Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ώρα για μάθημα(τικά)


StamosK

Recommended Posts

image.png.c78051deb581dc657341d653e70b98f9.png

Κακό βράδυ γενικά το σημερινό, και αφού η ρουφιάνα ήθελε να πάει δοκάρι, προσπαθώ να μαζέψω σκέψεις και να γράψω 2-3 πραγματάκια για την γενική εικόνα της μπασκετικής μας ομάδας μέχρι τώρα, και όχι μόνο για το σημερινό ματς. 

Ώρα να γίνουμε λίγο πιο "επιστήμονες". Ας κατεβάσω, λοιπόν, το πτυχίο του... φυσικού από τον τοίχο και ας το ξεσκονίσω λίγο, προσπαθώντας να το θέσω σε μπασκετική εφαρμογή...

Πάμε να μάθουμε λοιπόν την εξίσωση της... "αποτυχίας" ας πούμε... 

"1-2 εύστοχα του Μήτογλου" /  Χ  + "φάουλ στον Γκος και κακό άλμα του Μιλουτίνοφ" / Χ + "Ηρωική προσπάθεια και λάθη την κρίσιμη ώρα ο Φαλ/Χ = ΗΤΤΑ

Όλη η λύση και η αντιστροφή της εξίσωσης για να δώσει αποτέλεσμα την Νίκη από την Ήττα είναι ο κοινός παρονομαστής "Χ"...

Τώρα το ποιος είναι αυτός ? Αυτή είναι δουλειά του προπονητή να τον βρει και να λύσει την εξίσωση. Εμείς πολλά μπορούμε να πούμε, αλλά είμαστε έξω από τον χορό! 

Η γνώμη μας είναι μόνο για να γραφτεί σε τέτοιου είδους "διαδικτυακά στέκια" και μέχρι εκεί. 

Για πολλούς το "Χ" = τραυματισμοί...

Η δική μου γνώμη είναι ότι "Χ = Αλλαζονεία"

Τα λάθη έγιναν το καλοκαίρι και τα πληρώνουμε τώρα.

Αρχικά θεωρώ ότι δεν είπε ποτέ κανείς από την διοίκηση "έλα δεν ρίχνουμε λεφτά", αλλά όλοι το καλοκαίρι, ήταν λίγο μεθυσμένοι από την περσινή, σχεδόν απόλυτη, επιτυχία. 

"Λεφτά υπάρχουν" που είπε κάποτε και μια ψυχή. Σερί sold out, ξεπούλημα στα διαρκείας σχεδόν πριν τελειώσει η προηγούμενη χρονιά, εξοικονόμηση συμβολαίων από Σάσα και Δαρσινό, +buy out από Σάσα. Οπότε το "ε εντάξει δεν έπαιζαν λεφτά" δεν το ακούω σαν επιχείρημα. Πιο πολύ θεωρώ ότι το "νταξ μωρέ καλά είμαστε" παίχτηκε σαν ατάκα το καλοκαίρι, συνδυαστικά με το "πάμε να ξεκινήσουμε έτσι και βλέπουμε"

ΩΠ! 

Να το το λάθος. "πάμε να ξεκινήσουμε έτσι και βλέπουμε"... όπως σε όλες τις δουλειές, έτσι και στον αθλητισμό πρέπει να λειτουργείς proactive αν θες να πας μπροστά! Δεν περιμένεις να σου βγουν τα προβλήματα για να τα λύσεις. Μάγκας θα είσαι να τα καταλαβαίνεις και να ενεργείς έτσι, ώστε να μην εμφανιστούν ποτέ. Νο 1 λάθος, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου είναι αυτό. 

Πράγματι θεωρούσαμε ότι είμαστε way ahead από όλους τους υπόλοιπους, ότι ο Μίροτιτς θα ερχόταν εδώ μόνο και μόνο γιατί του μιλήσαμε πρώτοι (1ο σημάδι αλαζονείας). Και προς το τέλος που είδαμε ότι δεν μας πήγε καλά, φτάσαμε να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις και  να διαπραγματευόμαστε με Mike James, χωρίς ΚΑΝ να είναι ελεύθερος. Θεωρούσαμε, βλέπεις, ότι για κάποιο λόγο θα σπάσει μόνος  του το συμβόλαιο και θα ερχόταν σε εμάς χωρίς να δώσουμε buy out (2ο σημάδι αλαζονείας).

Και στο τέλος κάναμε μια κίνηση που περισσότερο μοιάζει μέχρι στιγμής ότι την κάναμε, έτσι για να μην κλείσει η περίοδος χωρίς μεταγραφή. Ο Μπραζντέικις θεωρώ ότι μέχρι στιγμής είναι πιο αποτυχημένη μεταγραφή από τον "Έξυπνο". Ο "έξυπνος" ξέραμε ότι δεν θα δώσει και πολλά και ότι πάει για 2ος, οπότε πήραμε Μπραζντέικις με καλές προοπτικές για να πάει ο Παπ περισσότερο στο πληγωμένο 4. Κάτι που στο παρκέ δεν βγαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ. 

Και όταν δεν είσαι proactive τι κάνεις ? στον επιχειρηματικό κόσμο, αν θες να παραμείνεις σε υψηλά standards και να συνεχίσεις να είσαι αξιόπιστος, αναγκαστικά δαπανάς περισσότερα για να διορθώσεις την βλάβη που σου έσκασε "εν ώρα πτήσης". Θεωρώ ότι και στον αθλητισμό το ίδιο είναι.

Υπάρχει βέβαια και ο δρόμος του να περιμένεις το θαύμα και η λύση να έρθει μόνη της εκ των έσω. Στον επιχειρηματικό κόσμο αυτό είναι απλά αδύνατο. Στον αθλητισμό όμως συμβαίνει. Για εμάς, όμως, δεν το βλέπω και πολύ πιθανό μιας και οι "εσω" λύσεις είναι λίγο... ότι να 'ναι.

 

ΥΓ. Η σημερινή ήττα θα μας στοιχίσει πάρα πολύ. Η μπασκόνια θα κάνει ελάχιστες αντίστοιχες κηδείες και στο τέλος της σεζόν φοβάμαι ότι θα λέμε "ε αν δεν είχε χάσει τότε"

ΥΓ2. Προσθέστε +1 στα ματς που παίζουμε 3 δεκάλεπτα αντί για 4. Θα συνεχιστεί αρκετά το βιολί κατά πως φαίνεται.

ΥΓ3. ΓΙΑΤΙ ΔΟΚΑΡΙ ΜΩΡΗ ΤΑΝΑ... ΓΙΑΤΙ ? ΒΓΕΣ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ! 

  • Μου αρέσει 1
  • Χαχαχαχα 2
Link to comment
Share on other sites

  • Πρόεδρος

Και όλα αυτά θα είχαν αλλάξει, αν δεν είχε έρθει αυτή η αποφράδα μέρα όπου ήρθε ο Σίκμα στην ομάδα και είχαμε κρατήσει πχ τον άνεργο τώρα Μπλάκ....

  • Μου αρέσει 1
  • Χαχαχαχα 1

Link to comment
Share on other sites

On 10/11/2023 at 1:56 ΠΜ, lancelot έγραψε:

Και όλα αυτά θα είχαν αλλάξει, αν δεν είχε έρθει αυτή η αποφράδα μέρα όπου ήρθε ο Σίκμα στην ομάδα και είχαμε κρατήσει πχ τον άνεργο τώρα Μπλάκ....

Μα ο Μπλακ είναι καθαρό πεντάρι, δεν νομίζω ότι παίζει τεσσάρι.
Αντί του Σίκμα (η και συμπληρωματικά μαζί με τον Σίκμα), θέλουμε παίκτη που να παίζει 4 και 5.
Απ΄αυτούς που ακούγονται, ο Πετρούσεβ, είναι ο καταλληλότερος νομίζω.


Link to comment
Share on other sites

On 10/11/2023 at 1:29 ΠΜ, StamosK έγραψε:

οπότε πήραμε Μπραζντέικις με καλές προοπτικές για να πάει ο Παπ περισσότερο στο πληγωμένο 4. Κάτι που στο παρκέ δεν βγαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ. 

Μα αφού ο Μπραζντέικις, ήρθε ΠΡΙΝ τραυματιστεί ο Σίκμα. Πώς ήξερες ότι το 4 θα είναι πληγωμένο?

Εκτός αν θεωρείς, ότι η μετάβαση του Παπανικολάου στο 4 ήταν αποφασισμένη, ανεξαρτήτως του τραυματισμού του Σίκμα. Τότε, όμως, δεν θα έβγαιναν τα λεπτά συμμετοχής στη θέση 4.


Link to comment
Share on other sites

  • Πρόεδρος
27 λεπτά πριν, Duck έγραψε:

Μα ο Μπλακ είναι καθαρό πεντάρι, δεν νομίζω ότι παίζει τεσσάρι.
Αντί του Σίκμα (η και συμπληρωματικά μαζί με τον Σίκμα), θέλουμε παίκτη που να παίζει 4 και 5.
Απ΄αυτούς που ακούγονται, ο Πετρούσεβ, είναι ο καταλληλότερος νομίζω.

? Και θα δώσουμε 1.5 μυριο το  λιγότερο για τον αναπληρωματικο του Πιτερς και πιθανό 3ο ψηλο; 


Link to comment
Share on other sites

Δεν έλαβα το οικονομικό σκέλος υπόψιν. Ούτε ξέρω τα συμβόλαια που κυκλοφορούν. Αυτό που ήθελα να αναδείξω είναι ότι χρειαζόμαστε 4-5 και όχι αποκλειστικά 5αρι. Διότι με Φαλ-Μιλουτίνοβ ως δίδυμο, ένας παίκτης σαν τον Black θα έπαιζε μόνο όποτε τραυματιζόταν ένας από τους δύο. Κι αυτή δεν είναι βιώσιμη διαχείριση για έναν παίκτη


Link to comment
Share on other sites

Όχι θα έρθει ένας παίχτης όσο το δυνατόν καλύτερος γι αυτή την εποχή , αν αξίζει τα λεφτά του καλώς , στο φιναλε δεν θα τα πάρει από εμάς , για να μοιραστεί την θέση 4 με τον Πίτερς όπως γίνεται με Μιλου και Φαλ, απλά θα έχει το μπόνους να μπορεί να παιξει και στο 5 αν χρειαστεί 

Link to comment
Share on other sites

Τώρα για τον Σικμα ας δείξει κάποια στιγμή τι μπορεί να κάνει (αν μπορεί) και ύστερα συζητάμε για το τι θέση μπορεί να έχει στο ροτεισον 

Link to comment
Share on other sites

  • Πρόεδρος

Συμφωνούμε για το 4-5, η ερωτηση είναι αν θα δώσουμε τοσα λεφτά για ενα παίκτη οπως ο Πετρούσεβ. Για να παιζει ως 2ος αφου @Panakin Dadiπρώτος έχει αποφασιστεί φετος να ειναι ο Πίτερς. Του αυξήσες τα λεπτά, παίρνεις σκορ απο αυτόν. Προσωπικα αν και θέλω τον Σέρβο (αλλωστε οι παλαιότεροι εδω θυμούνται πως τον συζητάμε απο όταν επαιζε στην Μεγκα, πριν καν την Εφες) αναρωτιέμαι αν θα δοθεί τέτοιο συμβόλαιο Δεκέμβρη μήνα. 


Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Την προσοχή σου για λίγα δευτερόλεπτα!

Καλώς ήρθες στο Redball.gr - Διάβασε περισσότερα: Κανόνες + Πολιτική Απορρήτου + Όροι Χρήσης Το Forum μας ενεργοποιεί cookies στην συσκευή σου ώστε να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα. Έχεις τη δυνατότητα αν το επιθυμείς να τσεκάρεις τις επιλογές των cookies, αλλιώς θα υποθέσουμε πως είσαι σύμφωνος να συνεχίσουμε.