζει. Δηλαδή, άντε @#$%@& ρε φίλε, τι προβοκατόρικη παράγραφος είναι αυτή, πάνω πάνω στο κείμενό σου; Και στον επίλογο, το ρίχνει ωμά: Οι δυο τους, το καλοκαίρι του 2020, έκαναν τα πάντα για να συνεργαστούν διότι πίστευαν ο ένας στον άλλο. Το ότι στην πορεία κάτι προέκυψε μεταξύ τους - όποιος λέει το αντίθετο κρύβει την αλήθεια - και χάθηκε η πίστη, είναι κάτι που συμβαίνει στις ομάδες και λύνεται. Ξέρει κάποιος λεπτομέρειες να μας πει? Από το δημόσιο βίο, και συνοψίζοντας τις δηλώσεις Σλούκα-Μπαρτζώκα από τα ματς με Άρη και Εφές, εγώ καταλαβαίνω τα εξής: ο coach εφαρμόζει κλασσικές μεθόδους διαχείρισης των μεγάλων παικτών, δηλ προσγειώνει τις απαιτήσεις του κόσμου, ο Σλούκας μπήκε λίγο πιο επιθετικά, δηλ μετά την Εφές είπε "ο coach με έβαλε να παίξω περισσότερη ώρα και εγώ τον αντάμειψα με την εμφάνισή μου". Σιγά τα αυγά ρε σεις... Ποιός παίκτης δε θέλει να παίζει όσο περισσότερο γίνεται? #TogetherWeFightStronger #OlyBC 1 nico7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admins Red Maasai Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημιουργός της αρχικής ανάρτησης Admins Μοιράσου το! Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου 2022 Και απαντάω στον εαυτό μου (ω ναι) διότι αφού πόσταρα το προηγούμενο, συνέχισα να ψάχνω το θέμα και έφτασα στην MEDIA DAY της σεζόν 2020-2021, δηλ μόλις έχει επιστρέψει ο Σλούκας και θα είναι η πρώτη πλήρης σεζόν του Μπαρτζώκα (της 2ης περιόδου του, φυσικά) Η λέξη ηγέτης θυμάμαι ήταν επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κάτι που λέγεται. Στα μάτια των προπονητών είναι ο παίκτης που θα δώσει το παράδειγμα, θα πάρει τα δύσκολα σουτ. Αυτός ήταν ο Σπανούλης. Για το δικό μου μυαλό οι ηγέτες του Ολυμπιακού είναι οι πρόεδροι. Χωρίς αυτούς, ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει. Αναντικατάστατοι είναι οι πρόεδροι. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα ελληνικό κορμό και ο καλύτερος διαθέσιμος Έλληνας παίκτης ήταν ο Σλούκας. Έχει αποδείξει ότι έχει το επίπεδο και έχει πολύ περισσότερη εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα. Οι όροι αυτοί ταιριάζουν σε πολιτικά κόμματα και στον στρατό. Εδώ είμαστε ομάδα με πλάνο. Όλοι θα πρέπει να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς για να πετύχουμε τους στόχους μας". Παρατηρώ ότι ο coach Β είναι πολύ σταθερός στην άποψή του περί "ηγετών" και το κάνει ξεκάθαρο από τον πρώτο δημόσιο λόγο. 1 1 nico7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admins Geo Poulidis Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου 2022 Admins Μοιράσου το! Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου 2022 @Nico7Συμφωνώ με όσα λες. Αν ακούγαμε τον κάθε παπάρα δημοσιογράφο, θα είχαμε τρελαθεί εδώ μέσα. Ο Μπαρτζωκας δεν είναι βλάκας και ξέρει την τεράστια αξία του Σλούκα. Το ότι παίζει λιγότερο σε ορισμένα ματς (λάθος κατά τη γνώμη μου) οφείλεται στη διαχείριση της άμυνας γιατί θέλει να έχει μέσα το Γουόκαπ για να ασκεί πίεση στη μπάλα, πράγμα που ο Σλούκας δεν κάνει το ίδιο καλά. ΥΓ. Οι μόνοι δημοσιογράφοι που κάνουν προσπάθεια να είναι αντικειμενικοί και δεν έχουν παρωπίδες στο Ολυμπιακό ρεπορτάζ είναι οι παρακάτω, μετά το χάος: Στεφάνου, Ζερβας και Μελαγιες 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admins Nick Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου 2022 Admins Μοιράσου το! Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Geo Poulidis said: Το ότι παίζει λιγότερο σε ορισμένα ματς (λάθος κατά τη γνώμη μου) οφείλεται στη διαχείριση της άμυνας γιατί θέλει να έχει μέσα το Γουόκαπ για να ασκεί πίεση στη μπάλα, πράγμα που ο Σλούκας δεν κάνει το ίδιο καλά. Ε ναι είναι η λεπτή ισορροπία της στρατηγικής που μπερδεύεται αρκετά συχνά - που να δώσουμε έμφαση, άμυνα ή επίθεση. Θεωρώ ότι ο Μπαρτζώκας θα συνεχίσει να μοιράζει το χρόνο με 20λεπτα ειδικά τώρα που το αποτέλεσμα θα το παίρνει ο πιο κυνικός, ο πιο σκληρός ή ο πιο ουσιαστικός. Τα στοιχήματα είναι αυτά που λίγο πολύ γράφονται, αν θα φθείρει πολύ τα επιθετικά του όπλα μ αυτόν τον τρόπο (Σάσα) και αν ο Ντόρσει και ο Φαλ μπορέσουν να επανέρθουν στο σκοράρισμα που είχαν. Ωστόσο πιστεύω ότι και το συγκεκριμένο ζήτημα υπάγεται στο θέμα της διαχείρισης. Ο τρόπος που αμυνόμαστε θέλει πολλή προπόνηση και συντήρηση ώστε να τον ενεργοποιείς κατα βούληση, δεν είναι απλό. Θεωρώ ότι ο κόουτς γνωρίζει πάρα πολύ καλά και πιστεύω ότι στα play off θα δούμε προσέγγιση πιο κοντά σ αυτή που αναφέρεις όταν θα πρέπει να χτυπήσουμε τα ματς σαν ίσος προς ίσο ανεξαρτήτως με ποιόν παίζουμε. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΡΑΝΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δημοσιεύτηκε 22 Φεβρουαρίου 2022 Μοιράσου το! Δημοσιεύτηκε 22 Φεβρουαρίου 2022 Θεωρω πως κ μετα τον τελικό κυπελλου δεν υπαρχει και δεν υπηρχε κανενα θεμα μεταξυ τους!!!! Εχει γινει αλλαγη στο rotation ο Σλουκας πλεον ξεκιναει κατι που μετραει ακομα περισσοτερο βεβαια συντελεσε ο τραυματισμος του γουοκαπ... αλλα σιγουρα δε νιωθει μειωμενος!! Καθε παικτης θέλει να παιζει 40 λεπτα... ομως η ομαδα μπαινει πανω απο ολα ..και για τον προπονητη και φυσικα για το Σλουκα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admins Red Maasai Δημοσιεύτηκε 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημιουργός της αρχικής ανάρτησης Admins Μοιράσου το! Δημοσιεύτηκε 22 Φεβρουαρίου 2022 @ΤΡΑΝΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ θα φανεί αν έχει αλλάξει το rotation, σε δύο μέρες εναντίον της Μιλάνο. Στα τελευταία ματς, ο Σλου ξεκίνησε 100% λόγω απουσίας Walkup. Πάντως, το γεγονός ότι η ομάδα κέρδισε, σε μέτρια βραδιά του Σλούκα και χωρίς να ξαναμπεί ποτέ, όταν βγήκε στο 28', είναι μια εξέλιξη που ισχυροποιεί τον coach, ως παντοδύναμη φιγούρα. Κακά τα ψέμματα, στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, αυτό το μοντέλο ιεραρχίας είναι που κερδίζει. 2 nico7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΡΑΝΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δημοσιεύτηκε 22 Φεβρουαρίου 2022 Μοιράσου το! Δημοσιεύτηκε 22 Φεβρουαρίου 2022 @Nico7 συμφωνώ, ολοι οι παικτες πρεπει να βαζω το εγω τους κατω απο αυτο του προπονητη..αλλη δουλεια του ενος αλλη του αλλου... Βασικα δε με νοιαζει το rotation οσο το flexibility στο rotation και στις 5αδες που θα χαριζει στην ομαδα τη νικη!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts