Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• Πρόεδρος
Δημοσιεύτηκε
WWW.EUROHOOPS.NET

Tης Eurohoops team/ info@eurohoops.net Ο Σάσα Βεζένκοφ ψηφίστηκε την καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά...

Πολλές φορές λέμε πως βλέπουμε τα πράγματα με κόκκινα γυαλιά και η αλήθεια είναι πως τις πιο πολλές φορές έτσι είναι. Γαυροι είμαστε και μας ενδιαφέρει η ομάδα μας κυρίως αλλά ο Σλουκι εκτός καλύτερης 5αδας; Είστε σοβαροί εκεί στην λίγκα; Η λογική της 5αδας στα μάτια μου δεν είναι ποιες είναι οι καλύτερες μονάδες αλλά ποια είναι η καλύτερη 5αδα,αφου μιλάμε για ομαδικό άθλημα. Με τέτοια χρόνια φέτος της ομάδας, ο γενικός κουμανταδορος και είναι έξω; Για να μπει ποιος; Και οι 2 επιλογές λάθος. Ο Τζέιμς ναι πολύ καλή χρονιά αλλά ο πρώτος σκόρερ δεν είναι αυτός. Είναι ο Μίσιτς με 6 παιχνίδια λιγότερα μάλιστα! Άρα στάνταρ έπρεπε να ήταν μέσα. 2ος ο Λαρκιν; πραγματικά τώρα; για ποιο λόγο ώστε να ρεφαρουμε που δεν μπήκε ο έτερος; 2ος γκαρντ εννοείται στο μυαλό μου πως έπρεπε να είναι ο Σλουκι Λουκ. Ο γενικός κουμανταδορος στην ομάδα που τερμάτισε 2η σε όλη την Λιγκα είναι. Ας μην ξεχνάμε πως η Μονακό βγήκε 7η, δλδ οκ μπράβο ρε Τζέιμς αλλά 7οι! Αν δλδ είχες βγει πρώτος σκόρερ αντί για 3ος και η ομάδα της Μονακό ήταν 1η ή 2η τι θα έπρεπε να γίνει; Εικόνισμα να το προσκυνάνε όσοι παίζουν μπάσκετ στην λίγκα; 

Τι να πω απογοήτευση! Βέβαια για εμάς αυτό είναι καλό. Πρέπει τώρα ο Σλουκι να πάει στο f4 με ψυχολογία Βασίλη. Που πήγαινε πάντα με συναίσθημα ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΟΛΟΥΣ. Να πάει, να τους δειξει πόσο μαλάκες είναι, να πάρει το Mvp και εμείς το τρόπαιο. Γαμησε τους Κωσταρα, μπορείς! 

• Μου αρέσει 2

• Admins
Δημοσιεύτηκε

Ο Τζέιμς ήταν από τους πιο καταλυτικούς παίχτες όλη τη σεζόν δεν υπήρχε περίπτωση να είναι εκτός. Πήρε μία νεοφώτιστη ομάδα την έβαλε στα play offs κι έφτασε μια νίκη μακριά από το να αποκλείσει τον δεύτερο καλύτερο φέτος. Η επιλογή του Λαρκιν είναι λίγο marketing γιατί δεν είχε καλή σεζόν για τα στάνταρ του, ο Μισιτς είχε καλύτερη και κατά τους τραυματισμούς του στη σεζόν η Εφές ηταν άλλη ομάδα. Πάντως υπάρχει και μία αλήθεια ότι είναι τέσσερις παίχτες από τις ομάδες του φάιναλ φορ συν ο παράγοντας Χ. Αν ηταν ο Σλούκας μέσα θα ειχαμε δύο παίχτες από τους πέντε της καλύτερης πεντάδας της χρονιάς να ανήκουν στην ίδια ομάδα και αυτό θα προδικαζε ότι η ομάδα είναι μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Εμείς δεν είμαστε επ ουδενί τέτοιο. Όσο και να πιστεύουμε στην ψυχή του Έλληνα, όσο και να έχουμε τους περισσότερους και πιο παθιασμένους οπαδούς εκεί είναι δυο βραδιές που τα πάντα μπορεί να συμβούν. Και αν είναι να διαλέξουμε έναν από μας φέτος ο Σάσα έχει βγεί περισσότερες φορές mvp απ όλους οπότε σε αυτό το πλαίσιο έχει λογική.

Το ζουμί είναι αυτό που λες στο τέλος. Θα έχει ένα κίνητρο παραπάνω ο Σλούκας να βγεί mvp final four. Αλλά δε νομίζω ότι έχει τέτοιου είδους εγωισμό ο Κώστας που να συνδέεται με ατομικούς τίτλους. Και, ναι, νομίζω ότι όντως θα κάνει τεράστια παιχνίδια.:gangs-icon:

• Μου αρέσει 3
Δημοσιεύτηκε

Νομίζω με τη λογική πως είναι αρκετά δίκαιη 5αδα...δεν γίνεται να έλειπε ο Τζέιμς, έχει κάνει φοβερή σεζόν.Επισης δεν γίνεται να έλειπε ο Σάσα που είναι και ο mvp της σεζόν..Ο ταβαρες είναι μακράν το καλύτερο 5αρι της ευρωλιγκας,οπότε έπρεπε να γίνουν από μια επιλογή των ομάδων του πήγαν φ4.Πηγαν λοιπόν στη πιο safe επιλογή των λαρκιν και μιροτιτς.

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω ότι είναι λάθος η επιλογή. Όπως είπε και ο Νίκος έβαλαν έναν από κάθε ομάδα συν τον Χ που μεταξύ μας το άξιζε γιατί όλοι είχαμε την Μονακό να τερματίζει στις τελευταίες θέσεις και έφτασε μια ανάσα από το F-4. Όσον αφορά τον Μισιτς θα πάρει το Alphonso Ford λόγω σκοραρίσματος αλλά για τις πεντάδες και τα MVP μετράνε πολύ περισσότερο την γενική αξιολόγηση ή το PIR όπως το λέμε στο χωριό μου και βάση αυτού είναι λογικοτατη η τελική πεντάδα.IMG_20220513_095907.thumb.jpg.8e1d927a516dc76e7665d555807b3aae.jpg

Όπως φαίνεται εδώ ο Λαρκιν είναι δεύτερος σε αξιολόγηση άρα σωστά μπήκε.

Υ.Γ. Φυσικά είναι ηλίου φαεινοτερο πως το MVP θα πάει στον Μιροτιτς.

Υ.Γ.1 Ο Σλούκας θα βγει Final-4 MVP μην αγχώνεσαι.

• Μου αρέσει 2

• Admins
Δημοσιεύτηκε
16 ώρες πριν, lancelot έγραψε:
WWW.EUROHOOPS.NET

Tης Eurohoops team/ info@eurohoops.net Ο Σάσα Βεζένκοφ ψηφίστηκε την καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά...

Πολλές φορές λέμε πως βλέπουμε τα πράγματα με κόκκινα γυαλιά και η αλήθεια είναι πως τις πιο πολλές φορές έτσι είναι. Γαυροι είμαστε και μας ενδιαφέρει η ομάδα μας κυρίως αλλά ο Σλουκι εκτός καλύτερης 5αδας; Είστε σοβαροί εκεί στην λίγκα; Η λογική της 5αδας στα μάτια μου δεν είναι ποιες είναι οι καλύτερες μονάδες αλλά ποια είναι η καλύτερη 5αδα,αφου μιλάμε για ομαδικό άθλημα. Με τέτοια χρόνια φέτος της ομάδας, ο γενικός κουμανταδορος και είναι έξω; Για να μπει ποιος; Και οι 2 επιλογές λάθος. Ο Τζέιμς ναι πολύ καλή χρονιά αλλά ο πρώτος σκόρερ δεν είναι αυτός. Είναι ο Μίσιτς με 6 παιχνίδια λιγότερα μάλιστα! Άρα στάνταρ έπρεπε να ήταν μέσα. 2ος ο Λαρκιν; πραγματικά τώρα; για ποιο λόγο ώστε να ρεφαρουμε που δεν μπήκε ο έτερος; 2ος γκαρντ εννοείται στο μυαλό μου πως έπρεπε να είναι ο Σλουκι Λουκ. Ο γενικός κουμανταδορος στην ομάδα που τερμάτισε 2η σε όλη την Λιγκα είναι. Ας μην ξεχνάμε πως η Μονακό βγήκε 7η, δλδ οκ μπράβο ρε Τζέιμς αλλά 7οι! Αν δλδ είχες βγει πρώτος σκόρερ αντί για 3ος και η ομάδα της Μονακό ήταν 1η ή 2η τι θα έπρεπε να γίνει; Εικόνισμα να το προσκυνάνε όσοι παίζουν μπάσκετ στην λίγκα; 

Τι να πω απογοήτευση! Βέβαια για εμάς αυτό είναι καλό. Πρέπει τώρα ο Σλουκι να πάει στο f4 με ψυχολογία Βασίλη. Που πήγαινε πάντα με συναίσθημα ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΟΛΟΥΣ. Να πάει, να τους δειξει πόσο μαλάκες είναι, να πάρει το Mvp και εμείς το τρόπαιο. Γαμησε τους Κωσταρα, μπορείς! 

Καλύτερα που δεν είναι μέσα, για να έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Γενικά για τη λογικη με βαση την οποία δεν επιλέχτηκε ο Σλούκας, συμφωνώ με Λύμπερο 

• Μου αρέσει 2
Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά διαφωνώ με την επιλογή του Λάρκιν.Έκανε μια μετριότατη χρονιά και δε βλέπω το λόγο να μην είναι τουλάχιστον ο Μίσιτς στη θέση του.Ο Σλούκας έκανε καλύτερη σεζόν από τον Λάρκιν,οπότε μάλλον η ψηφοφορία είναι λίγο για να διαφημιστεί αυτός που πουλάει περισσότερο.Εύχομαι ο Σλούκας να μιλήσει εκεί που πρέπει.

• Admins
Δημοσιεύτηκε

Να συμφωνήσουμε όλοι ότι η καλύτερες 5αδες (σε Euroleague και NBA) δε σημαίνει ότι κι οι 5 μαζί, θα ήταν ο καλύτερος συνδυασμός. Δηλαδή @lancelot, εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά είναι ατομική διάκριση ότι ένας αθλητής είναι στους top5. Γι' αυτό και πολλές φορές, οι 5αδες δε βγάζουν νόημα. Τουλάχιστον έχουν αφήσει ένα 5αρι, δύο forwards και δύο guards, χωρίς αυτός ο κανόνας του 1-2-2 να είναι υποχρεωτικός. Οπότε:

1. Ατομική Αξιολόγηση: 1.Mirotic 19.4   2.Larkin 18.9   3.Tavares 18.5   5.James 18.1   6.Vezenkov 17.8  7.Micic 17.5 ...... 17.Sloukas 14.7

2. Περισσότεροι Πόντοι: 1.Micic 18.2   2.Mirotic 16.6   3.James 16.4  .....  14.Vezenkov 13.7

3. Περισσότερες Ασίστ:  1.L.Brown 6.1   2.Calathes 6   3.James 5.8   4.Larkin 5.3   5.Sloukas 4.9   6.Micic 4.6 

4. Περισσότερα Σκουπίδια: 2.Tavares 7.6

5. Ατομικές Διακρίσεις: MVP April: Larkin, MVP March: James, MVP February: Vezenkov, MVP January: Yanusele, MVP December: Mirotic, MVP November: Tavares, MVP October: Mirotic

6. Επιτυχία Ομάδας (εδώ μετράει το potential ως προς το τελικό αποτέλεσμα): 1. Mirotic (1η θέση) 2. Vezenkov/Sloukas (2η θέση) 3. Larkin/Micic (πρόκριση με break) 4. James (οκτάδα - όνειρο και game7) 

Συμπερασματικά λοιπόν:

1. MVP κανονικής περιόδου αξίζει να βγει ο Mirotic
2. Καλύτερος center με διαφορά ο Tavares
3. Larkin, Vezenkov, James είναι MVP μήνα και προηγούνται στο PIR. Και επιπλέον οι ομάδες τους πέτυχαν.

Ο μόνος που θα μπορούσε να έχει παράπονο (λιγάκι), είναι ο Micic, δεδομένου του ότι είναι 1ος σκόρερ. Αλλά μένει πίσω από Larkin,James σε ατομικό MVP, PIR και Assists.

Ο Σλούκας λοιπόν, είναι επάξια μέλος της 2ης καλύτερης 5αδας, μετά τον Micic βέβαια. Μακάρι να είναι mvp F4.

• Μου αρέσει 2

:gangs-icon: nico7

• Create New...