Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 84-72 - Μπάσκετ - Euroleague - Ολυμπιακός Μπάσκετ |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Αν κάποιος ποτέ σας ρωτήσει "τι εννοείς όταν λές επιβλητική πρόκριση;" να του δείξετε την σειρά με την Φενέρ. Οι παλμοί από χτες το βράδυ είναι στον Θεό και δεν βλέπω να πέφτουν ούτε από εβδομάδα (και όχι μόνο οι παλμοί).

Back2Back Final Four!!! Και ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η κατάληξη θα είναι η ευτυχέστερη! 

Στα του χθεσινού αγώνα τώρα νομίζω ότι το ματς πήγε πολύ καλύτερα από ότι το περιμέναμε και εμείς, και οι παίκτες και ο Μπαρτζώκας. Επιθετικά ο Παπανικολάου τελικά ήταν αυτός που πλαισίωσε τους Σλούκα και Σάσα και έδωσε πρακτικά την πρόκριση. Σίγουρα η ΕΜΦΑΝΙΣΑΡΑ του Σλούκα τα αφήνει όλα πίσω της, αλλά ο αρχηγός είναι ο παράγοντας "χ" στο χτεσινοβραδινό παιχνίδι. 

Το ματς ξεκίνησε με τον κόσμο και τον Παπ να σπρώχνουν και την υπόλοιπη ομάδα και εκεί οι της  Φενέρ κατάλαβαν ότι το βράδυ ίσως είναι πιο δύσκολο από ότι αρχικά περίμεναν. Η δουλειά φαινόταν ότι γίνεται στο πρώτο δεκάλεπτο και όλοι περιμέναμε το hard rotation και την παρουσία του 2nd unit στην δεύτερη περίοδο για να καταλάβουμε την έκβαση του ματς. Ο κόουτς μας έκανε, όμως, μια (ευχάριστη για μένα) έκπληξη και δεν ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο με 4/5 νέα πρόσωπα (αφού ο Σλούκας μπαίνει πάντα από το τέλος της 1ης), αλλά με αλλαγές που γίνονταν σταδιακά. Έτσι δεν είχαμε ένα μικρό μπλακ άουτ που συχνά παθαίνουμε μέχρι να βρει η δεύτερη πεντάδα τα πατήματά της. Όλα ρολόι μέχρι που η Φενέρ έκανε το ξέσπασμά της και μπήκε πάλι στο ματς. Για την ακρίβεια, όχι μόνο μπήκε στο ματς, αλλά πήρε το προβάδισμα. Εκεί είναι το πιο κομβικό σημείο του ματς (θα έγραφα και της σειράς, αλλά το τρίποντο του Σλούκα δεν ξεπερνιέται). Εκεί που έχουν γυρίσει, που έχουμε κολλήσει και φαίνεται να μην βρίσκουμε λύσεις, εκεί εμφανίστηκε ο ΗΓΕΤΗΣ της ομάδας και με προσωπικές ενέργειες βγήκε μπροστά για να ακολουθήσουν και οι άλλοι μετά. 15-0 σερί (αν δεν με απατά η μνήμη μου) και όλοι στην Φενέρ ήξεραν ότι η πρόκριση είχε τελειώσει.

Το μόνο που έκαναν στο 2ο μέρος (στην τρίτη περίοδο βασικά όσο ακόμα μπορούσαν να προκαλέσουν σοκ) ήταν να δημιουργούν πανικό και εντάσεις με το παραμικρό. Από παίκτες με trash talking και σκληρά φάουλ, μέχρι βρισίδια από τον πάγκο. Έκαναν κάθε δυνατή ΠΟΥΣΤΙΑ σαν να ήταν ισπανική ομάδα ελπίζοντας ότι θα χαλάσουν το μυαλό των παικτών. Τίποτα δεν κατάφεραν και ίσα ίσα μας τσίτωσαν και περισσότερο. 

Τυπική διαδικασία θεωρώ η τέταρτη περίοδος (άσχετα που η διαφορά ήταν μικρή...), αφού ο τρόπος που παρουσιάζονταν οι δυο ομάδες στο παρκέ πρόδιδε την εξέλιξη του αγώνα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ 2 ΝΙΚΕΣ... ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.... ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ! 

ΥΓ.  Ο Ιτούδης είναι καραγκιόζης. το ξέραμε. και είναι και λογικό από τη μεριά του. Είναι ο προπονητής, είναι αυτός που φαίνεται, έχει και έναν "ρόλο" να υπηρετήσει να τον βλέπουν οι παίκτες του. Τα άλλα τα σκουπίδια στον πάγκο της Φενέρ ας δηλώσουν παραίτηση από την Εθνική. Δεν χρειάζονται

ΥΓ2. Μόνη ατέλεια χτες (η μάλλον... και χτες) ο Λαρετζάκης. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της φενέρ όσο έπαιξε. και αν ηταν γκριζα η εικόνα του στο ματς, οι δηλώσεις του (στο ράδιο που άκουγα) ήταν μαύρες κατάμαυρες. Είπε επί λέξει "δεν θεωρώ ότι δεν μου βγήκε το ματς, αυτός είναι ο ρόλος μου και ο χρόνος που μου δίνεται και αυτά μπορούσα να κάνω με αυτές τις συνθήκες¨¨ βέβαια προσπάθησε μετά να το μαζέψει λέγοντας ότι "δεν υπονοώ κάτι"... Σε πρώτη φάση απαλλάσσεται λόγω ΒΛΑΚΕΙΑΣ, αλλά αν συνεχίσει τέτοιες δηλωσούλες ας τον αφήσουμε ελέυθερο να πάει στην ομάδα της καρδιάς του να έχει ρόλο. Τελος γκρίνιας (για την ώρα)

ΥΓ3. Τυχεροί όσοι το ζήσατε χτες από κοντά... και ακόμη πιο τυχεροί όσοι πάτε Κάουνας.

• Το λάτρεψα! 1
  • Create New...