Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οιωνοί


Recommended Posts

Το αγαπημένο μου κομμάτι γύρω από το μπάσκετ είναι τα στατιστικά, η ιστορία και οι οιωνοί/συμπτώσεις, που οδηγούν κάπου.  Πολλές φορές πρόκειται για επιλεκτική χρήση του παρελθόντος, ώστε να βγει από αυτά ένα μοτίβο και μια πρόβλεψη. Ας προσπαθήσω λοιπόν να κάνω κάτι τέτοιο για το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

1)Φέτος είναι η 12η φορά που στο φάιναλ φορ προκρίνονται 2 ομάδες που προκρίθηκαν και πέρσι και 2 που δεν πέρασαν πέρσι. Στις 11 προηγούμενες διοργανώσεις που έχει γίνει αυτό προβάδισμα έχουν ο φιναλίστ της περασμένης σεζόν με 4 κατακτήσεις και μια από τις ομάδες που δεν είχαν προκριθεί την προηγούμενη σεζόν με 4. Μόνο 3 φορές κέρδισε ομάδα από άλλη θέση: 1 φορά η Γιουγκοπλάστικα(1991), 1 φορά η ΤΣΣΚΑ(2016,), 1 φορά η Μακάμπι(2005) σε ένα φάιναλ φορ που έγινε...στην έδρα της ΤΣΣΚΑ! Ως γνωστόν φέτος δεν υπάρχει ΤΣΣΚΑ...

2)Είναι επίσης ο 13η φορά που έχουμε εμφύλιο ημιτελικό με το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Στις 12 προηγούμενες φορές μόνο 3 φορές το κύπελλο πήγε σε νικητή αυτού του ημιτελικού. Μια απ' αυτές ήταν η Μπανταλόνα το 1994, που όπως ξέρουμε καλά, κέρδισε άλλον ένα νικητή εμφυλίου, (ουσιαστικά η νίκη αυτή δε σπάει την κακή παράδοση, γιατί σίγουρα θα κερδιζε ομάδα που κέρδισε εμφύλιο), ενώ οι άλλες 2 πρωταθλήτριες που κέρδισαν ομάδα από την ίδια χώρα ήταν η ΤΣΣΚΑ το 2016(να τη πάλι...) και ο Παναθηναϊκός το 2009, ο οποίος κέρδισε στον τελικό...την ΤΣΣΚΑ! Όπως είπα και πριν, φέτος ΤΣΣΚΑ δεν υπάρχει...

3)Τέλος, σε ένα μικρότερο οιωνό, βλέπω ότι από το 2017, που εφαρμόζεται το τωρινό σύστημα, κάθε χρόνο το ζευγάρι του τελικού αποτελείται από ομάδες που τερμάτισαν σε διαφορετικές θέσεις στην κανονική περίοδο(πχ το 2017 έπαιξε η 5η Φενερμπαχτσέ με τον 3ο Ολυμπιακό και το ζευγάρι 5ου με 3ο δεν επαναλήφθηκε). Αυτό που δεν έχουμε δει ακόμα είναι ένας τελικός μεταξύ των 2 πρώτων της regular season.

Τι μας λένε λοιπόν όλα αυτά;

1)Το κύπελλο το παίρνει είτε η Μπαρτσελόνα(φιναλίστ του 2021) είτε ο Ολυμπιακός είτε η Ρεάλ(που δεν είχαν προκριθεί πέρσι).

3)Ο τελικός θα είναι Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός(θα μπορούσε να είναι και Μπαρτσελόνα-Εφές ή Ρεάλ-Εφές, αλλά έρχεται σε αντίθεση με το προηγούμενο).

2) Δεν παίρνει το κύπελλο ισπανική ομάδα.

Άρα...;

 

 

  • Μου αρέσει 2
  • Σε ευχαριστώ 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...