Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• Admins
Δημοσιεύτηκε

Διαβάζω από χτες αποσβολωμένος τις αναρτήσεις για τον άδικο χαμό του Άλκη, φίλου του Άρη που σφαγιάσθηκε από τραμπούκους οπαδούς άλλης ομάδας. Το Ίντερνετ σφύζει τις τελευταίες ώρες από απορημένους «δημοσιογράφους» που εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την οδύνη τους για το συμβάν. Λες και ήταν το πρώτο ή το τελευταίο. Εν χωρώ και οι διάφορες ΠΑΕ της χώρας καταδίκασαν το φόνο και μπήκαν στην ουρά των προσκυνητών του νεκρού. Χωρίς ντροπή καμία. Γιατί η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως αυτούς και το ξέρουν. Όταν έχεις προέδρους ομάδων πιστολέρο, τραμπούκους και μαφιόζους κάθε λογής, απορείς ακόμα πως γίνεται να συμβαίνουν αυτά; Οι ίδιοι οι παράγοντες των ΠΑΕ διατηρούν το χουλιγκανισμό γιατί τους συμφέρει. Και βέβαια το κράτος παρακολουθεί και τρίβει τα χέρια του γιατί επίσης γουστάρει να υπάρχει βία στους αθλητικούς χώρους για να εκτονώνεται ο κόσμος και να μην κάψει ζωντανούς τους αντιπροσώπους του. Και δώστου δάκρυα για τον Άλκη. Ο ορισμός της υποκρισίας. Με ένα νόμο και ένα άρθρο μπορεί να εξαφανιστεί ο χουλιγκανισμός από τα γήπεδα και να πάψουν οι φόνοι αλλά και ο εκβιασμός που ασκεί μια πολύ μικρή μερίδα οπαδών στους υπόλοιπους που είναι η συντριπτική πλειονότητα. Εμετικό το ποδόσφαιρο μας βέβαια, δεν είναι να απορείς. Και η δολοφονία του Άλκη θα ξεχαστεί μέσα στο συρφετό του οπαδισμού και των «ναι μεν αλλά». Τα Ευχολόγια και οι προσευχές δεν φτάνουν. 

650A9293-5DF1-4A2A-A7EA-14700E9752E8.png

• Μου αρέσει 5
  • Το λάτρεψα! 4
Δημοσιεύτηκε

Έλλειψη παιδείας....

Δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια, τα πράγματα θα χειροτερεύουν...

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε

Ο χουλιγκανισμος για να φύγει από τα γήπεδα πρέπει πρώτα να καταδικαστεί και να περασει στο περιθώριο  απο την κοινωνία.  Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που το να είσαι τραμπουκος είναι κοινωνικά αποδεκτό.  Ο εκφοβισμός ξεκινάει από τα σπίτια , παει στα σχολεία-πανεπιστημια  και απο εκεί σε γήπεδα,  πλατείες και εργασιακό περιβάλλον , γεννωντας θυμωμένα ατομα . Το να είσαι μάγκας,  γκάνγκστερ,  ντίλερ,  μισογυνης , σεξιστης , να όπλοφορείς  και ταυτόχρονα να κάνεις επίδειξη χρήματος είναι επίσης κοινωνικά αποδεκτό και τραγουδιέται από επίσης θυμωμένα άτομα.. Μεσα σε αυτά δε θα υπάρξουν και κάποια ψυχακια ? Η ζημια εχει γίνει απο πολύ νωρίτερα και δυστυχώς θελει πολλή δουλειά για να γυρίσει.  Πέρα από αυστηρές ποινές σε φαινόμενα βίας , που στην ουσία εχει τη λογική "πονάει κεφάλι- κοψει κεφάλι " , αλλα ειναι απαραίτητες εδω που έχουμε φτάσει,  η λύση βρίσκεται στην παιδεία. 

• Admins
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ. Αν όμως για την κοινωνία γενικά χρειάζεται πολύς καιρός για να φανούν αλλαγές, το να περιοριστεί άμεσα η βία στα γήπεδα και γύρω από αυτά, είναι εφικτό στο πολύ κοντινό μέλλον. Αλλά πρέπει οι κυβερνήσεις και οι παράγοντες να το θέλουν 

• Πρόεδρος
Δημοσιεύτηκε

Πάντως και στην Αγγλία, με δομές πολύ καλύτερες των δικών μας, τους πήρε μια δεκαετία και μια τύπισα που δεν χάριζε κάστανα, λειτουργούσε σχεδόν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

• Admins
Δημοσιεύτηκε
7 λεπτά πριν, lancelot said:

Πάντως και στην Αγγλία, με δομές πολύ καλύτερες των δικών μας, τους πήρε μια δεκαετία και μια τύπισα που δεν χάριζε κάστανα, λειτουργούσε σχεδόν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Σωστό με μία επιπλέον διαφορα. Ο ιδιοκτήτης της εκάστοτε στην ΠΑΕ στην Αγγλία δεν είναι παρακράτος ή έχει ασυλία επειδή ειναι σπόνσορας της εκάστοτε κυβέρνησης. Τους είπε "εκτός Ευρώπης μάγκες μέχρι να το λύσετε"κι έτσι κι έγινε. Μετά πρώτα οι ΠΑΕ πρώτες θέλανε να κοπεί. Άντε να γίνει αυτό στην Ελλάδα.

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς και τα γήπεδα είναι μια αποτύπωση της κοινωνίας μας.τιποτα δεν πάει καλά,είμαι 42 ετών και βλέπω ότι με διαφορετικες αξίες μεγαλώσαμε εμείς,και διαφορετικά μεγαλώνουν τα παιδιά μας.ζουμε την εποχή της τεχνολογίας και της άμεσης πληροφορίας και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πόσο εύθραυστη έχει η ανθρώπινη ζωή....ποτέ δεν μου άρεσε ο χουλιγκανισμός και η βία στα γήπεδα,όπως πιστεύω σε όλους μας εδώ μέσα,αλλά θεωρώ ότι έχουμε όλοι μας ευθύνη όταν ανεχόμαστε έστω και δια της σιωπής τέτοιες συμπεριφορές.καλο παράδεισο για το παλικάρι και δύναμη στην οικογένεια του.

• Μου αρέσει 1
  • Admins
Δημοσιεύτηκε
20 λεπτά πριν, lancelot said:

Προεδρε αν βρεις χρονο διαβασε αυτο το πολυ ωραιο αρθρο που λεει ακριβως τι εκαναν οι Αγγλοι για την εξαλειψη του χουλιγκανισμου (απο τα γηπεδα και μονο, γιατι εκτος γηπεδων μια χαρα υπαρχει ακομη)

https://www.tovima.gr/2008/11/24/sports/pws-oi-aggloi-katapolemisan-ton-xoyligkanismo/

• Σε ευχαριστώ 1
  • Admins
Δημοσιεύτηκε
35 λεπτά πριν, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ said:

Προεδρε αν βρεις χρονο διαβασε αυτο το πολυ ωραιο αρθρο που λεει ακριβως τι εκαναν οι Αγγλοι για την εξαλειψη του χουλιγκανισμου (απο τα γηπεδα και μονο, γιατι εκτος γηπεδων μια χαρα υπαρχει ακομη)

https://www.tovima.gr/2008/11/24/sports/pws-oi-aggloi-katapolemisan-ton-xoyligkanismo/

Επισης εδω θα διαβασεις γιατι η Θατσερ ουσιαστικα εκανε μια τρυπα στο νερο και ειναι αποριας αξιον το πως καρπωθηκε ολη αυτη τη δοξα για την παταξη της βιας στα Αγγλικα γηπεδα .

Δημοσιεύτηκε

Χωρίς να έχω απόλυτη εικόνα του συμβάντος από ότι έχω καταλάβει η ερώτηση τι ομάδα είστε ήταν προσχηματικη. Πλέον σφάζουν για λίγα ευρώ, για ένα κινητό, για μια θέση πάρκινγκ, για ένα προσπερασμα. Έλλειμμα παιδείας και αξιών για δεκαετίες σε μία κοινωνία όπου κυριαρχεί η έλλειψη δικαιοσύνης, η απουσία του κράτους, με μια αστυνομία που πάει να γίνει σαν της Βραζιλίας που προστατεύει μόνο τους πλούσιους σε συγκεκριμένες περιοχές.

• Μου αρέσει 2
  • Σε ευχαριστώ 1
Δημοσιεύτηκε

Γνωστός επικίνδυνος χούλιγκαν από τον τελικό στον Βόλο με δική που εκκρεμεί από το 2017. Άρα τι καταλαβαίνει... Έφτασε τότε κοντά να δολοφονήσουν κάποιον και είναι έξω και η δίκη αναμένεται 5 χρόνια μετά. Κάνε ότι θέλεις και θα είσαι έξω και κάποτε θα δικαστείς.

• Μου αρέσει 1
  • Create New...