Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για να μείνει ο Σλούκας...

lancelot

Recommended Posts

• Πρόεδρος

licensed-image.jpg

Πρώτα από όλα να το ξεκαθαρίσω. Για μένα ο Σλούκας φέτος ήταν κομβικός. Ναι έκανε κακό F4 αλλά ήταν αυτός που αφενός μας πήγε εκεί και αφετέρου όλη την χρονιά εκτός από ένα μήνα με τον τραυματισμό του ήταν κομβικός.

Η δήλωση που έκανε στο Gazetta ήταν:

"Θέληση να μείνω υπάρχει, αλλά υπάρχουν και προβλήματα τα οποία αν δεν λυθούν δεν θα αρκεί η θέληση"

Τι έχουμε ακριβώς:

Από την μια έχουμε τον Σλούκα που δεδομένα δεν του άρεσε φέτος το πόσα λεπτά έπαιζε και ότι ήταν μόνιμα στο 2ο unit και από την άλλη έχουμε τον Μπαρτζώκα που είναι πιστός πάντα στο πλάνο του και να σημειώσω πως είναι για 2 back2back χρόνια καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Πολλοί λένε πως ο Σλούκι δεν ξεκίναγε τους αγώνες αλλά σχεδόν πάντα τους έκλεινε. Είναι αρκετό για αυτόν; Ξεκάθαρα όχι μάγκες

Υπάρχουν δηλαδή 2 εγώ στην μέση όπου πρέπει να δούμε αν θα πέσει λίγο νερό στο κρασί του καθενός. Για μένα η επιλογή είναι μονόδρομος. Ναι  μπορεί να έρθει ξένο γκάρντ που να δώσει ότι ο Σλούκας ή και περισσότερα αλλά δεν θα είναι Έλληνας. Και στο Ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν όρια σε ξένους. Άρα αν φύγει ο Σλούκας, φύγει και ο Σάσα μιλάμε για ... άλλη ομάδα αφού στην πράξη θα έχει φύγει ο 1ος και ο 2ος σκόρερ της (ο Σλούκας ήταν 2ος σε πόντους φέτος στην Ευρωλίγκα). Ναι μπορεί να έρθει ο Τάιλερ που λογίζεται ως Έλληνας αλλά δεν είναι ίδιος παίκτης με Σλούκα άσε που έχει συμβόλαιο οπότε το βλέπω χλωμό να μπει η ομάδα σε αυτή την διαδικασία.

Θέλω να πιστεύω πως θα γίνουν παραχωρήσεις. Ας ξεκινάει 2ος ο Ισαίας αν μείνει, όχι ο Σλούκας βρε αδερφέ!

@Μέλη @Βετεράνοι @Admins

• Μου αρέσει 3

Ο Σλούκας έμπαινε στο 2ο unit διότι δεν υπήρχε άλλος αξιόλογος χειριστής. Στο 1st unit ήταν ο Walkup. Άρα δεν γίνεται να πάει ο Σλούκας πρώτη πεντάδα μαζί με Θωμά και όταν βγαίνουν να μην υπάρχει playmaker. Οπότε η μόνη λύση για να γίνει αυτό δεν είναι να πάει απλά ο Ησαΐας στη δεύτερη πεντάδα αλλά να έρθει ένας καλός playmaker για το 2nd unit. Μόνο έτσι μπορεί να ξεκινούν μαζί Σλου-Θωμας. Και ο Dorsey σίγουρα δεν είναι τέτοιος. Εγώ θα προσπαθούσα να πάρω τον Lee από τον ζελα. Καλός playmaker, αξιόπιστο σουτ, καλός αμυντικός και ελεύθερος νομίζω...

• Μου αρέσει 3

Δηλαδή τα προβλήματα που λέει και πρέπει να λυθούν είναι:

1)βασικός 

2) χρόνος συμμετοχής

Είδαμε και τον Κώστα Αντετοκούμπο δεν ήρθε σε μας για τον χρόνο συμμετοχής και πήγε στην Φενέρ και έσπασε όλα τα κοντέρ στον χρόνο συμμετοχής.

• Μου αρέσει 1

Δεν το συζητάμε! Εάν η ομάδα θέλουμε να ενισχυθεί και άλλο, η ανανέωση όχι μόνο του Σλούκα, αλλά και των άλλων δύο παιδιών, του Σάσα και του Παπανικολάου είναι απολύτως απαραίτητη! Βέβαια δεν βρισκόμαστε στην τσέπη των δύο προέδρων. 

• Μου αρέσει 1

• Admins

Δε τίθεται θέμα για το αν είναι θετικό να μείνει, η αμφισβήτιση προς το πρόσωπό του μες τη χρονιά ήταν άδικη και αβάσιμη. Αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Αφενός έχει ιστορικό αποχώρησης και με άκομψο τρόπο αλλά το κυριότερο είναι ότι όσο ισχύουν κάποια δεδομένα για την αξία του, την εμπειρία του και το επίπεδό του που είναι καταλυτικά άλλο τόσο το να παίρνει παραπάνω χρόνο συμμετοχής ''κολλάει'' σε τεχνικά θέματα. Είναι ο Σλούκας και shooting guard? Όχι. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει τρία πλέι μέικερ βάσει του βάθους ρόστερ 12αδας που έχει για να παίζει ο Σλούκας με Γουόκαπ σαν βασικό σχήμα; Χλωμό. Επίσης τα 23-25 λεπτά που παίρνει δύσκολο να γίνουν αρκετά παραπάνω οπουδήποτε κι αν πάει. Ο παίχτης του χρόνου θα είναι 34 και η Ευρωλίγκα θα είναι εξίσου ανταγωνιστική αν όχι περισσότερο οπότε το θέμα μπορεί να σκαλώνει και αλλού. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι και αποδυτηριακά ή οικονομικά που δεν ξέρουμε γιατί δε βγάζει νόημα να φύγει για να παίζει απλά τρία-τέσσερα λεπτά παραπάνω. 

Ο Μπαρτζώκας είπε ότι αν είναι στο χέρι του δε θα άλλαζε κανέναν από τη φετινή ομάδα και πρακτικά ο Σλούκας του πετάει το μπαλάκι. Πάντως οικονομικά μιλώντας τα πρότζεκτ είναι φιλόδοξα αλλά αυξάνονται και είναι πολυδάπανα (παραμονή Σάσα με νέο συμβόλαιο, παραμονή Σλούκα με νέο συμβόλαιο, αναδιαμόρφωση του γηπέδου). Καλό θα είναι να χαμηλώσουμε τις προσδοκίες γιατί είναι δύσκολο να προχωρήσουν όλα. 

• Μου αρέσει 2

• Admins

Ο Σλούκας είναι βασικό γρανάζι της μπασκετικής προσέγγισης που είδαμε φέτος αλλά και πέρσι. Είναι από τους καλύτερους ποιντ γκαρντ στην Ευρώπη και είναι και Έλληνας. Δηλαδή χρυσάφι για εμάς να τον ανανεώσουμε με ό,τι περνάει από το χέρι μας.

Δεν είναι όμως κάτι καινούργιο να ξεκινάει στο 2nd unit, αφού το ιδιο συνέβαινε και στη Φενέρ!  Στα μάτια μου δεν υπάρχει καμία λογική αποχώρησης του απο τον Ολυμπιακό σε αυτή τη φάση της καριέρας του, παρά μόνο αν η Παρτιζάν ή η Φενέρ του δίνουν πολλά παραπάνω από όσα εμείς. Το να θέλει να πάει κάπου και να παίζει 25 λεπτά αντί για 22 που είχε φέτος, μου μοιάζει μαλακία δικαιολογία, γιατί αποκλείται τελικά να παίρνει παραπάνω χρόνο 25-26 Μ.Ο. όπου κι αν πάει. Επιπλέον, και αυτό ειναι πολύ σημαντικό, φέτος με την αποχώρηση του Ντόρσει, είχε πολύ περισσότερη ελευθερία και για σκοράρισμα και για δημιουργία, εξού και τα καλύτερα στατιστικά.  Δηλαδή, με Κάναν αντί για Ντόρσει, θεωρητικά και πρακτικά, ταίριαξε ακόμα περισσότερο με το πλάνο του Μπαρτζώκα. Για τους λόγους αυτούς δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκτός εάν τελικά απλά δεν του αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του κόουτς που αναδεικνύει το σύνολο και όχι το άτομο.

Παρά ένα σουτ δεν κάναμε τη μεγαλύτερη σεζόν της ιστορίας μας σε όλα τα αθλήματα, πράγμα το οποίο δικαιώνει απόλυτα το πλάνο του σκακιστή. Ο Σλούκας είναι 33 και μέσα στη σεζόν που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο θα γίνει 34. Έχει κάνει οικογένεια στην Ελλάδα και του προσφέρεται συμβόλαιο 1,8Μ το χρόνο σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι το τέλος της καριέρας του. Τι άλλο θέλει; Για μένα εντελώς παράλογο να φύγει αλλά τελικά όποιος δεν θέλει να φοράει τη φανέλα με τον Έφηβο και δη υπό αυτές τις συνθήκες, στο καλό. 

• Μου αρέσει 3
  • Το λάτρεψα! 3

Για μένα υπάρχουν 2 δεδομένα:
1) Ο Σλουκας δεν το έχει με το επικοινωνιακό. Θα μπορούσε να πει ο,τι θέλει με πιο κομψό τρόπο
2) Ο Σλουκας έχει απόλυτο δίκιο που θέλει παραπάνω χρόνο. Δεν νοείται παίχτης του επιπέδου του να παίζει 22 λεπτά και να τον περιμένουν ολοι στη γωνία να του τα χώσουν επειδη δεν μπορεί σε αυτο το χρόνο να είναι πάντα ηγέτης. Γιατί πολλές φορές και φέτος και πέρυσι ηταν. Και κουβάλησε στα κρίσιμα (πλειοφ) με φανταστικές εμφανίσεις και ολη τη χρονια στην Ευρωλιγκα ηταν υποψήφιός MVP και 3ος σε PIR και 1ος σε ασιστ μεχρι το τραυματισμό του και τις έβρεξε στο βαζελο. Αυτός ξέρει πολύ καλά τι βάρος κουβαλάει το όνομα του και ξέρει πολυ καλά οτι οσο περισσότερο χρόνο εχει μέσα στο ματς τοσο περισσότερες πιθανότητές εχει να βρει ρυθμό και να κάνει τη διαφορά.

Πιστεύω ο Μπαρτζωκας καταλαβαίνει τους παίχτες και καταλαβαίνει οτι ο Σλουκας είναι λογικό να θελει να παίζει παραπάνω με το βάρος που κουβαλάει. Αίσθηση μου οτι θα τα βρουνε. Γιατι ο Μπαρτζωκας είναι καλός προπονητης και οχι Σφαιροπουλος. Και σίγουρα πρέπει να εκτιμήσει οτι ο Σλουκας έκανε την υποχώρησή να έρχεται συνέχεια απο το πάγκο και να παιζει με παίχτες που δεν βοηθούν το παιχνίδι του.

• Μου αρέσει 1

• Admins
15 λεπτά πριν, Panagiotis-7 έγραψε:

Για μένα υπάρχουν 2 δεδομένα:
1) Ο Σλουκας δεν το έχει με το επικοινωνιακό. Θα μπορούσε να πει ο,τι θέλει με πιο κομψό τρόπο
2) Ο Σλουκας έχει απόλυτο δίκιο που θέλει παραπάνω χρόνο. Δεν νοείται παίχτης του επιπέδου του να παίζει 22 λεπτά και να τον περιμένουν ολοι στη γωνία να του τα χώσουν επειδη δεν μπορεί σε αυτο το χρόνο να είναι πάντα ηγέτης. Γιατί πολλές φορές και φέτος και πέρυσι ηταν. Και κουβάλησε στα κρίσιμα (πλειοφ) με φανταστικές εμφανίσεις και ολη τη χρονια στην Ευρωλιγκα ηταν υποψήφιός MVP και 3ος σε PIR και 1ος σε ασιστ μεχρι το τραυματισμό του και τις έβρεξε στο βαζελο. Αυτός ξέρει πολύ καλά τι βάρος κουβαλάει το όνομα του και ξέρει πολυ καλά οτι οσο περισσότερο χρόνο εχει μέσα στο ματς τοσο περισσότερες πιθανότητές εχει να βρει ρυθμό και να κάνει τη διαφορά.

Πιστεύω ο Μπαρτζωκας καταλαβαίνει τους παίχτες και καταλαβαίνει οτι ο Σλουκας είναι λογικό να θελει να παίζει παραπάνω με το βάρος που κουβαλάει. Αίσθηση μου οτι θα τα βρουνε. Γιατι ο Μπαρτζωκας είναι καλός προπονητης και οχι Σφαιροπουλος. Και σίγουρα πρέπει να εκτιμήσει οτι ο Σλουκας έκανε την υποχώρησή να έρχεται συνέχεια απο το πάγκο και να παιζει με παίχτες που δεν βοηθούν το παιχνίδι του.

Ο Σλούκας ξεκινούσε από τον πάγκο και στη Φενέρ. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Το να παίζει 3’ παραπάνω μέσο όρο σε άλλη ομάδα (γιατί αυτό θα συμβεί) το θεωρώ μεγάλη βλακεία να γίνει αιτία να φύγει από τον Ολυμπιακό. Μπορεί λοιπόν να υπάρχει και κάτι άλλο που δεν ξέρουμε. Για το επικοινωνιακό και ότι θα τα βρουν τελικά, συμφωνώ 

• Μου αρέσει 1

Θεωρω δεδομενο οτι ολοι θελουμε να μεινει και ο σλουκας και ο παπανικολαου και ο Σασα.....Εαν δεν υπαρχει θεμα στο οικονομικο κοματι  διοτι ειναι επαγγελματιες και αυτο θα πρεπει να το καταλαβαινουμε εμεις οι οπαδοι, οτι συναισθμα και τρελα εχουμε μονο εμεις, στους παιχτεσ υπαρχει και ο οικονομικος παραγοντας και ειναι ολα οκ τοτε θα πρεπει να γινει κουβεντα και με τον προπονητη και οτι προβλημα υπαρχει να λυθει. Η ομαδα εχει δειξει οτι εκτος  απο ομαδα  εχει γινει οικογενεια και αυτο λεει παρα πολλα. Ας σταματησουν να βγαινου τα θεματα προσ τα εξω, τα εν οικο μη εν δημο και με τους σωστους χειρισμους απο προεδρους και προπονητη η λυση θα βρεθει.  Και ασ γινει οτι ειναι καλυτερο για τον ολυμπιακο μας!!!!!!

On 18/6/2023 at 12:59 ΜΜ, Panoskara έγραψε:

Ο Σλούκας έμπαινε στο 2ο unit διότι δεν υπήρχε άλλος αξιόλογος χειριστής. Στο 1st unit ήταν ο Walkup. Άρα δεν γίνεται να πάει ο Σλούκας πρώτη πεντάδα μαζί με Θωμά και όταν βγαίνουν να μην υπάρχει playmaker.

έτσι ακριβώς! Αλλά ακόμα κι αν έρθει ένα ακόμα guard, νομίζω θα είναι s.g. και όχι p.g. Ουσιαστικά οι Walkup-Σλούκας είναι οι δύο χειριστές, pick n roll δημιουργοί, floor generals, όποιoν fancy όρο θέλετε, διαλέξτε. Είναι πολύ βολικό για μια ομάδα να παίζουν ταυτόχρονα, ειδικά στο κλείσιμο της 4ης περιόδου. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξεκινούν ταυτόχρονα. Άλλωστε, ο Σλούκας έμπαινε στο 6ο/7ο/8ο λεπτό σχεδόν πάντα ως αλλαγή του Walkup.

Συνεπώς, η μόνη λύση που βλέπω εγώ, είναι να μετατοπιστεί ο Walkup στη 2η 5αδα.

Aυτό που δεν καταλαβαίνω, όμως, είναι ότι ο Σλούκας και επί Ομπράντοβιτς στη Φενερμπαχτσέ, έπαιζε σχεδόν πάντα ως 6ος παίκτης. Τι τον έπιασε τώρα?

• Admins

Από ο,τι φαίνεται το θέμα δεν είναι αγωνιστικό και σκαλώνει στο χρόνο του συμβολαίου (ο Σλούκας θέλει 3ετες εμείς δίνουμε 2ετες). Πιστεύω θα τα βρουν 

Το βρίσκω χαζό να τον ενοχλεί να μην ξεκινάει τα παιχνίδια. Και ο Ίβκβοβιτς το 12 δεν ξεκίναγε ποτέ Παπανικολάου- Πρι αλλά ήταν βασικοί; Ναι! Γιατί να μην ερμηνευτεί και σαν σημάδι εμπιστοσύνης. Παίζει περισσότερο εμ το 2nd unit και τα βαριά πυροβολικά άρα χρειάζεται επρισσότερο ο μαέστρος. Σάσα, Φαλ ακόμα και ο Παπανικολάου δημιουγούν και για τον εαυτό τους σε αντίθεση με Μπολομπόι ή Μπλακ, Πίτερς και Λαρεντζάκη. Το να κλείνει τα παιχνίδια είναι σημαντικό και αυτό γινόταν σχεδόν πάντα όπως και τα τελευταία σουτ που σχεδόν πάντα τα είχε πάλι ο ίδιος. Πολύ σημαντικό που ανέφερε και οΜπαρτζώκας. Δεν γίνεται ο Σλούκς με το ξύλο που τρώει (τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση) να παίζει 30 λεπτά. Εδώ με τον Σάσα που είναι στην καλύτερη ηλικία ανησυχούσα μην βγάλει τραυματισμούς. Πείτε έναν παίκτη από τα 33 και πάνω να έπαιζε 30 λεπτά και να την έβγαλε υγιής. Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει και με το 1ο κομμάτι μόνο. Η συντήρηση που του έκανε ο κόουτς τον κρατούσε φρέσκο για περισσότερο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα. Αν βγάλει τραυματισμούς ένα 33χρονο κορμί δεν ανταποκρίνεται το ίδιο καλά με ένα 25ρι. Έναν ψιλοσοβαρό τραυματισμό που έβγαλε λίγο καιρό πτιν τους 8 και αναρωτιόμασταν γιατί ήταν τοσο πεσμένος. Να θυμίσω για όσους δεν ξέρουν ότι ο Σλούκας έχει περάσει 2 φορές πελματίτιδα που είναι εξαιρετικά ύπουλος τραυματισμός και δεν ξεπερνιέται ποτέ 100%. Σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να γίνονται αμοιβαίες αποχωρήσεις αλλά ο Σλούκας πρέπει να κάνει περισσότερο. Ο ίδιος μπορεί να ζητάει τα περισσότερα για τον ίδιο. Αλλά η ομάδα πρέπει να παραμένει πάνω από όλους αλλιώς θα το βρεις μπροστά σου. Στα λεφτά δεν τον ρίχνουν καθόλου και μακάρι το μόνο πρόβλημα να είναι αν θα είναι 2τες ή 3τες κλειστό. Θα του έδινε το 3τες ακόμα και αν ξέρεις ότι στον 3ο χρόνο εξαιρετικά δύσκολα θα τα βγάζει τα λεφτά του. Είναι και το τι έχει προσφέρει ενώ με το γήπεδο δικό μας μπορεί να καλυφτει η τότε υπεραξία.

• Μου αρέσει 2

Νομίζω ότι έχει ραγίσει το γυαλί.Αν αποφασίσει να μείνει πιστεύω ότι θα δημιουργούνται προστριβές σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.Αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο προτιμώ να φύγει παρά να χαλάσω το ωραίο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα.

• Πρόεδρος

Μικρή ανανέωση:

Η κίνηση με Γκος, δείχνει πως γίνεται ως μια κίνηση που λέει ΣΛΟΥΚΑ ΜΕΙΝΕ. Παίρνει δηλαδή έναν ακόμα κοντό ανεξάρτητα από Σλούκα όπου θα παίζει στην 2η πεντάδα ώστε να φέρει στην πρώτη τον Σλούκα. Παράλληλα ενισχύει την ομάδα (εντάξει έχω προσωπικά τις αντιρρήσεις μου ειδικά για Γκος και τα γαμώ φλόουτερ του τότε αλλά δεν μπορείς να πεις πως παίρνει πχ τον Φλιώνη που μια χαρά ήταν για το μέλλον αν και κοντός. Δίνει λεφτά, όχι και λίγα για να πάρει μια ακόμα λύση στους κοντούς) και σε συνδυασμό με Μιλού θέτει βάσεις για Βερολίνο. Η διαφορά με Σλούκι είναι ναι μεν στην θέση αλλά κυρίως από ότι μαθαίνω στα λεφτά. Άρα θεωρώ πως η κίνηση Γκος είναι ένα πελώριο ΣΛΟΥΚΑ μείνε, και ελπίζω να συνοδευτεί μια μια γέφυρα στα λεφτά. Εντάξει όχι 2 μύρια αλλά με ένα 1.7 - 1.8 να μείνει.

• Μου αρέσει 2

• Create New...