Μιχάλης Δημοσιεύτηκε 5 Μαΐου 2022 Δημοσιεύτηκε 5 Μαΐου 2022 Θεέ μου!Τί απίστευτη μέρα να είσαι Ολυμπιακός...Τί τρομερή σειρά αγώνων είδαμε...Ήταν μια σειρά που με είχε στη πρίζα από την αρχή μέχρι το τέλος της και μου δημιουργούσε ιδιαίτερο άγχος και υπερένταση,όμως σήμερα ήξερα ότι θα τελείωναν όλα, είτε με θετική είτε με αρνητική έκβαση.Θα μπορούσε όμως μια τέτοια ομαδάρα να μη πάει στο Final 4 στο κατακόκκινο Βελιγράδι;Ασφαλώς και όχι.Δε θα κάνω κάποια τρελή μπασκετική ανάλυση,αλλά θα παραθέσω απόψεις και συναισθήματα που είμαι σίγουρος ότι εκφράζουν κάθε μέλος του γκρουπ (ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων γιατί είμαι διατεθειμένος να πω πολλά). Θα αφήσω για το τέλος τα του ματς και θα ξεκινήσω από τη σημαδιακή ημερομηνία που δεν είναι άλλη από τη 13η Φεβρουαρίου του 2019.Μέσα σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ,ο Ολυμπιακός παίζει έναν ημιτελικό κυπέλλου με τον αιώνιο αντίπαλό του και από νωρίς αρχίζουν οι ομορφιές από τους διαιτητές,οι οποίοι δείχνουν ξεκάθαρα (για πολλοστή φορά) τις προθέσεις τους.Ο Ολυμπιακός αποχωρεί στο ημίχρονο και ανοίγει το δρόμο για τη κάθαρση του ελληνικού μπάσκετ.Το ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ είναι μια φράση που στην αρχή αντιμετωπίζεται με χλευασμό και επικριτικά σχόλια (από Ολυμπιακούς και κυρίως από μη Ολυμπιακούς),όμως τα αποτελέσματά του θα φαίνονταν στη συνέχεια.Ο γνωστός παρκαδόρος του αιώνιου αντιπάλου τοποθετεί στο πάγκο ένα κόκκινο στριγκάκι (προσφάτως συνειδητοποιήσαμε ότι μάλλον ήταν το δικό του) και κανένας δε βρέθηκε τις επόμενες μέρες να καταδικάσει αυτή του τη πράξη και άρχισε να μιλάει για λευκή πετσέτα των Αγγελόπουλων και ότι ψάχνουν αφορμή να αποχωρήσουν από την ομάδα.Ο Ολυμπιακός αποφασίζει αυτοβούλως να φύγει από τη βρωμιά και να πέσει στην Α2,συμμετέχοντας ουσιαστικά μόνο στην Ευρωλίγκα με τη κανονική του ομάδα.Μετά από μια σειρά κακών σεζόν και αποτυχιών (με τελευταία επιτυχία τη συμμετοχή στο τελικό του F4 του 2017),ο Ολυμπιακός προσπαθεί να σταθεί ολομόναχος στα πόδια του και να αναγεννηθεί με τη βοήθεια του κόσμου και των προέδρων του,με τα ΜΜΕ και τους βάζελους να μιλάνε για τέλος εποχής και για καταστροφή του Ολυμπιακού. Οι αποφασισμένοι Αγγελόπουλοι δεν είχαν πει όμως τη τελευταία τους κουβέντα.Έχτισαν μέσα σε 3 χρόνια,βήμα-βήμα,χρόνο με το χρόνο,με μεράκι και αγάπη,μια ομάδα που θα πρωταγωνιστούσε ξανά στην Ευρώπη.Έφεραν πίσω τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Κώστα Σλούκα που είχαν γαλουχηθεί στον Ολυμπιακό και τους έδωσαν τα κλειδιά της νέας εποχής.Η σεζόν 2020-2021 δεν ήταν η ιδανικότερη,καθώς ο covid είχε εισβάλλει για τα καλά στις ζωές μας και τα γήπεδα ήταν άδεια,με αποτέλεσμα η ομάδα (παρ'όλη τη καλή προσπάθεια) να μη περνάει στα Playoffs.Ωστόσο,κάτι έδειχνε ότι χτιζόταν κάτι καλό,κάτι που μας έδινε μεγάλη αισιοδοξία και πολλές ελπίδες. Κάπως έτσι φτάνουμε στη σεζόν 2021-2022.Ο Ολυμπιακός θέτει ως στόχο τη παρουσία του στα playoffs και γίνονται οι κατάλληλες μεταγγραφικές κινήσεις με παίχτες που έχουν εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου από την Ευρωλίγκα (κατ'εμέ πάρα πολύ σημαντικό)για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.Συγχρόνως,η φυγή του Μάμρα του παντοτινού από τη καρέκλα της ΕΟΚ (Είχε σαπίσει η ρημάδα κι εκείνος καθόταν ακόμα εκεί) μας επέτρεψε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα.Η ομάδα του παρκαδόρου ήταν υπό διάλυση,καθώς ο "κύριος" αυτός που μιλούσε για λευκές πετσέτες και έβαζε στριγκάκια στους πάγκους,σηκώθηκε κι έφυγε αφήνοντας τον βάζελο στο έλεός του.Το Μέχρι Τέλους άρχισε να δικαιώνει τους δημιουργούς του και να κατατροπώνει όλους τους επικριτές και τους αντιπάλους του.Η σεζόν αυτή,λοιπόν,θα ήταν μια νέα εποχή για τον Ολυμπιακό,η μετά Σπανούλη εποχή κατά την οποία έπρεπε να πορευτούμε χωρίς τον εμβληματικό αρχηγό μας.Ο Μπαρτζώκας έχτισε μια τρομερή ομάδα που την έβλεπες και σου προκαλούσε ανατριχίλα.Τρομερή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια,ξεκάθαροι ρόλοι,διάθεση,πίστη στο πλάνο,σκληρή άμυνα με μπασκετικό ξύλο και ενέργεια στην επίθεση.Όλα αυτά συνδυάζονταν και με την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες,κάτι που είχε λείψει στην ομάδα.Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να πάρουμε το κύπελλο Ελλάδας και να μπούμε στα playoffs της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας,καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στη κατάταξη,σε μια ονειρεμένη χρονιά.Κάπως έτσι,οι διασταυρώσεις έφεραν απέναντι μας τη πιο φορμαρισμένη ομάδα του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας,τη Μονακό. Όσοι υποτίμησαν τη Μονακό είδαν ότι αυτή η ομάδα ήταν πολύ καλά δομημένη,είχε πολύ καλούς παίχτες και το επιθετικό της παιχνίδι μπορούσε να εξοντώσει οποιαδήποτε ομάδα.Ο Ολυμπιακός μας όμως ήταν αυτός που έπρεπε και έδειξε χαρακτήρα όταν δέχτηκε το μπρέικ στο game 2 της σειράς στο ΣΕΦ.Αντέδρασε αστραπιαία και απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ και έχασε τη πρόκριση στο Βελιγράδι για ένα σουτ που δε μπήκε στο τέλος του game 4.Όμως,όλα συνωμότησαν προκειμένου να γίνουν όλα μπροστά στο κόσμο του,στο γήπεδό του. Game 5,λοιπόν,στη πιό τρελή και δυνατή σειρά των φετινών playoffs της Euroleague.Ο Ολυμπιακός ξεκινάει καλά το ματς,ωστόσο κολλάει στην επίθεση και δίνει την ευκαιρία στη Μονακό να πάρει ένα εύθραυστο προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (11-13),σε ένα δεκάλεπτο που ο Παπανικολάου ξεχώρισε κυρίως με την άμυνά του πάνω στον Μπέικον,η οποία περιόρισε αισθητά τον Αμερικανό.Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας πελάγωσε,δίνοντας το δικαίωμα στη Μονακό να ξεφύγει στο σκορ.Ο Ουατάρα (κυρίως) με διαδοχικά σουτ τριών πόντων βοήθησε τη Μονακό να ξεφύγει στο σκορ.Ωστόσο,ο ΜακΚισικ με 15 πόντους στη δεύτερη περίοδο κρατούσε μόνος του την ομάδα μας που σε εκείνο το σημείο έμοιαζε με αυτοκίνητο που έπαιρνε τη κατηφόρα με κομμένα φρένα.Το 41-48 του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν κολακευτικό για εμάς,διότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε πάει με διψήφια εναντίον μας διαφορά στα αποδυτήρια.Η τρίτη περίοδος έληξε με 66-70 υπέρ της Μονακό μετά από ένα τρίποντο buzzer beater του Τζέιμς.Στη τέταρτη περίοδο ανέλαβε δράση ο Κώστας Σλούκας.Ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού (χωρίς υπερβολές) είχε συμμετοχή στους 21 από τους 28 πόντους που έβαλε η ομάδα στη 4η περίοδο και τελείωσε το ματς με 15 πόντους,5 ριμπάουντ,5 ασίστ.Φυσικά,για να γίνουν όλα αυτά έπρεπε να βάλει το χεράκι του ο πορτοφολάς Τόμας Γουόκαπ.Ήταν για ακόμα ένα ματς συγκλονιστικός και στις δύο μεριές του παρκέ.Σκυλίσια άμυνα,πολύ καλές επιλογές στην επίθεση και τρομερή συγκέντρωση στο πλάνο.Ανδιαμφισβήτητα ήταν ο mvp μας σε όλη τη σειρά.Επίσης,ο Χασάν Μάρτιν θεωρώ ότι έλειψε από την ομάδα μας,καθώς είναι πολύ καλός σε καταστάσεις πικ εν ρολ όταν βρίσκεται μαζί με τον Σλούκα στο παρκέ.Κέρδισε σημαντικά γκολ φάουλ από τους αντιπάλους του και έδωσε επιθετικές λύσεις χωρίς να έχει ρυθμό,αφού είχε μείνει 15 μέρες χωρίς προπόνηση εξαιτίας του τραυματισμού του.Επιπρόσθετα,το ξύπνημα του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο game 5 ήταν αναμενόμενο.Ο Ελληνοαμερικανός έκανε τρομερή δουλειά και βοήθησε επιθετικά την ομάδα μας.Το σουτ που πήρε για το 94-88,σε ένα χρονικό σημείο που όλοι μας αναρωτηθήκαμε:"Τί πάει να κάνει τώρα;",στη κόψη του ξυραφιού,με τη διαφορά να είναι μόνο στους 3 πόντους υπέρ μας,δείχνει το πόσο μεγάλος σουτέρ είναι και πόση εμπιστοσύνη έχει στον εαυτό του.Η Ολυμπιακάρα μας είναι στο Βελιγράδι λοιπόν και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία ξανά... Βλέποντας το ματς από το καναπέ μου μαζί με τον αδερφό μου (δε μπορούσα δυστυχώς λόγω διαφόρων συγκυριών να βρεθώ στο ΣΕΦ),έσπασα με το που μπήκε ο κόσμος στο γήπεδο και πανηγύριζε για τη πρόκριση.Ήταν δάκρυα χαράς,ευτυχίας,ανακούφισης,δικαίωσης.Η πενταετής απουσία της ομάδας από τα final 4 και τα επεισοδιακά χρόνια που ακολούθησαν με τον ανελέητο πόλεμο,την αδικία και τη λασπολογία που δέχτηκε με είχαν καταβάλει.Βαθιά όμως μέσα μου το ήξερα και το πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει δυνατότερος και θα πατήσει κάτω όλους αυτούς τους νάνους που ήθελαν να τον βλέπουν να βασανίζεται και να αδικείται χωρίς να του δίνουν το δικαίωμα να παλέψει επί ίσοις όροις για να διεκδικήσει τίτλους.Ξέρω ότι σας κούρασα με τη πολυλογία μου,αλλά όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν δεν ήταν κάτι απλό για μένα.Δε μου ήταν εύκολο να βλέπω την ομάδα σε κακή κατάσταση και αδύναμη να διεκδικήσει κάτι μεγάλο ξανά.Η πίστη μου σε ένα καλύτερο αύριο όμως μού έδιναν κουράγιο και υπομονή.Και η ομάδα με αντάμειψε,όπως αντάμειψε όλους εσάς που βρίσκεστε σε αυτό το γκρουπ και γενικά όλους τους Ολυμπιακούς της γης. Υ.Γ. 1: Συγχαρητήρια στη Μονακό.Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα που μας έβαλε δύσκολα και σίγουρα βοήθησε την ομάδα μας να βγει ακόμα πιο δυνατή από αυτή τη σειρά.Respect στον Mike James,γιατί εκτός από παιχταράς είναι και τζέντλεμαν καθώς έδειξε σεβασμό στον Ολυμπιακό σε όλη τη σειρά και ήταν ο πρώτος που πήγε και συνεχάρη δια χειραψίας την ομάδα με το τέλος του παιχνιδιού.Δε θα με χάλαγε να δούμε λίγο σοβαρά τον Μπέικον για να την επόμενη χρονιά.Εξαιρετικός παίχτης με τρομερή ικανότητα στο σκοράρισμα. Υ.Γ. 2:Συγχαρητήρια στους Αγγελόπουλους που άκουσαν τόσα πολλά και παρ'ολα αυτά έδωσαν τη ψυχή τους και τα λεφτά τους για να γιγαντώσουν ξανά τον Ολυμπιακό.Το Μέχρι Τέλους ήταν η πιο cojonάτη απόφαση όλων των εποχών Υ.Γ. 3: MVP της σεζόν είναι σίγουρα ο Σάσα Βεζένκοφ που φέτος έκανε ένα τρελό step up,αλλά MVP των playoffs ήταν ξεκάθαρα ο Τόμας Ουόκαπ.Τί να πρωτοπείς για αυτόν τον παίχτη;Ψυχάρα και τρελή αμυντικούρα.Σε αυτή τη σειρά ήταν (ίσως) ο πιο σταθερός μας παίχτης σε απόδοση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Υ.Γ. 4: Στις 8 Νοεμβρίου του 2021,στο ματς Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 74-68,δούλευα σέρβις σε ξενοδοχείο της περιοχής μου και είχα το κινητό μου στη κουζίνα.Μπορεί να μη μπορούσα να δω το ματς,αλλά ανά 5λεπτο πεταγόμουν και έβλεπα την εξέλιξη του ματς στο livescore.Μόλις τελείωνε το παιχνίδι έρχεται η κοπέλα μου (δουλεύαμε μαζί τότε εκεί) και με ρωτάει αν νικήσαμε.Της λέω:"Εννοείται.Έχει φτιάξει ομαδάρα ο Μπαρτζώκας,φέτος θα πάμε φάιναλ φορ ο κόσμος να χαλάσει".7 μήνες αργότερα δικαιώνομαι για τη πρόβλεψη που έκανα από νωρίς στη σεζόν. Υ.Γ. 5:Απαράδεκτη η ανακοίνωση της Euroleague για την είσοδο των οπαδών.Ο κόσμος για αυτές τις στιγμές ζει και αναπνέει,αυτός είναι ο αθλητισμός,αυτό είναι το μπάσκετ.Αν δε θέλετε ξέφρενους πανηγυρισμούς πηγαίνετε στους φλώρους γαλαζοαίματους του Μονακό που πανηγυρίζουν ξενέρωτα.Όσο για το τι πρεσβεύει η Ευρωλίγκα το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας και δε χρειάζεται να επεκταθώ... Υ.Γ. 6: Σε συνέχεια του προηγούμενου...Φίλε Κέβιν Ντουράντ έπαθες πλάκα ε;Άλλη φορά να προσέχεις πως,που και γιατί πανηγυρίζεις.Κοίτα τώρα ξανά και ξανά τα βίντεο που έβγαλες και μάθε τι πάει να πει πραγματική ατμόσφαιρα. Υ.Γ. 7 (και τελευταίο σας το υπόσχομαι😜) : Οι δηλώσεις του Αταμάν είναι το βούτυρο στο ψωμί αυτού του Ολυμπιακού.Υποτίμησέ μας κι άλλο ταβερνιάρη,μας αρέσει. Βελιγράδι ετοιμάσου,έρχεται ο ΘΡΥΛΟΣ!!! Καλή μας επιτυχία αδέρφια!!!Αυτό το Final 4 το παίζουμε εντός έδρας!!! Μέχρι Τέλους,για πάντα Ολυμπιακός!!! Βουντού Βουντού Βουντού Βουντού και κόκκινη μαγεία... 🔴⚪🔜🇷🇸🧨💦 3
Πρόεδρος lancelot Δημοσιεύτηκε 5 Μαΐου 2022 Πρόεδρος Δημοσιεύτηκε 5 Μαΐου 2022 Πάντως όχι ταβερνιαρης ο Αταμαν. Έχει τρομερή μπασκετική γνώση και είναι ωραίος τύπος 3
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε 5 Μαΐου 2022 Δημιουργός της αρχικής ανάρτησης Δημοσιεύτηκε 5 Μαΐου 2022 @lancelot Σίγουρα είναι καλός προπονητής,αλλά οι δηλώσεις που έκανε δεν τον αντιπροσωπεύουν.Όσα είπε μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην ομάδα μας.
Recommended Posts