Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλουραλισμος και ταπεινοτητα

Recommended Posts

63105c81-martin_bayern_olympiacos.jpg.0ff6171082b2a979d24d2c3786cc1dc8.jpgΚαι όμως ο Ολυμπιακός μετά  τη χθεσινή του νίκη στο Μόναχο πέτυχε το δεύτερο στόχο του για φέτος που ήταν η συμμετοχή του στα Play off  και είναι στο δρόμο του να έχει και πλεονέκτημα έδρας. Είναι λόγος αυτος για να πανηγυριζουμε? Όχι. Είναι λόγος για να είμαστε ευτυχείς? Ναι. Και εξηγούμαι. Η ομάδα επέστρεψε εκεί που έπρεπε να είναι με βάσει την αξία της στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα μετά από χρόνια. Ολο αυτό ήρθε μέσα από τη πίστη στο πρόσωπο του Γ. Μπαρτζωκα και τη πίστη του στη  δουλειά  του. Ο Μπαρτζωκας διάλεξε  παίκτες με προσωπικότητα, έφτιαξε ομάδα με ρόλους, τους έμαθε να  πίστεουν όχι στους εαυτούς τους αλλά στο σύνολο πρωτα , ξερίζωσε νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν ταιριάζουν στα αποδυτήρια μπασκετικής ομάδας. Έβγαλε τον οπαδισμο από αυτά. Αναθεματα και εγωισμοι πρέπει να μένουν στη κερκίδα. Και βασικά ούτε εκεί... Η ταπεινοτητα είναι ο δρόμος. Ο κοουτς βλέπει Βελιγράδι να στε σίγουροι... αλλά πριν από αυτό βλέπει... Αλμπα. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς τα πόδια στη γη. Από προσωπική εμπειρία έχω να σας πω ότι όταν γινόμουν στη ζωή μου αλαζόνας έτρωγα τα μούτρα μου... 

Επιπλέον βλέπω μια ομάδα με πλουραλισμο. Και θα μου πείτε τι είναι αυτά που λες. 7 μησι παίκτες χρησιμοποίησε χθες. Μα αυτοί οι παίχτες χρειάζονταν... Γιατί ο καθένας έκανε κάτι διαφορετικό και όλοι μαζί τα έκαναν όλα. Και τα κάνουν όλα. Ο Μπαρτζωκας (και το τιμ του) είναι ο προπονητής που σχεδιάζει πριν, ανάπροσαρμόζει μέσα στο παιχνίδι αν χρειαστεί πάει σε κλειστό ροτεσιον ανάλογα με την εικόνα που έχει. Δε θα διστάσει να πετάξει στο πάγκο τον φοβερό Ντορσει γιατί σκέφτεται μπασκετικα.. . Τον ήθελε στη 4η περίοδο... Οχι. Τι ήθελε? ΑΜΥΝΑ για να κλείσει το παιχνίδι. Έγραψε το 90 τις εκατό των ΕΙΔΗΜΟΝΩΝ στα παπάκια του... και τον έκατσε κάτω. Δε ξεχνάω ποσες φορές ο Ολυμπιακός οπαδός έχει επικρίνει τον coach B, τον έχει κράξει, τον έχει πει εμμονικο αλλά η σκέψη του είναι αμιγώς μπασκετική. Λάθη έχει κάνει αλλά ξέρει καλύτερα από εμάς. Βλέπω μια ομάδα με πλουραλισμο μετά από πολλά χρόνια με οργανωτή(μαέστρο) , με σκορερ, με σουτ από το 4, με περιφερειακή άμυνα, με ψηλους που τελειώνουν τις φάσεις, με εργαλεία όπως ο ΠΑΠ και ο Μακισικ (ειδικα η μεταμόρφωση αυτού σε παίκτη εργαλείο είναι απίστευτη) , με τρανζισιον, με ικανότητα προσαρμογής στις ανάγκες όχι του αντιπάλου αλλά του αγώνα, με, με με.... Το μόνο αινιγμα είναι το 4 και τα πολλά λεπτά του Σάσα... Το σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε χημεία, αποπνεουμε υγεία και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια νιώθουμε σιγουριά για το μπάσκετ που αποδιδουμε όχι μόνο φέτος αλλά τα επόμενα χρόνια. 

Με ταπεινοτητα και υπομονή μπορούμε να δούμε στο Βελιγράδι το τέλος του δρόμου φέτος. Τα πόδια στη γη και φύγαμε... 

Τροποποιήθηκε > από Lampros Nasis
  • Μου αρέσει 6
  • Το λάτρεψα! 3

• Πρόεδρος

Μπράβο μαρη μας είχες λείψει. Αν μάθεις να βάζεις και καμιά εικονίτσα και να χωρίζεις τις παραγράφους καλύτερα, θα είναι κα-τα-πλη-κτι-κο! 

• Μου αρέσει 3
  • Σε ευχαριστώ 1
  • Χαχαχαχα 1

7 λεπτά πριν, lancelot said:

Μπράβο μαρη μας είχες λείψει. Αν μάθεις να βάζεις και καμιά εικονίτσα και να χωρίζεις τις παραγράφους καλύτερα, θα είναι κα-τα-πλη-κτι-κο! 

Έβαλα εικόνα χασαν Μάρτιν. Που πήγε? 

• Μου αρέσει 1
  • Χαχαχαχα 1

Το βλέπουμε όλοι έτσι;;;;έρχεται το γαμημενο και θα τρελαθουμε όλοι!!Να ζήσω ένα F4 για πρώτη φορά στην ιστορία μου,που θα νιώθω γηπεδούχος!!!Υπομονή μέχρι τότε...

• Μου αρέσει 1

Εγω ξερω πως υπαρχει καλο κλιμα και αυτο βγαινει προς τα εξω..ακομα κ σε δυσκολες νυχτες..!!! Καθε παιχνιδι ολο και πιο κοντα... στις προνομιουχες θεσεις... πλεον ο στόχος της 8αδας αναβαθμιζεται σε στοχο 4αδας.... αν κ καλα κανουν κ κρατανε χαμηλο προφιλ!!!! Ειδωμεν!!! Πλουραλισμος υπηρχε και υπαρχει γιατι πλεον με εναν σκορερ απλα δεν κερδιζεις τα παιχνιδια...θελεις αμυνα αλλα και η επιθεση να σε ανεβασει επιπεδο...!!!!

• Μου αρέσει 3

• Admins

Επιτέλους Λάμπρο.:basketball-tactics:

Πράγματι, συμφωνώ μέχρι κεραίας περί νοοτροπίας και αξιών που μεταδίδει ο κόουτς. Μας έχει μεταμορφώσει. Στην παρούσα φάση δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα. Ότι αγωνιστικό κέρδος έρθει είναι extra και αποπνέουμε σταθερότητα και αυτοπεποίθηση σαν σύνολο.

Για το τέσσερα που λες...Ακόμα έχω ελπίδες για συνεισφορά Έισι. Για Λιβιό, καμία.

• Μου αρέσει 2

• Admins

Να προσθέσω: υπογράψτε τον Ντόρσει. Είναι ο παίχτης που μεταμορφώνει την επίθεση μας και γίνεται ολοένα και καλύτερος. Με αυτόν του χρόνου και δυο καλές προσθήκες στο 3-4-5, πάμε για μεγάλα πράγματα μέσα στα επόμενα χρόνια. 

• Μου αρέσει 2

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα που φτιάχνει (ακόμα φτιάχνει) ο Κόουτς έχει το εξής καλό: μπορεί να κοντράρει τον οποιονδήποτε και το απέδειξε με τις 2 καλύτερες ομάδες, τη Ρεάλ και τη Μπάρτσα. Μια παρουσία στο Φ4 θα δώσει στην ομάδα την απαραίτητη ψυχολογία, ώθηση και εμπειρία να κυνηγήσει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα τα επόμενα χρόνια.

• Μου αρέσει 3

• Create New...