Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαζί σας μέχρι τέλους ....


Panagiotis-7

Recommended Posts

spacer.png

 

Unpopular opinion για το χθεσινο, όποιος δεν αντέχει σταματάει εδώ (εγω προειδοπόιησα)..

Δεν έχω τη διάθεση να υποτιμήσω τη προσπάθεια κανενός, οι περισσότεροι τους απόψε ήταν συγκινητικοί και χίλια μπράβο τους. Το να παίξεις ένα οποιοδήποτε ματς χωρίς σέντερ πόσο μάλλον απέναντι στη Ρεαλ είναι ένα task αδιανόητα δύσκολο σωματικά και τεχνικά - το ματς θα μπορούσε άνετα να ξεφύγει στο 30+ κι όμως έφτασε στην παραλίγο ανατροπή. Αν δεν υπήρχε το ματς με τον βάζελο αμέσως πριν, θα σταματούσα τη σκέψη εδώ αλλά τα δύο ματς είναι πανομοιότυπα και έχουν μια κοινή συνισταμένη, τη λέξη "παραλίγο". Και αυτό πρέπει να προσεχθεί γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα.

Το γεγονός οτι είμαστε και στα δύο παιχνίδια με τη πλάτη στο τοίχο από νωρίς και αφού είμαστε με τη πλάτη στο τοίχο, αρχίζουμε και ρολάρουμε μπορεί να έχει διάφορες καλοπροαίρετες εξηγήσεις. Μπορεί π.χ. να συμβαίνει επειδή χρειαζόμαστε χρόνο για να βρουμε τα πατήματα μας μιας και στα δύο τελευταία ματς παίζουμε με σχήματα ανάγκης. Μπορεί να συμβαίνει επειδή αναγκάζεται ο Μπαρτζώκας να γίνει πιο δημιουργικός μιας και υποχρεώνεται εκ των πράγματων να βγει εξώ από τον βασικό σχεδιασμό του. Μπορεί απλά να χαλαρώνουν οι αντίπαλοι από τις μεγάλες διαφορές και εμείς να το εκμευταλευόμαστε. Αλλά μπορεί και η ομάδα να νιώθει καλύτερα όταν παίζει χωρίς άγχος (βλ. τα σουτ). Και αυτό, αν ισχύει, μπορεί να εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα.

Πέρσι κοροιδεύαμε τους παραλίγους βάζελους με τα "ήττα σαν νίκη", φετος δυστυχώς τα ακούμε για εμάς. Η ομάδα έφτασε σε δυο κολλητά ματς ένα βήμα κοντά στην πλήρη ανατροπή αλλά, με το χέρι στη καρδιά, πόσοι πίστευαμε οτι τελικά θα την ολοκληρώσει; Δεν λέω τι ελπίζαμε, λέω για την αίσθηση που είχαμε στο τελευταίο δίλεπτο ακόμα και αν φτάσαμε μια ανάσα από τη νίκη - στο ΟΚΑΝΑ κυριολεκτικά. Καλές και ευπροσδεκτες οι υπερπροσπάθειες προφανώς αλλά χρειαζόμαστε και μια (τουλάχιστον θα πω αλλά ας ξεκινήσουμε με μια) μεγάλη νίκη την οποία κακά τα ψέματα δεν έχουμε κάνει ακόμα φέτος και κοντεύει Φλεβάρης.

Το οτι δεν είμαστε η περσινή ομάδα ποιοτικά, οκ, το ξέρουμε αλλά κάπου πρέπει να φανεί οτι είμαστε έστω μια ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια έχτισε ένα μέταλλο. Αλλιώς ας κάνουμε τις προβλεπόμενες νίκες, ας χάσουμε από τους θεωρητικά καλύτερους και ας κάτσουμε καρτερικά να περιμένουμε το αναπόφευκτο. Που ναι μεν θα έχει πάμπολες και χιλιοαναλυμένες εξηγήσεις βάσει ψυχρής λογικής αλλά και πάλι νιώθω οτι δεν μας αξίζει.

  • Μου αρέσει 1

Link to comment
Share on other sites

  • Admins

Χωρίς μέταλλο δε θα είχες τις αντιδράσεις που είχες, είναι ξεκάθαρο. Αυτό που μας λείπει είναι το μπάσκετ πρωτοβουλίας και πλεονεκτήματος: τα λαϊκιστί ''επιβάλλουμε το ρυθμό μας'' και ''πιάνουμε τον αντίπαλο απ το λαιμό'' και, από τη δική μου ματιά, είναι απολύτως μέσα σε λογικά πλαίσια. Επειδή ο Μπαρτζώκας πιστεύει στη δύναμη του συνόλου η ομάδα έχει δομηθεί έτσι ώστε να παίρνει διαφορετικά πράγματα από τον καθένα, με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι μόνιμα ελλιπής όταν από τους 12-13 παίχτες που χρησιμοποιούνται οι έξι να είναι νέοι παίχτες (πλέον εφτά) οι οποίοι ποτέ δεν παίζουν μαζί όλοι και είναι on-off με τραυματισμούς εκ περιτροπής. Το...παραλίγο μας έπιασε από 21 Μαϊου πέρυσι και ακόμα να σταματήσει αλλά έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός - πολλές φορές έτσι είναι και η ζωή.

Δεν έχουμε δείξει όχι απλά το ταβάνι μας, αλλά ούτε τις καθαρές αρετές μας και κάποιες από τις αδυναμίες μας γιατί πέρα από λίγους αγώνες δεν είμαστε ποτέ πλήρεις! Είναι γεγονός ότι αν οι τραυματισμοί μας αφήσουν ήσυχους, όποιος πέσει απάνω μας θα βλασφημίσει με πρώτους και καλύτερους τους απέναντι αλλά με τα ''αν'' δεν έγινε τίποτα. Είναι όντως δύσκολα τα πράγματα καθώς όσοι τραυματίστηκαν δεν έμειναν μόνο στη μία φορά και δεν έχει περάσει ούτε ένα εξάμηνο που παίζουν (υπολογίζοντας και το παγκόσμιο). Αλλά από την άλλη κανείς δεν ξέρει πώς θα παίξουμε πλήρεις και η θέληση των παιχτών όπως και οι βάσεις της φιλοσοφίας του κόουτς ορθώνουν δύσκαμπτο ανάστημα ακόμα και με μισή ομάδα. Δύσκολες οι προβλέψεις αλλά κατ εμέ και πολύ νωρίς να προεξοφλούμε αποτυχίες.

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω στο ότι δεν έχουμε κάνει μεγάλη νίκη. Μέσα στο ΟΑΚΑ τι ήταν? Με Παρτιζάν και Μονακό? Οι δύο νίκες με Μακάμπι ειδικά εκτός έδρας δεν ήταν μεγάλες? Και όλα αυτά χωρίς να παίξουμε ούτε σε ένα ματς πλήρεις. Ε πρέπει και η τύχη να είναι λίγο με το μέρος σου και με εμάς είναι συνεχώς απέναντι φέτος.

  • Μου αρέσει 1

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πω ότι υπάρχει μια θετική πλευρά σε όλο αυτό: παρόλα τα προβλήματά μας δεν είμαστε τόσο μακριά από τις ομάδες που θεωρητικά είναι καλύτερες από εμάς. Έχουμε μια πολύ καλή βάση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το χαλάσουμε, απλά να το συμπληρώσουμε.

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...