Πρόεδρος lancelot Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Πρόεδρος Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Παραφράζοντας το 'to be or not to be', η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν θα ήθελα να παραμείνει για ένα ακόμα χρόνο ο Tyler. Η αρχή του ήταν εντυπωσιακή, αλλά μήνα με το μήνα η συνεισφορά του έπεφτε με αποκορύφωμα τις μάχες με Μονακό, το F4 και τώρα οι Ελληνικοί τελικοί. Τα παλαβά του μεγάλωσαν, οι λάθος αποφάσεις (ειδικά χθες, βγαίνοντας στον αιφνιδιασμό με 2 παίκτες γύρω του, μαλακίστηκε ξανά ή μετά με Μποχώ που μπήκε για αυτό τον λόγο και ο δικός μας έπεσε στην παγίδα), ακατανόητες πολλές φορές αυξήθηκαν, ακόμα και το νικητήριο σουτ που έριξε στο 5ο παιχνίδι με Μονακό, που ήταν άκυρο και θα μπορούσε να μην είχε μπει βάζοντας μας σε μεγάλα μπλεξίματα, σκέφτομαι πόσο χαζή απόφαση ήταν. Οι φήμες που λένε πουλάκια πως ζητάει 1.5 ακατέβατο και ρήτρα για ΝΒΑ από αυτό το καλοκαίρι για να υπογράψει, με κάνει να γελάω πρώτα από όλα με την επιθυμία του να πάει ΝΒΑ (δλδ οκ ΞΕΚΑΒΑΛΑ ρε Τάιλερ!) και σκέψεις αν με τέτοια πληθώρα σε κοντούς αυτό το καλοκαίρι, αξίζει ο Τάιλερ να πάμε ξανά σε αναμονή. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Και ας βάλει από 30 πόντους στα 2-3 υπόλοιπα παιχνίδια, ελπίζω 2. Από την άλλη επειδή πάντα μ'αρεσει να εξετάζω τα πράγματα και από τις 2 πλευρές ενός νομίσματος, ο Τάιλερ φόρεσε ας πούμε κάπως τα παπούτσια του Σπανούλη, καμία σχέση αλλά ως ένα βαθμό μαζί με την συνολική εικόνα της ομάδας κατάφερε να βάλει πολλούς πόντους όλη τη χρονιά. Ναι υπήρξαν μήνες που συζητούσαμε μεταξύ μας, μακάρι να μείνει ο Αμερικάνος, να ανανεώσει πρόωρα. Αλλά όπως σοφά μου είχε πει κάποτε ο Μίλαν, όταν ήταν ακόμα στον Ολυμπιακό (βέβαια δεν έχει φύγει ποτέ για μένα), "σε παίκτες περίμενε μέχρι τον Ιούνιο για να έχεις άποψη, πριν είναι ματς ρουτίνας". Απόψεις; 4
StamosK Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Παραφράζοντας το 'to be or not to be', η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν θα ήθελα να παραμείνει για ένα ακόμα χρόνο ο Tyler. Η αρχή του ήταν εντυπωσιακή, αλλά μήνα με το μήνα η συνεισφορά του έπεφτε με αποκορύφωμα τις μάχες με Μονακό, το F4 και τώρα οι Ελληνικοί τελικοί. Τα παλαβά του μεγάλωσαν, οι λάθος αποφάσεις (ειδικά χθες, βγαίνοντας στον αιφνιδιασμό με 2 παίκτες γύρω του, μαλακίστηκε ξανά ή μετά με Μποχώ που μπήκε για αυτό τον λόγο και ο δικός μας έπεσε στην παγίδα), ακατανόητες πολλές φορές αυξήθηκαν, ακόμα και το νικητήριο σουτ που έριξε στο 5ο παιχνίδι με Μονακό, που ήταν άκυρο και θα μπορούσε να μην είχε μπει βάζοντας μας σε μεγάλα μπλεξίματα, σκέφτομαι πόσο χαζή απόφαση ήταν. Οι φήμες που λένε πουλάκια πως ζητάει 1.5 ακατέβατο και ρήτρα για ΝΒΑ από αυτό το καλοκαίρι για να υπογράψει, με κάνει να γελάω πρώτα από όλα με την επιθυμία του να πάει ΝΒΑ (δλδ οκ ΞΕΚΑΒΑΛΑ ρε Τάιλερ!) και σκέψεις αν με τέτοια πληθώρα σε κοντούς αυτό το καλοκαίρι, αξίζει ο Τάιλερ να πάμε ξανά σε αναμονή. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Και ας βάλει από 30 πόντους στα 2-3 υπόλοιπα παιχνίδια, ελπίζω 2. Από την άλλη επειδή πάντα μ'αρεσει να εξετάζω τα πράγματα και από τις 2 πλευρές ενός νομίσματος, ο Τάιλερ φόρεσε ας πούμε κάπως τα παπούτσια του Σπανούλη, καμία σχέση αλλά ως ένα βαθμό μαζί με την συνολική εικόνα της ομάδας κατάφερε να βάλει πολλούς πόντους όλη τη χρονιά. Ναι υπήρξαν μήνες που συζητούσαμε μεταξύ μας, μακάρι να μείνει ο Αμερικάνος, να ανανεώσει πρόωρα. Αλλά όπως σοφά μου είχε πει κάποτε ο Μίλαν, όταν ήταν ακόμα στον Ολυμπιακό (βέβαια δεν έχει φύγει ποτέ για μένα), "σε παίκτες περίμενε μέχρι τον Ιούνιο για να έχεις άποψη, πριν είναι ματς ρουτίνας". Απόψεις; Προφανώς και δεν αξίζει ο Ντορσει. Και για μένα δυστυχώς αποδεικνύεται σε κατι σαν «μαύρη τρύπα» στο φετινό ρόστερ. Οχι ότι δεν αποδίδει, αλλα περίμενα πολλα περισσότερα με βάση τα όσα έδειξε στην αρχή. Αλλα μόλις φτάσαμε στα κρίσιμα ειναι άφαντος (έως και αρνητικός) και παλι καλα να λέμε που κουβάλησε ο Μακισικ. Στη σειρά με Μονακό άφαντος, στο φάιναλ φορ αρνητικός (ένας απο τους κυρίους λόγους που χάσαμε την πρόκριση, αφου αυτός έχασε το μεγαλύτερο πσοσοτο των ευκαιριών που είχαμε να περάσουμε μπροστά οσο είμασταν στο 71-73. Χτες με βαζελο παλι στον κοσμο του. Δεν ειναι παίκτης που να μπορείς να βασιστεις πάνω του και φυσικά η ομάδα δεν εχει δυστυχώς την πολυτέλεια να εχει στο ρόστερ της τέτοιους παίκτες σαν β επιλογές. Απο τη στιγμη που ο Ντορσει λογίζεται βασικός, θα πρεπει να κοιτάξουμε κατι καλύτερο (μακάρι γκριγκονις). Ειδικά αν ισχύει το συμβόλαιο αυτο που λες ότι ζητάει θα μας πιάσει όλους νευρικό γέλιο όταν το ζητήσει επίσημα με τον μάνατζερ του Sent from my iPhone using Tapatalk 1
Τζαλιγοπουλος Δημητρης Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα. Νομίζω ότι η παραμονή του στην ομάδα έχει να κάνει και με το γεγονός της παρουσίας Ελλήνων παικτών στην ομάδα. Δυστυχώς διανύουμε περίοδο στο ελληνικό μπάσκετ που οι αξιόλογοι κοντοί παίκτες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα της μιας παλάμης. Ο Ντορσει είναι ένας από αυτούς , αλλά δεν δείχνει να έχει την σταθερότητα και πολύ περισσότερο το ένστικτο του killer που χρειαζόμαστε για το επίπεδο της EuroLeague. Η ομάδα το καλοκαίρι πρέπει να αποφασίσει πως αν θέλει να ανεβεί επίπεδο σε μια πολύ απαιτητική EuroLeague , σε ποιες θέσεις πρέπει να κάνει υπέρβαση και πως θα διαχειριστεί τις θέσεις των ξένων. Είναι πολυτέλεια να έχουμε στο ρόστερ δυο ξένους σχεδόν ανενεργούς (acy και charls) αυτό από την μία σου δίνει το πλεονέκτημα να ψάξεις στην αγορά για ένα πολύ καλό παίκτη στο 2 από την άλλη θα πρέπει να γεμίσουμε τα κενά μας με Έλληνες παίκτες , που δεν είναι πολύ. Ο ολυμπιακος είναι μια ομάδα με πολλά καλά εργαλεία , νομίζω ότι του λείπει ένας καλός σκόρερ πανωραφισιος. Με την εικόνα του Ντορσει τον τελευταίο καιρό, θα έπαιρνα το ρίσκο της αλλαγής , την ίδια στιγμη που ο ίδιος ο Ντορσει δεν δείχνει να καίγεται να μείνει στην ομάδα. Ο σκακιστής ξέρει καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι έχει σκεφτεί ήδη τις εναλλακτικές σε όλα τα επίπεδα για την επόμενη μέρα. 5 1
Admins Nick Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Admins Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Όσο και αν μας ξενερώνει η πτώση των τελευταίων μηνών ο Ντόρσει έχει τρία σοβαρά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να καλυφθούν με την προσθήκη άλλου παίχτη. Το παιδί ζει τα δικά του, κάνει τα δικά του, με το δικό του τρόπο και παίζει περισσότερο για πάρτη του παρά για την ομάδα και αν τα σκεφτούμε όλα αυτά ενδεχομένως να βγάζει νόημα η απόδοση του τον τελευταίο καιρό. Αλλά: 1) Ελληνικό διαβατήριο 2) Value for money 3) Ο μόνος που μπορεί να σκοράρει σε iso σταθερά και να παίζει άνετα 1 on 1 απ την ομάδα που έχει φτιάξει ο Μπαρτζώκας Το πρώτο το είπε ο Μήτσος και έγκειται στο ότι Έλληνες παίχτες με εμπειρία Euroleague γενικά είναι πολύ μετρημένοι και δεν έχουμε πολλές θέσεις ξένου να διαθέσουμε καθώς θέλουμε τουλάχιστον ένα ενεργό τεσσάρι και ένα τριάρι. Επίσης οι Αγγελόπουλοι έχουν χαμηλότερο όριο στα ποσά που δίνουν στους ξένους παρά στους Έλληνες οπότε η έλευση ξένου συνήθως ισοδυναμεί με στοίχημα. Πρωτοφανής η φετινή σεζόν που όλοι είχαν εμπειρία αλλά δεν τινάξαμε την μπάνκα στον αέρα για κανέναν απ αυτούς που φέραμε. Που οδηγεί στο δεύτερο πλεονέκτημα... Αν όπως λέει ο Λευτέρης ζητάει τέτοια λεφτά φεύγει το δεύτερο επιχείρημα από τη μέση και τον τυλίγουμε και με φιόγκο πρίν του πούμε 'Αντε γεια'. Ωστόσο νομίζω ότι είναι κοντά στα 8μιση τώρα (;) οπότε να ζητάει κάπου 80% αύξηση το θεωρώ παράλογο. Anyway για να μην ξοδέψουμε χρόνο γύρω απο φήμες επειδή και μόνο έχει ελληνικό διαβατήριο μπορεί με καλή εισήγηση του κόουτς και με υποχώρηση στο όνειρο του NBA (το οποίο μάλλον όνειρο θα μείνει) και αύξηση να πάρει και να παραμείνει. Δύσκολα θα φέρουμε κάποιον τόσο καλό και έμπειρο ξένο που θα τον χτυπήσουμε από τις άλλες ομάδες στα χρήματα, ξεπερνώντας το σκόπελο να τα δώσουμε κιόλας. Τρίτο επιχείρημα το ότι στον ημιτελικό ο Μπαρτζώκας επέλεξε να ζήσει ή να πεθάνει με αυτόν τον Ντόρσει μου μαρτυρά ότι είναι παραπάνω από εκτίμηση για τον παίχτη. Αν δηλαδή πάει η μπάλα στον Μπαρτζώκα θα θέλει να τον κρατήσει τον παίχτη για τις επιλογές που του προσφέρει σαν εργαλείο και το υπο συνθήκες σκοράρισμα που προσφέρει. Αν δεν είναι παράλογος με το NBA θεωρώ ότι θα μείνει. Αν μου αρέσει; Θα πω και πάλι ''ναι''. Είναι 26 χρονών - το ξαναγράφω, 26 - με ελληνικό διαβατήριο και τρία χρόνια εμπειρία, έχει όλη την καριέρα μπροστά του και να βάλει το μυαλό μες το κεφάλι του. Εδώ άλλοι παίχτες είναι πολύ πιο ταλαντούχοι και παρά τα χρόνια τους μυαλό δεν έχουν βάλει και αυτό εν μέρει φταίει που δεν κατακτούν τίτλους (Σβέντ, Τζέημς, κα) αυτός είναι μικρός ακόμα από άποψη διαύγειας και ωριμότητας - σωματικά προφανώς δεν είναι μικρός αλλά είναι έτοιμος από άποψη skillset. Πιστεύω ότι είναι τέτοια η προοπτική που ακόμα και με άσχημες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες η διοίκηση και ο προπονητής θα θέλουν να τον κρατήσουν αν δεν είναι παράλογος. 4
Panoskara Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Όπως είπε και ο Δημήτρης το μόνο πρόβλημα που μπορεί να μας δημιουργηθεί είναι οι θέσεις Ελλήνων - Ξένων. Χωρίς Ντόρσεϊ έχουμε Σλουκα -Παπ-Σασα και Λάρι -Λουντζη συμπληρωματικούς. Ξένους έχουμε Ουοκαπ- Σακ- Φαλ- Χασάν και θέλουμε σίγουρα ένα βασικό δυάρι ένα καλό τεσσαρι. Άρα πάμε στους 6... Δεν βγαίνουν τα νούμερα νομίζω επομένως πρέπει σε κάποια θέση που χρειαζόμαστε να έρθει Έλληνας καλός. Ποιοί θα μπορούσαν? Καλάθης -Μητογλου αν ξεμπερδεψει με το ντόπινγκ - Μήτρου Λονγκ που μάλλον πάει Αρμανι- Παπαγιάννης (πολύ δύσκολο - Θανασοκουμπο (σχεδόν αδύνατο) και κατέβασμα του Σακ στο 2..... Αλλιώς δεν μου βγαίνουν τα κουκιά. Άρα φυσικά δεν αξίζει τα 1.5 ούτε 1 θα έλεγα αλλά τι γίνεται μετά? Πας με 7 ξένους Ευρώπη και ποιος μένει έξω στην Ελλάδα?
StamosK Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα. Νομίζω ότι η παραμονή του στην ομάδα έχει να κάνει και με το γεγονός της παρουσίας Ελλήνων παικτών στην ομάδα. Δυστυχώς διανύουμε περίοδο στο ελληνικό μπάσκετ που οι αξιόλογοι κοντοί παίκτες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα της μιας παλάμης. Ο Ντορσει είναι ένας από αυτούς , αλλά δεν δείχνει να έχει την σταθερότητα και πολύ περισσότερο το ένστικτο του killer που χρειαζόμαστε για το επίπεδο της EuroLeague. Η ομάδα το καλοκαίρι πρέπει να αποφασίσει πως αν θέλει να ανεβεί επίπεδο σε μια πολύ απαιτητική EuroLeague , σε ποιες θέσεις πρέπει να κάνει υπέρβαση και πως θα διαχειριστεί τις θέσεις των ξένων. Είναι πολυτέλεια να έχουμε στο ρόστερ δυο ξένους σχεδόν ανενεργούς (acy και charls) αυτό από την μία σου δίνει το πλεονέκτημα να ψάξεις στην αγορά για ένα πολύ καλό παίκτη στο 2 από την άλλη θα πρέπει να γεμίσουμε τα κενά μας με Έλληνες παίκτες , που δεν είναι πολύ. Ο ολυμπιακος είναι μια ομάδα με πολλά καλά εργαλεία , νομίζω ότι του λείπει ένας καλός σκόρερ πανωραφισιος. Με την εικόνα του Ντορσει τον τελευταίο καιρό, θα έπαιρνα το ρίσκο της αλλαγής , την ίδια στιγμη που ο ίδιος ο Ντορσει δεν δείχνει να καίγεται να μείνει στην ομάδα. Ο σκακιστής ξέρει καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι έχει σκεφτεί ήδη τις εναλλακτικές σε όλα τα επίπεδα για την επόμενη μέρα. Αν ισχύει ο μισθός που αναφέρει ο Λεφ πιο πάνω και + το anytime opt out για ΝΒΑ δεν ανταποκρίνονται στην προσφορά του για να τα πάρει. Με αυτή την έννοια λοιπόν ευχαριστούμε τον Τάιλερ για κάθε καυλωστιγμη… και στο καλό ! Sent from my iPhone using Tapatalk
Panoskara Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Εν τω μεταξύ το συνεχίζει το θέμα... Έχει βάλει το Eurohoops post με το story του που εκραζε Μποχωριδη και γράφει σχόλιο από κάτω " 3-0 θα προσπαθήσω γιατί θέλω να πάω και διακοπές..." Χαχαχαχα μεγάλος αληταρας!!
krakatheboy Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 η αληθεια ειναι οτι εχει προβληματισει στα κρισιμα. Με Μονακο, με Εφες ακομα και με τον παο χθες. Με τα λεφτα του βρισκεις καλο παικτη και το ματι του Μπαρτζω ειναι εγγυηση. Οπως και να το κανουμε ομως αν αποφασισουμε να τον αλλαξουμε απο μονοι μας χωρις να δκιμασουμε να τον ανανεωσουμε χανουμε εναν παικτη με ελληνικο διαβατηριο που βοηθαει να κρατησεις την μεγαλη διαφορα που εχεις με τον παο τωρα. Αν φυγει κρατας αναγκαστικα και Λαρι ελπιζοντας να θυμισει κατι περισσοτερο απο το 1ο μισο της σεζον φετος για του χρονου. Εχει ακουστει Μητρου Λονγκ οπως παλιοτερα αλλα μας καλυπτει για βασικος? Δεν εχει δοκιμαστει στο υψηλοτερο επιπεδο. Αν ερχοταν για 2ος δεν θα ειχε κανεις θεμα νομιζω. Η γενικη συμπεριφορα και τροπος σκεψης του Ντορσει επισης προβληματιζει. Απο τους αχρειαστους τσακωμους που ευκολα μπλεκει μεχρι και το τελευταιο παραδειγμα που θελει 3-0 μονο και μονο για να παει διακοπες το παιδι...
Lemonas M Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Η αλήθεια είναι ότι και εμένα με έχει απογοητεύσει τον τελευταίο καιρό... Κυρίως λόγω συμπεριφοράς και γενικότερης χημείας με την ομάδα... Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι παιχταρας, Έλληνας και σε ηλικία που παίρνει βελτίωση. Οπότε θα τον ήθελα τουλάχιστον άλλη μια σεζόν στην ομάδα...
T.W.Is.M. Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 12 Ιουνίου 2022 Για εμένα το θέμα είναι πολύπλοκο, έχει αρκετές παραμέτρους, αλλά το συμπέρασμά μου είναι ξεκάθαρο. Ακολουθεί σεντόνι, διαβάζετε με δική σας ευθύνη! Ας ξεκινήσουμε με το θέμα του ελληνικού διαβατηρίου, που γράφτηκε ήδη. Πόσοι είναι οι Έλληνες ή κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου, που είναι κάτω των 30 και μπορούν αυτή τη στιγμή να έχουν ρόλο σε ομάδα Ευρωλίγκα; Βεζένκοφ, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Ντόρσεϊ. Αν βρείτε κι άλλον, διορθώστε με. Τον ένα(και καλύτερο όλων) τον έχουμε. Ο Παπαγιάννης είναι στον Παναθηναϊκό(να δούμε για πόσο), ο Μήτογλου είναι εκτός για άγνωστο διάστημα και δεν ξέρουμε πώς θα επιστρέψει, τον Παπαπέτρου τον αφήνουμε(τον ανέφερα μόνο για την πληρότητα της συζήτησης) και μας μένει ο Ντόρσεϊ. Απ' αυτή την άποψη λοιπόν τον κρατάς για να είναι μέλος ενός κορμού στα επόμενα χρόνια. Οι θέσεις των ξένων για την επόμενη σεζόν μπορούν να βγουν και χωρίς τον Ντόρσεϊ, αλλά δε θα γίνει χωρίς κίνδυνο. Έχουμε Σλούκα, Παπανικολάου, Βεζένκοφ+Λούντζη, Λαρεντζάκη. Θέλουμε άλλον ένα. Όποιος κι αν είναι, δεν αναμένεται να έχει μεγάλο ρόλο. Αυτό βάζει επιπλέον βάρος στην επιλογή των ξένων. Με δεδομένο πως τα προηγούμενα χρόνια οι ξένοι ήταν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και τα πρώτα θύματα αλλαγών σε περίπτωση μη επίτευξης στόχων, σημαίνει πως δεν υπάρχει περιθώριο για αστοχία. Θα πει κανείς για τον Γκριγκόνις, που έχει ακουστεί. Αν και φαν της λιθουανικής σχολής, δεν είμαι υπέρ μιας τέτοιας κίνησης. Για μένα, αν φύγει ο Ντόρσεϊ, πρέπει να αντικατασταθεί από Αμερικάνο και μόνο! Όποιος παρατήρησε τις ομοιότητες στον τρόπο χρησιμοποίησης του Ντόρσεϊ και του Χάρισον, θα έχει καταλάβει ότι και ο επόμενος θα παίζει κάπως έτσι και δεν υπάρχει Ευρωπαίος πλην του Σβεντ, που να μπορεί να ανταποκριθει σε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, δε νομίζω ότι ο Γκριγκόνις της ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερος από τον Ντόρσεϊ της Μακάμπι. Να πάμε στο οικονομικό κομμάτι λίγο; Οι 850.000 είναι λίγα λεφτά για τις δυνατότητές του, αν και δε μου αρέσει καθόλου η απόδοσή του τον τελευταίο καιρό. Θεωρώ πως είναι αποτέλεσμα όχι τεχνικών, αλλά πνευματικών ελλείψεων, που μπορούν να βελτιωθούν. Το 1,5 εκατομμύριο είναι πολύ και δεν το αξίζει τώρα. Θα μπορούσε να πάρει μια αύξηση, να ξεπεράσει το 1.000.000 και με μπόνους επίτευξης στόχων(ομαδικών) να ανεβεί κι άλλο. Βέβαια επειδή δεν είμαι λογιστής της ΚΑΕ, όλα αυτά είναι κουβέντες του αέρα και έχουν νόημα μόνο ως προσέγγιση του value for money. Ο Ντόρσεϊ είναι ένας Ελληνοαμερικάνος με αμερικάνικη παιδεία και κουλτούρα. Το δείχνει μέσα στο γήπεδο και σε ότι βλέπουμε έξω από αυτό. Για κάθε τέτοιο παίχτη το όνειρο της καριέρας του είναι το ΝΒΑ. Μπορεί να παίξει εκεί; Ναι, αλλά όχι να κάνει την καριέρα που θέλει. Μπορεί να έχει ένα μικρό ρόλο σε ομάδα που δε διεκδικεί πρωτάθλημα ή να παίρνει λίγο χρόνο σε κάποια από τις καλές ομάδες. Θα έπαιρνε το μίνιμουμ μισθό σε κάποια καλή ομάδα, θα έπαιζε όταν θα ήταν εκτός κάποιος βασικός ή σε garbage time ή θα είχε το ρόλο αναπληρωματικού γκαρντ σε ομάδα εκτός πλέι οφ. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά έχω την εντύπωση ότι επειδή έπαιξε σε 2 από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης με το πιο ενθουσιώδες κοινό, δε θα τον κάλυπτε αυτός ο ρόλος μετά από λίγα χρόνια. Τότε όμως το τρένο της Ευρωλίγκα θα είχε χαθεί. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος; Κατά τη γνώμη μου ο Ντόρσεϊ είναι μια επένδυση μεσαίου ρίσκου. Για να βγει πλήρως πρέπει να τον ενσωματώσεις όχι στην ομάδα, αλλά στη χώρα! Είναι Ελληνοαμερικάνος, κάνε τον να νιώσει και Έλληνας. Να αισθανθεί ότι εκτός από την ελευθερία μέσα στο παρκέ(που ανέφερε σε συνέντευξή του στην αρχή της σεζόν) έχει κάτι που να τον συνδέει και με τον τόπο. Προφανώς θα γυρίσει στις ΗΠΑ μετά, αλλά εδώ θα πρέπει να είναι η δεύτερη πατρίδα του. Να είναι το μέρος που θα παίξει μπάσκετ και θα περάσει την καριέρα του, αν τελικά δεν παίξει στο ΝΒΑ. Όπως γύρισε ο Παπανικολάου μετά το πέρασμα από το Χιούστον και το Ντένβερ, έτσι να το δει και αυτός. Να καταλάβει πως η ομάδα τον υπολογίζει ως μέλος της και όχι ως περαστικό και ότι αν και αυτός την αντιμετωπίσει ως την ομάδα του, θα πάρει και το συμβόλαιο που θέλει. Τον άκουσα στην ίδια συνέντευξη να λέει ότι θα ήθελε να παίξει στην εθνική μαζί με τους συμπαίχτες του στον Ολυμπιακό(ανέφερε το όνομα του Σλούκα κιόλας) και τους άλλους Έλληνες παίχτες. Γιατί λοιπόν δεν έπαιξε στα ματς με την Τουρκία στα παράθυρα; Δεν είδα πουθενά να γράφουν ότι αρνήθηκε, άρα δεν κλήθηκε. Πώς θα νιώσει ότι βρίσκεται στη δεύτερη πατρίδα του όταν οι συμπαίχτες του παίζουν στην εθνική και εκείνος όχι; Αν ο λόγος της συμπεριφοράς του ώρες ώρες είναι ότι αισθάνεται ξένος εδώ, αυτό είναι που πρέπει να διορθωθεί. Δυστυχώς δεν πρόλαβε το Σπανούλη στην ομάδα. Θα τον επηρέαζε πολύ θετικά πιστεύω. Παρόλα αυτά, αν ο προπονητής τον θέλει, η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσής του στην Ελλάδα. Αν γίνει αυτό, θα δούμε έναν βελτιωμένο Ντόρσεϊ σε όλους τους τομείς, από τη διαπραγμάτευση ως την πνευματική του αντίδραση(τη mental που λένε και στο χωριό μου). Το συμπέρασμά μου λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Θέλω οπωσδήποτε να μείνει και όχι για ένα χρόνο. Αλλά να αντιμετωπιστεί σαν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Θα το εκτιμήσει και ο ίδιος και θα γίνει καλύτερος. Πριν 3-4 χρόνια έλεγα ότι η διάδοχη κατάσταση του Σπανούλη που θα ήθελα(και θα πίστευα ότι θα έφερνε επιτυχίες) δεν ήταν ένας παίχτης(γιατί δεν υπήρχε ένας που να μπορούσε να τον αντικαταστήσει), αλλά δυο: το δίδυμο Σλούκα-Ντόρσεϊ! Το είδα και έφερε μια πορεία καλύτερη από αυτή που περίμενα. Ε, ας μην το χάσουμε χωρίς να δούμε τη συνέχεια... 1
lefterisalex Δημοσιεύτηκε 14 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 14 Ιουνίου 2022 Εμένα προσωπικά αυτός ο παίχτης έχει κάτι που με εκνευρίζει! Αγώνες σαν αυτόν σήμερα θα με κάνουν να πω αν πρέπει να μείνει ή να φύγει. Η κερκίδα θα τον στολίζει για όσα είπε και έκανε. Αν μπει μέσα και καθαρίσει το ματς χαλάλι του. Αν όχι ... κορδελίτσα και δρόμο !
Χρήστος Κουτσάκης Δημοσιεύτηκε 17 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 17 Ιουνίου 2022 Άραγε κρατάτε την ίδια γνώμη μετά το κρεσέντο χ**ιματως που έριξε στο βαζελο στη 3η περίοδο;; Εγω είμαι ακόμα 50-50, θέλεις έναν αληταρά σουτέρ με @ρχδ στην ομάδα η αλήθεια είναι. Αλλά ίσως ναναι υπερβολικά υπερόπτης.. Απο την άλλη ο Β στο φ4 στηρίχτηκε παααρα πολύ πάνω του, πράγμα που λέει ότι θα τον ήθελε και του χρόνου! 1
Πρόεδρος lancelot Δημοσιεύτηκε 17 Ιουνίου 2022 Δημιουργός της αρχικής ανάρτησης Πρόεδρος Δημοσιεύτηκε 17 Ιουνίου 2022 Όπως είναι τα πράγματα, και αν υπογράψουν Μπέικον + Μιλού, δεν βοηθάει η λογική Μήτρου λονγκ (είναι άσσος στην ουσία) και βοηθάει περισσότερο η παραμονή του. Ναι με ζελα τους έχυσε στην μάπα δεν διαφωνώ, αλλά χάνεται και μέσα στην σεζόν. Βέβαια στο ράνκινγκ μας είναι στους 5 καλύτερους της χρονιάς για την ομάδα μας (με Σάσα, Σλούκα, Φόλ, Γούοκαπ - είναι ίσα με Σακίλ) 2
Χρήστος Κουτσάκης Δημοσιεύτηκε 17 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 17 Ιουνίου 2022 @lancelot Συμφωνώ.. Εκνευρίστηκα πολύ με τις συνεχόμενες αστοχίες στον ημιτελικό με την εφες, αλλά καταλαβαίνω τον Κοουτς Β με την επιλογή αυτή. Είναι από την μια σαν μαλακισμενο παιδάκι στις αλάνες που παίζαμε και βαρούσε 30 σουτ συνεχώς άστοχα, αλλά αυτό το ένα που θα βάλει θα ναι δυναμίτης.. Ανυπομονώ να τον δω του χρόνου, έχοντας παραπάνω εμπειρία και με την ομάδα και με τον εαυτό του.. Το μόνο που δεν θα ήθελα να δω είναι να μαλώσει με κάποιον στην ομάδα! (Το λέω με βάση το «κουτό» ποστ με μποχω και διακοπές) 2
Oikonomou Konstantinos Δημοσιεύτηκε 17 Ιουνίου 2022 Δημοσιεύτηκε 17 Ιουνίου 2022 Προσωπικά στην αρχή τον ήθελα όπως όλοι να ανανεώσει με 1000, ειδικά και μετά τον τελικό Κυπέλλου με τους βαζελους... Μας τα χάλασε στην σειρά με Μονακό, όπως επίσης και στην αντιδικία με τον κόουτς... Κρατάμε το 3ο 10λεπτο στο F4 και φυσικά το 3ο δεκάλεπτο στο ΟΚΑΝΑ... Με χάλασε λίγο και όλο το σκηνικό με Μποχω και ειδικά αυτό το κράτημα από το πόδι χωρίς λόγο και αιτία... Εν κατακλείδι θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι πιο σταθερός, όπως και το μεγάλο συν του ελληνικού διαβατηρίου που μας βοηθάει στο να πάρουμε παραπάνω ξένους σε άλλες θέσεις... Ας ελπίσουμε μόνο να μην έχει πάλι κάνα θέμα με τον κόουτς ή με κάποιον συμπαίκτη αν και από ότι καταλαβαίνω οι συμπαίκτες τον "στηρίζουν" στην τρέλα του... Άρα από εμένα είναι ΝΑΙ... 🙂 1
Recommended Posts