Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απο που δηλώνουμε για Fuel Pass?

StamosK

Recommended Posts

Κούραση κούραση κούραση και 1-1 

Πρώτη ευρωπαϊκή ήττα για φέτος και μάλιστα εντός. Ειναι βέβαια απο τις ήττες που είτε ειναι εντός έδρας, είτε εκτός, τις χαρακτηρίζεις περίπου «εντός προγράμματος». Πέρσι πχ η αντίστοιχη απο την Μονακό ήταν απο τα άγραφα και ξεκάθαρα εκτός προγράμματος (άσχετα με την μετέπειτα πορεία των Μονεγάσκων). Τωρα οκ ξέρεις ότι η μπαρτσελονα θα κανει τις ζημιές τις και σε άλλους. 

Είδαμε γενικά ενα πολυ περίεργο ματς. Roller coaster πραγματικό με ένα άκρως μουδιασμένο ξεκίνημα που μας έφερε πίσω 15 (!) πόντους νωρίς νωρίς, απέναντι σε μια μπαρτσελονα που με την αμυνα της  μας είδε κλειδωσει και στην επίθεση τα έβαλε ΟΛΑ και ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ! Αν και γυρίσαμε στο ματς εκει πάθαμε ολικό μπλακ αουτ. Η βενζίνη τελείωσε κάπως απότομα, σαν να τρύπησε το ρεζερβουάρ,  και χωρις να ανάψει το λαμπάκι αφου μείναμε στον δρόμο χωρίς σταλιά ουτε μέχρι το πλησιέστερο βενζινάδικο μεν, αλλα στο +7 δε. 

Κατανοώ την κούραση, αλλα εκει με 3 λεπτα να απομένουν επρεπε να το χειριστούμε καλύτερα. Μπορεί να παίζαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο με ποσοστό 3π που δεν γίνεται να χάσει κάποιος (Αμπρινες αισθάνεται Γουίνστον στην τοποθεσια ΣΕΦ), αλλα ήταν και παλι στο δικο μας χέρι και χάσαμε απο δικά μας λάθη.

1-2 break downs στην αμυνα, ΜΟΝΟ κακές επιλογές στην επίθεση και 1-1.

και σχετικά με τις κακές επιλογές στην επίθεση, αν και ξερω ότι ηταν απόρροια κούρασης εγω προβληματίζομαι γιατί είδα σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού κάτι που μου θυμισε την περσινή μπαρτσελονα και ειναι μάλιστα μια παγιδα που μπορούμε να πέφτουμε εύκολα αφου φέτος το μεγάλο μας ατού ειναι οι δίδυμοι πύργοι στο 5. Προσπαθούσαμε λοιπόν να περάσουμε μέσα την μπαλα (οπως να ναι) και η λογική ήταν «έλα Νίκο παρτη και κάνε κατι». Αυτο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ! —> ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ! 

Σε μια πιο προσωπική κριτική τωρα 

Γουοκαπ: ειναι συγκινητικός, ειναι παικταρας και κουβαλητής, μακάρι να και την σεζον υγιής και χωρίς πολλα σκαμπανεβάσματα γιατί τον έχουμε ανάγκη περισσότερο απο ποτέ. Θέλω να δω τον Γκος να δημιουργεί για να μείνω ήσυχος, αλλα μέχρι στιγμης δεν το είδαμε. Στο διάστημα που έπαιξε στο ΟΑΚΑ η δημιουργία ηταν άγνωστη λέξη (βέβαια με Σικμα στο 5) και μετα ειχε ρόλο εκτελεστικό. Φοβάμαι μην καταλάβουμε με ρόστερ σαν του περσινού βαζελου που ειχε μόνο τον Λι σαν κλασικό PG. (Γιατί εκει βλέπω να πηγαίνει η δουλειά) 

Κανααν: σε αυτα τα πρώτα ματς της σεζον δείχνει να εχει αφήσει τον περσινό ασταθή εαυτό του στο παρελθόν. Παιζει σαν Killer και συνδυαστικά με την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αμυνα που παιζει ειναι υπεραπαραιτητος. Πρακτικά χτες ισως το ματς χάθηκε όταν έθεσε εαυτόν εκτός με τα συνεχόμενα φάουλ του. Και αυτο ειναι ενα θέμα που πρεπει να δουλεψει. 

Μιλου: αθόρυβα την έκανε την δουλίτσα του, έπαιξε και το ξύλο του αλλα είχαμε θέματα χτες ειδικά στην αμυνα. «Θα μου πείτε πια αμυνα ρε μπαγλαμά ; Ο Γουιλι έβαλε μηδέν π.» Ναι οκ αλλα η περιφερειακή αμυνα του ψηλού δεν ειναι αντίστοιχη του Φαλ. Λιγο θα αργούσε να βγει ψηλά συνήθως ο Μιλου και τσακ—> τρίποντο ! Βέβαια ποσα σερί 40αλεπτα να παίξει και αυτός. 

Μπραζντεικις: ιδιαίτερη περίπτωση το ντεμπούτο του. Φάνηκε παγωμένος αρχικά αλλα έδειξε τι μπορεί να κανει και την ικανότητα του να τελειώνει φάσεις. Ισως επρεπε να πάρει προς το τέλος περισσότερες προσπάθειες με iso (?) 

Πιτερς: ρε άλλος παίκτης ο Αλέκος φέτος λέμε ! Νταξει δεν έκανε ματς ΟΑΚΑ, αλλα άμυνες και ριμπάουντ δεν έχουν καμία σχέση με την περσινή του εικόνα ! 

ε και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά. Άντε να πεις ότι ο Φαλ έπαιξε 2-3 άμυνες στα Γκαρντ οπως ειπα νωρίτερα; Άντε να το πεις και αυτο. Όσοι πάντως πιστευαν(αμε) οτι… 

- Λούντζης (μέτριος ρολίστας και μέχρι εκει. Πρεπει να συμπληρωνει το ρόστερ)

και

- Λαρετζακης (… μπα δεν θα γράψω σε αυτή την παρένθεση κατι γιατί θα βρίσω και θέλω να κρατήσω επίπεδο…) 

…φέτος θα έκαναν το στεπ απ, Ε ειναι(είμαστε) μέγιστοι κλόουν ρε φίλε… με αρχικλόουν τον Γιαννουλη…

ΥΓ. Ναι το ξερω έχουμε τραυματισμούς, ελλείψεις κλπ, αλλα προβληματίζομαι γιατί μου φαίνεται πολυ περίεργα φτιαγμένο το ρόστερ φέτος.

1,5 PG

4SG, (βάζω εδώ nwg, Canaan, Λάρι και μπραζντεικις) 

1,5 SF

1,5 PF (κανονικά δεν επρεπε να βάλω ουτε το 0,5 αλλα δίνω μερικούς μήνες άφεση λόγω εξυπνάδας και περιμένω) 

2 C

με λίγα λόγια φέτος όλοι περιμένουμε οπως ειπα παραπάνω Λούντζη και Λάρι να ειναι κομμάτια ενός πιο βασικού ροτεισον και οι ρολιστες να ειναι Ο Τανουλης και ο Πάπας για να δίνουν ανάσες. Ε αυτο δεν φαίνεται να γίνεται (ακόμα). Οι μεν πρωτοι δεν μπορούν να δείξουν κατι σημαντικό, οι δε δεύτεροι δεν τους βλέπει ο προπονητής (και αυτός θα ξέρει τον λόγο) 

οπως ειπα και πιο πάνω φοβάμαι ότι παμε να μοιάσουμε στο περσινό ρόστερ του βαζελου (που ήταν ρόστερ με ταλέντο, αλλα σαν να μην μπορούσαν να παίξουν μαζί όλοι αυτοί) 

IMG_6472.webp

• Μου αρέσει 3

• Admins

Καλημέρα Σταμάτη. Ωραία τοποθέτηση, βάζε και το tag @Μέλη γιατί η ειδοποίηση μόλις ανεβάζεις το κείμενο δεν θα πάει σε όλους αν δεν έχουν κάνει κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις.

Η κούραση μπορεί να μας πάρει αμπάριζα και ο κατήφορος να αργήσει να σταματήσει, δεν είναι απλά ένας παράγοντας. Ο Γουόκαπ σε τρία χρόνια έχει χάσει τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού και το καλοκαίρι έπαιζε 30λεπτα με την Εθνική. Προετοιμασία μηδενική και ο αναπληρωματικός του τραυματίας. Παπανικολάου επίσης πέρυσι έπαιξε σχεδόν όλα τα παιχνίδια, και δύο καλοκαίρια με την Εθνική μπάινοντας στα 34. Το μπάσκετ που πρεσβεύει ο Μπαρτζώκας χωρίς πλέιμεϊκερ και χωρίς ένταση στην κίνηση εκτός μπάλας - επίθεση και άμυνα- είναι άλλο μπάσκετ. Στο πρώτο ημίχρονο δείχναμε μία ταχύτητα πίσω σε όλα: λάθη, αστοχία, αργές περιστροφές στα μετόπισθεν και καθόλου σκόρ από πρωτεύοντα αιφνιδιασμό. Όταν μπαίνεις νωχελικός, μετά από 35' έχεις προβάδισμα τριών κατοχών και οι αντίπαλοι σουτέρ έχουν βρει ρυθμό οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου.

Η Μπαρτσελόνα επειδή υπέστη μεγάλες αλλαγές - με σημαντικότερη αυτή της φιλοσοφίας του προπονητή -  όπως λες μπορεί να εκπλήξει πολλούς φέτος. Παίζουν πιο απελευθερωμένα, κυκλοφορούν τη μπάλα διαφορετικά και προσπαθούν να φύγουν από το προσωποκεντρικό μοντέλο που ήθελε η ομάδα να κρέμεται από τρείς παίχτες εναλλάξ (Μίροτιτς, Λαπροβίτολα και Βέσελι). Προσωπικά μου άρεσε ότι έχω δει σε δύο αγωνιστικές αν και όταν βαράς με 58% ευστοχία απ έξω όλα ωραία μοιάζουν. 

• Μου αρέσει 2

• Πρόεδρος

Καλημέρα, δεν μπορούν τα μέλη Νίκο, για να μην γίνει overuse, το βάζω εγώ @Μέλη @Βετεράνοι - Σταμάτη έφτιαξα τον τίτλο ;-)

• Μου αρέσει 2

• 1 month later...
On 14/10/2023 at 12:18 ΜΜ, StamosK έγραψε:

Οι μεν πρωτοι δεν μπορούν να δείξουν κατι σημαντικό, οι δε δεύτεροι δεν τους βλέπει ο προπονητής (και αυτός θα ξέρει τον λόγο) 

πολύ καλά το έγραψες. Και να, με τον μισό 1ο γύρο συμπληρωμένο, δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό το "παρκάρισμα"

• Create New...