Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η πιο σημαντική μέχρι την επόμενη


Recommended Posts

  Δεν έχω πολλά να πω για σήμερα. Λίγα και καλά λόγια. Είναι τρομερό η ομάδα να νικάει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια είναι ήταν εμφανώς εκτός φόρμας. Η άμυνα όμως δεν είναι θέμα φόρμας και είναι πάντα εκεί αρκεί να το κάνεις αν είναι εκεί. Αρκεί να το θες. 
  Κάαναν κακός σήμερα, Σλούκας, Φάλ και Πίτερς έδωσαν πολύ λίγα ο καθένας για τον ρόλο του. Μακίσικ, Λάρι, Μπλάκ ξεχώρισαν. Ο Μπλάκ δείχνει μια σταθερή και συνεχή άνοδο κάτι που έχει εξαφανίσει στα σημαντικά παιχνίδια σχεδόν τον Μπολομπόι που παρά το καλό του ξεκίνημα και τον σχετικά υψηλό του μισθό φαίνεται να χάνεται από το ροτέισον της ομάδας. Χάρηκα για τον Λάρι καθώς είχε καιρό να κάνει μια ματσάρα και να ξεμπουλώσει.
  Η ομάδα μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χάσει το πλεονέκτημα έδρας ενώ μετά και την ήττα της Ρεάλ από την Μπασκόνια φαντάζει εφικτό μέχρι και η 1η θέση στην κανονική διάρκεια. Πράγμα ασύλληπτο για το μπάτζετ μας. Πόσα μπράβο αξίζεις ρε Μπαρτζώ; Ακόμα και το ότι για 2η σεζόν πάμε να την βγάλουμε με ελάχιστους τραυματισμούς παρά τις εξοντωτικές σεζόν για τους παίκτες είναι μια μεγάλη επιτυχία που δεν την λογαριάζουν όλοι.
  7 παιχνίδια ακόμα και πρέπει ένας εκ των Μπάρτσα, Ρεάλ να κάνουν 2 παραπάνω νίκες από εμάς. Χλωμό φαίνεται καθώς έχουμε και σχετικά βατό πρόγραμμα με 4 εντός και την πιο δύκολη ομάδα της Μπασκόναι και την Παρτιζάν. Επιμένω ότι μόνο Εφές δεν θέλω να βρούμε μπροστά μας όχι από φόβο αλλά επειδή είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να μας αποκλείσει με πλεονέκτημε έδρας έστω σαν αουτσάιντερ.
  Δεν ήταν κακή η διαιτησία σήμερα αλλά κάποια σπόρια τα πήραν οι Ισπανοί. Ακόμα ψάχνω το επιθετικό του Μπλάκ, δεν φάινεται καθαρά και αν βρήκε μπάλα ή οχι ο Μακίσικ αμέσως μετά. 2 πιθανά λάθη που έδωσαν ανάσα στην Μπάρτσα και άλλαξαν την ψυχολογία του παιχνιδιού. Φυσικά δεν πιστεύω ότι υπήρχε δόλος κάτι που φάνηκε και από τα 3 δεύτερα που δόθηκαν υπερ μας λίγο μετά κάτι που το βλέπεις εύκολα.

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

Για μένα ήταν κακή σήμερα η διαιτησία. Οριακά σκανδαλώδης δηλαδή αλλα απο το γήπεδο επηρεάζεσαι όποτε δεν παίρνω και όρκο. Στο τέλος το μοίρασαν για να μαζέψουν τα σπασμένα. 

Link to comment
Share on other sites

  • Admins

Για τη διαιτησία να πω μόνο ότι ήταν και πάλι μέτρια. Πολλά τα λάθη, κυρίως του Ντιφαλά και μάλιστα σε εύκολες φάσεις. Είναι λάθος το αντιαθλητικό στο Σλούκα, έπρεπε να δοθεί κανονικό φάουλ, αλλά αντίθετα ήταν αντιθλητικό του Σακίλ και δόθηκε κανονικό, αλλα δεν πήγαν στο βίντεο να το δουν. Δεν υπάρχει το επιθετικό του Μπλακ (έχει στηθεί), το καλάθι του Πίτερς έπρεπε να μετρήσει, ξεκάθαρα έχει μαζέψει μπάλα. Ειναι σωστά τα βήματα του Λάρι και το φάουλ του Σακ στο Μιροτιτς στο τέλος, δεν μπορείς να αγνοήσεις χτύπημα στο κεφάλι, κι ας είναι και ελαφρύ. Δύο φάουλ στο Μίροτιτς δεν σφυρίχτηκαν κι ένα στο Λαπροβίτολα. Επίσης δεν είναι φάουλ του Σάνλι πάνω στο Φαλ στο ριμπάουντ, αλλά το ανάποδο. Μερικά από τα λάθη που θυμάμαι... Σημαντική και πολύ σωστή απόφαση τα 3" στο τέλος. 

  • Μου αρέσει 2
Link to comment
Share on other sites

@Geo Poulidis το φάουλ το έδωσαν ψηλά και σχεδόν στιγμιαία. Επίσης από όσο ξέρω μόνο αν θεωρεί ο διαιτητής ότι το χτύπημα σε 2ο χρόνο γίνεται επίτηδες (κάτι που δεν ισχύει για τον Μακίσικ) με σκοπό πχ να χτυπήσει τον αντίπαλο (act of violence) μπορούν να το δώσουν. Αν βρήκε μπάλα ψηλά δεν έπρεπε να δοθεί. Νομίζω τα ξέρει ο Σαν όλα αυτά και για αυτό παραλίγο να ξεφύγει κάτι που δεν κάνει ποτέ αυτό το παλικάρι. Αντιθέτως πάντα είναι χαμογελαστός και έχει πολύ ήπιες αντιδράσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Admins
41 λεπτά πριν, krakatheboy έγραψε:

@Geo Poulidis το φάουλ το έδωσαν ψηλά και σχεδόν στιγμιαία. Επίσης από όσο ξέρω μόνο αν θεωρεί ο διαιτητής ότι το χτύπημα σε 2ο χρόνο γίνεται επίτηδες (κάτι που δεν ισχύει για τον Μακίσικ) με σκοπό πχ να χτυπήσει τον αντίπαλο (act of violence) μπορούν να το δώσουν. Αν βρήκε μπάλα ψηλά δεν έπρεπε να δοθεί. Νομίζω τα ξέρει ο Σαν όλα αυτά και για αυτό παραλίγο να ξεφύγει κάτι που δεν κάνει ποτέ αυτό το παλικάρι. Αντιθέτως πάντα είναι χαμογελαστός και έχει πολύ ήπιες αντιδράσεις.

Μια που ασχολήθηκες με τα αντιθλητικά, ας κάνω μια σύντομη αλλά ουσιαστική παρένθεση για το πως λειτουργούν αυτά τα φάουλ, τί είναι αντιθλητικό και γιατί έπρεπε να δοθούν ανάποδα, ώστε να μαθαίνει και ο κόσμος του φόρουμ μας ορισμένα πράγματα για να καταλαβαίνει καλύτερα το παιχνίδι.


Let's go: Τα αντιθλητικά φάουλ είναι 4 ειδών και έχουν το πρόθεμα C (criterium) και αριθμούνται από 1 ως 4 (C1, C2...). 

C1. Δεν υπάρχει πρόθεση να παιχτεί η μπάλα. Ο διαιτητής πρέπει να γνωρίζει καλά το παιχνίδι για να ξέρει ακριβώς αν όντως ενας παίχτης κάνει προσπάθεια να παίξει την μπάλα, σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, και ασφαλώς όπως σχεδόν όλα τα κριτήρια, είναι στην κρίση του. 
C2. Το φάουλ είναι ιδιαίτερα σκληρό, δηλαδή μπορεί μεν ο παίχτης να προσπαθεί να παίξει την μπάλα (ή και όχι), αλλά η επαφή είναι τελικά πολύ σκληρή (δεν εξετάζει το κριτήριο αυτό αν υπάρχει πρόθεση, συνήθως τα σκληρά αντιθλητικά με πρόθεση, δίνονται ντεσκαλιφιέ).
C3. Φάουλ που πάλι σύμφωνα με την κρίση των διαιτητών, παρεμποδίζει εσκεμμένα το ξεδίπλωμα ενός αιφνιδιασμού, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ότι ο παίχτης πηγαίνει για μπάλα (είναι τέτοιο πάνω στο ΜακΚίσικ χτες). Μοιάζει με το κριτήριο 1 αλλά ο παράγων "αιφνιδιασμός" είναι καθοριστικός και το κριτήριο αυτό έχει περιορίσει κατά 90% τη διακοπή των αιφνιδιασμών που μέχρι πριν 5 χρόνια γίνονταν συνέχεια. 
C4. Λέγεται Last Man Foul, κατά το οποίο ανάμεσα στο καλάθι και στον επιτιθέμενο δεν υπάρχει κανένας αμυντικός και αυτός που προκαλεί την επαφή είναι πλάγια ή πίσω από τον επιτιθέμενο. Είναι το μοναδικό αντιαθλητικό που δεν είναι στην κρίση των διαιτητών: αν υπάρξει τέτοιου είδους επαφή, είναι πάντα unsportsmanlike.  Προσοχή, αν ο επιθετικός έχει κλείσει ντριπλα και πηγαίνει προς το καλάθι, δεν είναι αντιαθλητικό ακόμη και αν η επαφή είναι απο πίσω, εκτός εάν ισχύει τουλάχιστον 1 απο τα δυο πρωτα κριτήρια. 

Το 5ο κριτήριο που ίσχυε μέχρι πέρσι (φάουλ στα δυο τελευταία λεπτά για να μην ξεκινήσει το χρονόμετρο, με τη μπάλα στην εκτός γηπέδου για επαναφορά), καταργήθηκε φέτος και μετατράπηκε στο λεγόμενο Inbound Foul, που δίνει δικαίωμα για μια βολή μόνο, ενώ ο παίχτης το χρεώνεται μόνο ως απλό φάουλ (επιτέλους!)

Χτες βράδυ είχαμε μια περίπτωση C3 (στο Σακίλ) και μια C1 (στο Σλούκα). Του Σακίλ είναι ξεκάθαρο φάουλ που διακόπτει τον αιφνιδιασμό, χωρίς να είναι ξεκάθαρο όμως ότι ο αμυντικός πάει για μπάλα. Το πρόβλημα είναι ότι οι διαιτητές δεν το ψιλιάστηκαν και δεν πήγαν στο μόνιτορ να το ξαναδούν, πράγμα που αποδείχτηκε λανθασμένο. Αντίθετα, του Σλούκα πήγαν και το είδαν, ωστόσο πάλι πήραν λάθος απόφαση αφού ο Σλούκας στέλνει για βρούβες το Λαπροβίτολα με κρος οβερ ντρίπλα, ο Αργεντίνος προσπαθεί να πάει για μπάλα αλλά έχει τόσο καθυστερήσει που απλά ακουμπάει το Σλούκα στο δεξί χέρι. Για μένα είναι τέτοιο το αβαντάζ του έλληνα γκαρντ που ούτε καν φάουλ έπρεπε να σφυριχτεί. 

Το act of violence που αναφέρεις, δεν έχει σχέση με τα αντιθλητικά, πηγαίνει κατευθείαν στο φάσμα των αποβολών. 
Επίσης το "επίτηδες" που αναφέρεις, καταργήθηκε το...1998, όταν δηλαδή τα εσκεμμένα φάουλ μετατράπηκαν σε αντιθλητικά. Οι διαιτητές δεν ασχολούνται με τις προθέσεις των παιχτών αλλά επαφίενται μόνο σε αυτό που βλέπουν. 

@Μέλη

  • Μου αρέσει 6
Link to comment
Share on other sites

@Geo Poulidis ενδιαφέροντα πράγματα. τα περισσότερα τα ήξερα. Σπάω το κεφάλι μου τώρα να θυμηθ΄β που έχω δει περίπτωση act of violence που αναβάθμισε φάουλ σε αντιαθλητικό αλλά δεν αποβλήθηκε ο παίκτης. Το έγραφε στην ταμπέλα κάτω στην μέση της οθόνης ότι για αυτό το τσέκαραν οι διαιτητές και αν είχε συμβεί αποβολή θα μου είχε μείνει πιστεύω. αν το πρόσεξε κάποιος και θυμάται ας μας πει. δεν πρέπει να ήταν σε δικό μας παιχνίδι.

Link to comment
Share on other sites

@Geo Poulidis όχι είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ήταν act of violence. Τεσπά αν τύχει να το ξαναδώ και σε άλλο παιχνίδι το ξαναβλέπουμε.

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Την προσοχή σου για λίγα δευτερόλεπτα!

Καλώς ήρθες στο Redball.gr - Διάβασε περισσότερα: Κανόνες + Πολιτική Απορρήτου + Όροι Χρήσης Το Forum μας ενεργοποιεί cookies στην συσκευή σου ώστε να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα. Έχεις τη δυνατότητα αν το επιθυμείς να τσεκάρεις τις επιλογές των cookies, αλλιώς θα υποθέσουμε πως είσαι σύμφωνος να συνεχίσουμε.