Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΑΣ


frank

Recommended Posts

FWS.GR

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για δολοφονίες, συνδέσμους, αφεντικά, υπαλλήλους, αθώους, ενόχους, ηθικούς αυτουργούς, δικαστές Ντρεντ από τα Lidl αλλά και πλυντήρια του τύπου «φταίμε όλοι»

 

 • Με μπερδεύεις 1
Link to comment
Share on other sites

 • Admins

Μπορεί να θελουμε να φαινόμαστε «διαφορετικοί οπαδοί» αλλά δεν είμαστε. Μπορεί να μην έχουν υπάρξει ισάριθμα φονικά από γαύρους οπαδούς, όμως δεν είμαστε Παναγίες. Και πάμπολλες φορές η 7 και όχι μόνο, έχει μπλεχτεί σε βίαια επεισόδια που προκάλεσε η ίδια. Και για τα οποία μάλιστα καυχιέται. Ο θάνατος του άτυχου οπαδού του βαζελου που αναφέρεται στο τέλος και καλά «εγώ τότε είχα το ρεπορτάζ», δεν κάνει καλύτερη την οπαδική εικόνα της ομάδας της οποίας οι σκληροπυρηνικοί ελάχιστες διαφορές έχουν από τους σκληροπυρηνικούς άλλων ομάδων. Μπορεί ο Μαρινακης να έχει ένα προφίλ λιγότερο επιθετικό επικοινωνιακά και να μην κάνει τις χοντράδες του βλάκα πιστολέρο από τη Ρωσία, όμως τίποτα δεν έχει κάνει για να πατάξει τη βία στο Καραϊσκάκη. Για τους λόγους αυτούς θεωρώ το άρθρο αυτό παραπλανητικό, λέει τη μισή αλήθεια και πουλάει οπαδιλικι.
ΥΓ. Αν κάποια κυβέρνηση θα ήθελε ποτέ να πατάξει τη βία στα γήπεδα αντί να τη συντηρεί κάνοντας τα στραβά μάτια, θα έπρεπε χαλαρά να ξεκινήσει από την απαγόρευση των συνδέσμων με ένα νόμο και ένα άρθρο μέσα σε μια μέρα. Αλλά μας κοροϊδεύουν με δηθενιές και καλά τώρα που σκοτώθηκε ο Άλκης και δώστου δάκρυα και ντου στις γιάφκες για καμία δεκαριά μέρες μέχρι να κοπάσει η μπόρα και μετά πάμε πάλι «ωχ αδερφέ τώρα κι εσυ», μέχρι τον επόμενο θάνατο. 
ΥΓ.2 Η ντροπή του αθλητικού κόσμου της χώρας που έχει γίνει η κανονικότητα μας, δηλαδή η απαγόρευση των φιλοξενούμενων οπαδών σε όλα τα σπορ από το 2005, εκθέτει ανεπανόρθωτα την αθλητική Ελλάδα παγκοσμίως και αφήνει γυμνή την αθλητική ηγεσία που το παραμικρό δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να ξαναγίνουμε κράτος. Στα παπαρια τους. Όμως δεν είναι κανονικό αυτό, είναι ανωμαλία. Ο αθλητισμός είναι χαρά και υγεία ακόμα και όταν τον παρακολουθείς δια ζώσης καθισμένος στην εξέδρα. Όμως εμείς είμαστε μπανάνα ρεπαμπλικ και κάνουμε την ανωμαλία καθημερινή μας κανονικότητα. Με τις ευλογίες υπουργών, πρωθυπουργών και των προέδρων των ΠΑΕ. 

 • Μου αρέσει 2
 • Σε ευχαριστώ 1
Link to comment
Share on other sites

@Geo Poulidis Συμφωνώ απόλυτα με ότι και οι δικοί μας δεν είναι παναγίες, ούτε θα μπορούσαν να ήταν. Είναι μέρος της ίδιας κοινωνίας. Διαφωνώ όμως στην κατάργηση των συνδέσμων, αν και δεν ήμουν μέλος τους ποτέ.  Πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι δεν μπορεί να είναι η λύση. Η ορθή λειτουργία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης είναι η λύση, αλλά είναι δύσκολη. Με την ίδια λογική αν κάποιος από εμάς δημιουργήσει επεισόδια θα πρέπει να κλείσει το φόρουμ; Να τους ελέγξουν, να τους κόψουν κάποιες διευκολύνσεις, που έχουν χωρίς έλεγχο (χώρο μέσα στο γήπεδο, που βάζουν ότι θέλουν). Να θυμίσω ότι είναι οι ίδιοι, που στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μπούνε στο γήπεδο και στην Ευρώπη είναι συνήθως άγιοι. Κάτι αλλάζει άρα. Εντολές άνωθεν; Επειδή το CL δεν παίζει και σε τιμωρεί άμεσα; Αν θέλουν να ασχοληθούν και δεν το αφήνουν σαν βαλβίδα εκτόνωσης, όλα γίνονται. Όταν όμως περνάνε οι μισοί με κόκκινο και θυμάσαι να κλάψεις μόλις σκοτωθεί κάποιος και μετά το ξαναξεχνάς μέχρι τον επόμενο, μην περιμένεις βελτίωση.

 • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

 • Admins

@elevog συμφωνώ εν μέρει φίλε. Είναι γεγονός αυτό που λες, πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι, δεν είναι λύση. Όμως σε αυτήν την περίπτωση το κεφάλι που πονάει είναι το ποδόσφαιρο, και γενικά ο αθλητισμός, όχι οι σύνδεσμοι. Οι σύνδεσμοι είναι ο καρκίνος του κεφαλιού που πονάει και πρέπει να τον κόψεις. Έχουν καταντήσει απλά γιάφκες περίθαλψης της βίας για την εκτόνωση του κάθε πικραμένου. Στα άλλα που λες για τη δυσλειτουργία της δικαιοσύνης και την αστυνόμευση, συμφωνώ 

Link to comment
Share on other sites

@Geo Poulidis Θεωρείς δηλαδή ότι αν κλείσουν δεν θα μαζεύονται κάπου αλλού; Σε υπόγεια, χωρίς χαρακτηριστικά και τεμπέλες, που δεν θα τους βρίσκεις κιόλας;

Ότι πάει στην παρανομία γίνεται μύθος και τραβάει περισσότερα πιτσιρίκια.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ δυνατό άρθρο,τον διάβαζα καθημερινά τον Χαλα όταν έπαιρνα το Φως,καλή πεννα με ήθος.Απλα προσυπογράφω 

 • Μου αρέσει 2
Link to comment
Share on other sites

 • Admins

@elevogπιστεύω ότι δεν είναι το ίδιο αν και καταλαβαίνω τί λες. Σίγουρα οι εγκληματίες θα βρουν τρόπο να οργανωθούν διαφορετικά και για το λόγο αυτό έχεις δίκιο να λες ότι πρέπει να υπάρχει κράτος που να εφαρμόζει τους νόμους και να ελέγχει. Όμως το να διατηρούνται οι σύνδεσμοι, είναι σαν να δίνει το κράτος επίσημη έγκριση για τη διατήρηση της οπαδικής μαζικής αποβλάκωσης που τελικά οδηγεί στην τυφλή βία. 

Link to comment
Share on other sites

 • Admins

@ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣμε πολλά του άρθρου συμφωνώ. Και ο Χάλας έχει υπάρξει σοβαρός για πολλά χρόνια. Αυτό που θεωρώ εμπαιγμό είναι η απόλυτη απαλλαγή ευθυνών για τον "καλό Ολυμπιακό" που όλοι τον κατατρέχουν και αυτός δεν έχει καμία ευθύνη.   

Link to comment
Share on other sites

..... είναι αυτή η λεπτή γραμμή, πού όταν δε δουλεύει κάτι σωστά, τί κάνουμε; Το διορθώνουμε; Το κόβουμε τελείως; Το χαλάμε και το πάμε από την αρχή;

Προφανώς και η διόρθωση είναι το πιο σωστό, αλλά αυτή θέλει τρόπο και χρόνο. Τα έχει αυτά το κράτος;

 • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

 • Admins

Ο αρθρογράφος φωτογραφίζει συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ομάδας σε ένα πρωτάθλημα που τουλάχιστον οι μισοί ιδιοκτήτες είναι ή έχουν υπάρξει υπόδικοι. Στολίζει συγκεκριμένους δημοσιογράφους που παίρνουν θέση στη χώρα με τις δέκα αθλητικές εφημερίδες και τα είκοσι αθλητικά σάιτ. Αυτού του είδους η δημοσιογραφία που συναντά κανείς πολύ συχνά στους ελληνικούς ιστοτοπους είναι άλλη μία άποψη που πατάει στο λεγόμενο κοινό περι δικαίου αίσθημα επιλεκτικά. Μόνο που επιλεκτικά κανένα κοινωνικό φαινόμενο δε λύθηκε και δη η βία. Η βία αναπόφευκτα γίνεται και πολιτικό πρόβλημα σε μία εποχή που στην Ελλάδα οι έχοντες το κεφάλαιο τη χρησιμοποιούν και εν τέλει κερδίζουν πιο σταθερή επιρροή απο τους πολιτικούς-η μέχρι πρότινος αδιάφθορη κυβέρνηση προσπάθησε να συγκρουστεί με το εγχώριο συμφέρον κι έχασε τη δουλειά της.

Πιο προσωπικά, δεν μπόρεσα τελικα να αγνοήσω το κοινωνικό έναντι του προσωπικού και θεωρώ ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Όταν στο Καραϊσκάκη αυξάνονταν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής εγώ την έκανα κι έχω να πάω από τότε. Αν ενώσουμε σε μία κοινωνία είκοσι-τριάντα χρόνια πραγματικού πολιτισμικού μαρασμού με δεκα χρόνια εικονικής ευμάριας και άλλα δέκα οικονομικής εξαθλίωσης παίρνουμε το κράτος που είναι η Ελλάδα σήμερα. Όσο δεν καταδικάζουμε απερίφραστα κι ενωμένα όλοι οι οπαδοί την κατάντια των φορέων και των αρμοδίων και αναλονώμαστε στο 'οι από εδώ γ"*^& τους από κει' δεν πρόκειται ν αλλάξει τίποτα. Κανονικά δεν πρέπει να ξαναπατήσει κόσμος στα γήπεδα μέχρι νεωτέρας. Που μόνο από το θέαμα δηλαδή θα δικαιολογούνταν να μην πληρώνει κάποιος αλλά χαλάλι, οπαδοί είμαστε και καταλαβαίνουμε τι θα πει αγάπη.

 • Το λάτρεψα! 1
Link to comment
Share on other sites

@Geo Poulidis Οι μισοί σύνδεσμοι, που έκανα έφοδο η αστυνομία, δεν είχαν άδεια. Άρα ποιοι να κλείσουν, οι νόμιμοι, οι παράνομοι; Δεν θα μαζεύονται μετά σε διάφορα γκαράζ - αποθήκες και θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα; Η ΠΕΦΟ πχ. έχει δημιουργήσει προβλήματα; Να κλείσουν και αυτοί; Το θέμα για εμένα είναι ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν σοβαρά γιατί δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Την προσοχή σου για λίγα δευτερόλεπτα!

Καλώς ήρθες στο Redball.gr - Διάβασε περισσότερα: Κανόνες + Πολιτική Απορρήτου + Όροι Χρήσης Το Forum μας ενεργοποιεί cookies στην συσκευή σου ώστε να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα. Έχεις τη δυνατότητα αν το επιθυμείς να τσεκάρεις τις επιλογές των cookies, αλλιώς θα υποθέσουμε πως είσαι σύμφωνος να συνεχίσουμε.